Första punkten - tidstecken.

Sist jag skrev ett inlägg om den sista tiden tog jag med en punktlista för att väldigt kortfattat beskriva vad som händer i den sista tiden och i vilken ordning. Om du missade det så kan du läsa det här.

     En kompis som brukar läsa här på bloggen undrade då om jag inte kunde ta upp varje punkt i ett enskilt inlägg och berätta mer. Som en liten fördjupning. Jag tyckte att det lät som en bra idé, så jag börjar med det nu och tar punkt nummer ett idag.


Den sista tiden med olika tidstecken som blir fler och intensifieras ju närmare slutet vi kommer.


Den här tiden med tecknen som blir fler och intensifieras kan man även kalla för födslovåndan. Det påminner helt enkelt väldigt mycket om då en kvinna ska föda. Först börjar värkarna komma litegrann med ganska stort mellanrum, och sedan kommer de tätare och smärtan intensifieras. Det är lite samma sak med tidstecknen som man kan säga egentligen började redan på apostlarnas tid och sedan har blivit fler och intensifierats.


I Matt 24:8 säger Jesus: Men allt detta är bara början på 'födslovåndorna'. Det som är början kan vi läsa i verserna innan; många ska bli vilseledda av falska Messias-gestalter, det ska bli krig, hungersnöd och jordbävningar. Kristna ska bli förföljda och hatade. Laglösheten tilltar och kärleken svalnar hos de flesta. I 2 Tim 3:1-9 kan vi även läsa att människorna bland annat kommer att vara penningkära, gudlösa, skvalleraktiga och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Detta är säkert saker som vi alla kan känna igen och som vi kan se i vårt samhälle idag. Vi kan säkert också lägga märke till att det intensifieras.

     Om vi tar vårt eget land som exempel och går in på att människor ska ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft så kan jag ta ett konkret exempel på hur detta har intensifierats idag i och med att Svenska Kyrkan har rättfärdiggjort homosexualitet. Det var inte längesen som ett sådant beslut hade varit helt uteslutet eftersom det faktiskt innebär ett uppror mot Guds Ord. Det har inte bara blivit okej i många kyrkliga sammanhang, utan det blir till och med hyllat i form av att man går med plakat i Pride-festivalen...Bild från Pride 2008.

(Bilden är härifrån.)


Ett annat väldigt starkt tidstecken är att Israel har återuppstått som stat igen och att judarna har börjat återvända dit. Det är sagt i Bibeln på flera ställen att judarna ska bli fördrivna från sitt land om de inte lyder Guds röst och att Herren sedan ska föra de tillbaka om de så skulle vara fördrivna till himlens ände. (5 Mos 30:1-4)

     På 600-talet intog araberna Jerusalem och sen dröjde det ända till år 1948 (över 1000 år(!)) tills landet återigen blev judarnas. Det här sker i vår tid. Det är aktuellt idag, och som ett av de största tidstecknen så vittnar detta om att vi närmar oss slutet mer och mer.Jerusalem.

(Bilden är härifrån.)


Det är också saker som vi vet kommer att hända längre fram, efter uppryckandet, som vi kan se en början på nu. Ett exempel är judarnas tempel som ska bli uppbyggt och som de ska börja offra dagliga offer i igen. I Dan 11:31 står det nämligen att härar från honom [Antikrist] ska komma och att de ska orena helgedomen och avskaffa det dagliga offret. Många föremål som ska kommas att använda i det nya templet är redan färdigställda och kan ses på Tempelinstitutet i Jerusalem. Det är dock inte klart när man kommer att få möjligheten att bygga upp templet igen, men att det kommer att ske är ett bibliskt faktum.

     Märket som vi kan läsa om i Upp 13:16-17 är ett annat exempel på en sådan sak och redan nu har tekniken för vad väldigt många tror kan vara detta märke utvecklats i och med RFID-tekniken. Läs gärna mer om detta i det här inlägget.


Jag hoppas att jag genom detta inte bara har klargjort vad tidstecknen är och vad de innebär utan också fått er att se att vi verkligen lever i den sista tiden nu och att Jesus kommer snart.

     Vi kan inte säga exakt när, men genom tidstecknen kan vi se att det närmar sig. Precis som Jesus själv säger i Matt 24:32-33: Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren.


/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: ♥jenny♥

HAHA NEE de e no inte så hehehe inte e de bra för oss att vara sjuka hehe! det där e så sant allt du skriver och det med svenska kyrkan e så himla sjukt +att dom har aktier i vapenindustrin dom bidrar altså till rkig nej usch

2009-08-06 @ 21:15:01
URL: http://liktenfjaril.blogg.se/
Skrivet av: Mandy

Va bra du skriver.. Jätte viktigt att folket ska förstå att slutet är nära. Ja det är jätte varmt i Örebro nu ;) skönt

2009-08-06 @ 22:30:41
URL: http://mizzmandy.blogg.se/
Skrivet av: ♥Jenny♥

hej du ja länkar till dej nu från min blogg där jag sammlar kristna bloggar jag läser och din tycker jag e grytm intressant säg till om du itne vill det!

2009-08-07 @ 14:17:24
URL: http://liktenfjaril.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0