Mission i vardagen.

Det finns de som är kallade till att åka ut i världen och vara missionärer, och det finns även de som inte är det. Men oavsett vad man vill göra i livet så kan man alltid vara en missionär i vardagen.

     Det innebär att man i vardagen lever på ett sätt som ärar och upphöjer Jesus så att man genom sitt liv är ett bra exempel för andra människor. Då hör de att man är kristen och ser sedan hur det har påverkat ens liv och vilka positiva konsekvenser som det har fått. Detta kommer då inte bara att ära Gud, utan du kan faktiskt leda andra människor till Honom bara genom att följa Honom och vara ett ljus i den här världen. Ett Jesusljus.

     Att vara missionär i vardagen kan också innebära att du berättar om evangeliet och Jesus för de människor som du träffar i vardagen som är villiga att lyssna och kanske till och med är nyfikna på vad du har att säga. Det kan vara några som du är släkt med, dina vänner, folk i skolan eller på arbetsplatsen.


Jag vill uppmuntra er att vara missionärer i vardagen. Det kan vi alla vara, och det borde vi alla vara. Så se till att vara ett ljus speciellt för nästa ofrälsta person som du träffar, våga ta upp Jesus då ni pratar. Var en missionär där du är...


Kommentarer
Skrivet av: rebecca

svar: Mja, okej kanske. Fast det är nog lite svårare för mig som inte riktigt har den tron du har :)

Ja juridik är spännande, fast svårt! :P

2009-07-26 @ 23:33:34
URL: http://beccsbox.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

tack för ditt svar! ha en bra dag

2009-07-27 @ 13:04:36
URL: http://kristnas.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

Hejsan Erica!

Vad kul att höra ifrån dig, jag har tänkt i ett par år att jag vill skicka alla Thailandbilder till dig men jag har inte haft din e-mail och har inte sett dig på Facebook. :) Hör gärna av dig igen om du vill ha bilderna! Vad gör du förresten nu för tiden?

2009-07-27 @ 13:35:35
URL: http://skanemissionsresa.blogg.se/
Skrivet av: Mandy

Ja men du får lägga upp vittnesbördet här inne ifall du vill :) kramis kramis

2009-07-27 @ 13:36:15
URL: http://mizzmandy.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

Ni borde skriva lite om vad ni skulle säga till ofrälsta personer när ni ska prata om Jesus! :) Det är svårt att veta vad man ska säga för att det ska bli väl mottaget! Tills dess, God bless.

2009-07-30 @ 11:55:41

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0