Gratis missionstidning!

Idag tänkte jag att jag skulle tipsa om en jättebra missionstidning som man kan beställa helt gratisMission SOS hemsida. Den heter Segerrapport, kommer fyra gånger om året och handlar om Mission SOS arbete både i Sverige och ute i världen. Grymt bra. :)


Vår tro är nyckeln!

Tänkte dela med mig lite av något som jag har tänkt på en hel del den senaste tiden - tro.
     Bibeln är väldigt tydlig med att vi måste tro för att det ska "hända saker". Om vi inte tror så sjunker vi och går miste om allt som vi skulle kunna ha fått ta del av annars. Det kan vara allt från att missa en cool promenad på vattnet till att sitta inne med migrän en hel dag för att man inte har tro för helandet. Då Petrus fick komma till Jesus på vattnet blev han rädd för att det blåste så mycket och då började han sjunka (Matt 14:28-30). I vers 31 står det att Jesus grep tag i honom och sa: Så lite tro du har! Varför tvivlade du? I Matt 21:21-22 säger Jesus sedan detta: Amen säger jag er: Om ni har tro och inte tvivlar, skall ni inte bara kunna göra det jag gjorde med fikonträdet. Ni skall också kunna säga till detta berg: Lyft dig och kasta dig i havet, och det skall ske. Allt vad ni ber om i er bön skall ni få, när ni tror.Det är alltså väldigt tydligt att vår tro är nyckeln!
     Vi behöver tro på korsets kraft och be i tro. Gör vi det så kommer det bli fler vattenpromenader, fler dagar utan migrän, mindre sjuktid och fler berg som flyttar på sig. Då vi tror så förlöser vi korsets kraft över våra liv och saker kommer att börja hända...Det här är något som jag längre fram känner att jag vill skriva både vittnesbörd och undervisning om. Det finns så mycket mer att säga om det här. Men tills dess: kom ihåg att vår tro är nyckeln!

BE FÖR MIG

Tjohopp, nu är jag tillbaka igen! haha, nej inte tillbaka - tillbaka så jag tänker börja blogga här,  men tillbaka för jag tänker fråga om ni inte kan be för mig? Jag är fortfarande lika sjuk och det går aldrig över, feber ena dagen sen är den borta en dag och sen kommer den igen, TOKFÖRKYLD, hostig, seg i kroppen, ont i halsen och huvudet! Känns lite små tråkgit att vara sjuk nu när det är sånt fint väder! Jag har legat inne i en soffa i en hel vecka nu nästan och inte kunnat göra nått. Har badat bara 1 gång och det var när jag protestera att jag var sjuk, klarade inte av att vaar inne länge så jag åkte iväg och bada, såååå sköööönt! men jag vart inte frisk för det, haha inte så konstigt heller! Har flyttat ner till min källare nu och sover där och är där ibland när jag behöver svalka mig, jag kan inte vara i huset när det är för varmt, hela jag blir klen! Så ni får hemskt gärna be för mig att jag blir frisk NU :)

// Idah


Är du redo?

Om uppryckandet skulle ske idag och Jesus kom för att hämta hem sin församling idag, skulle du vara redo då?
     Det är en fråga som jag tycker att man kan ställa till sig själv ibland. Vet man säkert var man står och att man är redo, eller finns det kanske tvivel någonstans inombords som ligger och gnager varje gång man får den här frågan. Har man allt rätt ställt med Gud eller är det saker i ens liv som man vet att man borde förändra. Ta en stund nu och fråga dig själv detta. Är du redo?


En söt bild som jag hittade då jag sökte lite på Google. :)
(Bilden är härifrån.)

Dagens Bibelord - Upp 21:4.

Upp 21:4: Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta."

Det här är mitt favoritbibelord. Jag känner en sån trygghet i att veta att Gud en dag ska torka alla tårar från mina ögon och att allt hemskt som finns i världen nu inte längre kommer att finnas. Jesus har segrat och i Honom får vi en evighet utan död, sorg, gråt och plåga. En underbar evighet väntar tack vare att Jesus gav allt för oss och älskar oss så otroligt mycket. Jag är så tacksam för det. Jag vill spendera hela mitt liv med att ära Honom för det...


(Bilden är hittad via Google.)

Svaghet...

Har du någon gång känt dig svag och tänkt att du kanske inte är rätt person för det som Gud har kallat dig att göra? Har du någon gång frågat dig varför Han valde just dig för uppgiften och tänkt att någon annan säkert skulle klara det mycket bättre än dig? Isåfall är du inte ensam, utan faktum är att många bibliska personer faktiskt har känt liknande saker och tänkt liknande tankar, personer som man vid första anblick ser som väldigt starka människor och inte alls skulle kunna tro detta om.


Mose är ett exempel på en sådan person. Då han hade blivit vuxen slog han ihjäl en egyptier och flydde sen till Midjan. Då var han inte så modig längre och självförtroendet hade börjat svikta. Han levde sedan i öknen under 40 års tid och då Gud sedan kallade honom att gå tillbaka till Egypten för att befria sitt folk så säger Mose i 2 Mos 3:11: Vem är jag, att jag skulle gå till farao och att jag skulle föra Israels barn ut ur Egypten? Gud lovar då att vara med honom och ger honom makt att göra under. Men det hjälper inte. Tillslut säger Mose rakt ut till Gud: Herre, jag ber dig: Sänd ditt budskap med vilken annan du vill...


Gideon är ett annat exempel. Till honom sa Gud så här i Dom 6:12: HERREN är med dig, du tappre stridsman. Som svar säger då Gideon några verser senare detta: O Herre, hur skulle jag kunna rädda Israel? Min ätt är ju den oansenligaste i Manasse och jag själv den ringaste i min fars hus. Gud hade här precis kallat honom en tapper stridsman och ville att han skulle vara den som skulle befria Israel ur midjaniternas våld. Gideon håller inte med Gud, han ser sig själv som så långt ifrån en tapper stridsman som man kan komma.


Vi har också Paulus som i 1 Kor 2:3 skriver detta: Svag, rädd och mycket orolig kom jag till er. Han var kallad av Gud att nå ut med evangeliet till hedningarna och hade fått en väldigt stark uppenbarelse av Gud, men ändå kände han sig på detta sätt.


Så här står det om just svaghet i Bibeln i 1 Kor 1:27-29: Nej, det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt för att låta de visa stå där med skam, och det som för världen var svagt har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam, och det som för världen var oansenligt och föraktat, ja, det som inte var till, har Gud utvalt för att göra till intet det som var till, för att ingen människa skall berömma sig inför Gud.

     Här framkommer det tydligt att Gud har utvalt det som är svagt för att ingen människa ska kunna berömma sig inför Honom. Mose, Gideon och Paulus kunde exempelvis inte säga att allt som de åstadkom klarade de själva för att de var starkast och bäst. Mose ledde ett helt folk ut ur fångenskap, Gideon besegrade midjaniterna och Paulus gick ut med evangeliet till de onådda hedningarna. Det är inga småsaker vi pratar om här. Allt detta gjorde de genom Guds kraft som verkade i de, därför är det också Gud som får äran för detta. Istället för att vi tänker att det var tack vare Mose, Gideon och Paulus så tänker vi att det var tack vare GUD. Det enda som de här männen behövde göra var att följa Gud och låta Hans vilja ske i deras liv och ta emot vishet och kraft från Honom som är Herre över himmel och jord.

     Då Jesus säger i Joh 14:12 att den som tror på Honom ska utföra de gärningar som Han gör och till och med större än dessa så menar Han att vi ska göra det av tro och i Hans kraft. Inte i vår egen. Det är som Paulus skriver i Ef 6:10: Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Och sen vidare i Fil 4:13: Allt förmår jag i honom som ger mig kraft.


Så att man kan känna sig svag ibland och nästan undra om Gud led av tillfällig sinnesförvirring då Han kallade en till att göra något kommer i ett helt annat ljus då man ser vad Bibeln faktiskt säger om detta. Det är ju aldrig meningen att vi ska klara jobbet själva, utan vi har ju Gud med oss som använder oss för att Hans vilja ska ske på jorden. Vi behöver bara låta oss själva bli använda av Gud och leva i kallelsen så ska vi till och med kunna utföra större gärningar än vad Jesus själv gjorde...

/ Erica


MITT SISTA INLÄGG

Yes du läste rätt, detta kommer bli mitt sista inlägg på ett tag! Why? Jag har varit helt uppe i topp nu en månad, mycket att stå i och inte vilat ut, som ni kanske har läst tidigare? Och nu är jag så pass sjuk så jag känner att jag måste ta en pause från allt, inte ha några "måsten" längre, inget att bry mig över utan bara ta det chill och slappna av!  Jag vill inte skriva här för att jag måste skriva utan jag vill att det ska komma från hjärtat! Därför tar jag en pause nu från den här bloggen. Jag vet inte när jag kommer tillbaka, troligvis när jag är frisk och har orken att fortsätta driva den här bloggen. Så nu ska jag bara slappa några dagar eller veckor, jag vet alltså inte själv när jag kommer tillbaka! Dock så kan ni fortsätta följa min blogg, den ska jag försöka uppdatera vilket kommer bli lättare eftersom att det är jag! Men dock så kan jag inte heller lova där hur mycket jag kommer att skriva, som sagt, jag behöver en pause från allt just nu! 

Men som sista sak så tänkte jag skriva om ett bönesvar, kanske lite annorlunda dock men Gud är god ;)
Detta är dock kanske lite mer inriktat mot er tjejer! haha.

I maj så var min klass iväg på klassresa till spanien och dagen före innan vi skulle åka så skickade jag ett sms till min vän emma!

Jag: Allt ät packat o klart, MEN nu fick jag mens :(
Emma: Meeen neej, vad tråkigt :(
Jag: Jag får be Gud ta bort min mens hahah
Emma: haha gö det du ;)

Sen bad jag en bön och morgonen efter när vi skulle åka så hade inget hänt...  och på kvällen/natten när vi var framme så bad jag åter igen en bön att den skulle försvinna! Det vart morgon och min mens var HELT borta!
Jag skickade då igen ett sms till emma

Jag: hööru.. mensen är BORTA :o:o
Emma: HAHHAHAHA GUD ÄR GOD!

Gud tog bort det som är typ omöjligt att få bort ;)

Ha det bra nu hörreni så ses vi framöver här i bloggen, eller så checkar ni in min blogg :)

Min blogg

// Idah

Lord I Lift Your Name On High!!! ♥

Lovsång är något av det bästa jag vet. Frågar man mig så kan man aldrig få för mycket av lovsång. Man kan aldrig upphöja och ära Jesus för mycket. Så nu lägger jag upp ännu en lovsång som jag tycker är riktigt grym, och med den här videon blir det bara ännu grymmare. Det här måste du se.


♥ Lord I Lift Your Name On High ♥

Senare kommer ett inlägg från Idah, och imorgon kommer jag att lägga upp en bibelundervisning som jag håller på att skriva. För det är såklart viktigt med sånt också, även för lovsångsnördar som mig. :)

Jesus, Take The Wheel...

Idag fastnade jag för ännu en av alla de där låtarna som upphöjer Jesus. ♥
     Johannes hade lagt upp den på sin blogg efter att ha hört den på en radiostation i USA, och nu lägger jag upp den här eftersom jag kände på en gång då jag hörde den att budskapet är precis det jag vill dela med er här idag.


Carrie Underwood - Jesus, Take The Wheel


Jag tycker att den här låten säger så mycket. Vi måste släppa taget själva och verkligen låta Jesus ta över i våra liv. Många kanske aldrig har tagit det steget tidigare eller så kanske du har kommit bort från Jesus på grund av olika saker som har hänt i livet, men det är dags att låta Honom ta över nu. Vänta inte på att "rätt tillfälle" ska komma eller på en bättre dag - låt Jesus komma och förvandla ditt liv här och nu. Idag.

SKAFFA NG ( NY GENERATION ) TILL DIN SKOLA!

På mitt gymnasium så hade vi en grupp som hette NG och detta är NG

"Ny Generation är en fristående, allkristen organisation och av Sveriges snabbast växande ungdomsorganisationer. Idag finns lokala Ny Generation-grupper på c:a var fjärde svensk övre grundskola, gymnasium och universitet, och organisationen har långt över 8000 svenska medlemmar från alla svenska kristna samfund.
Ny Generation vill uppmuntra elever och studenter att tillsammans bilda och självständigt driva skolgrupper som utifrån egna idéer och förutsättningar gör det kristna kärleksbudskapet synligt genom allt från bön och till utåtriktade initiativ och ett konkret socialt engagemang.
Mottot Min skola - Mitt ansvar sammanfattar egentligen allt som Ny Generation handlar om. Det är eleverna/studenterna själva, deras initiativ och engagemang som är motorn i hela Ny Generations arbete. För att stödja, hjälpa och inspirera dessa grupper arbetar Ny Generation med olika resurser.
På kort tid har det svenska Ny Generation även fått bli en internationell modell för kristet skolarbete, och nationella Ny Generation-arbeten har startat i ett tjugotal länder, utifrån svenska Ny Generations modell."

Vi var 5 tjejer som hade våran grupp på skolan och vid alla "högtider" så hitade vi på olika saker, vi bakade pepparkakor, satte upp allahjärtansdags kort på varje skåp och alla kort hade ett bibelcitat, vi fixade tävlingar, delade ut biblar och fanns till helt enkelt! Vilket många uppskattade på skolan :)

'Man kommer verkligen nära Gud när man har en Ny Generation-grupp!'
- Lovisa Andersson på John Bauergymnasiet

'Vi tejpade upp en kramruta i korridoren så att folk kunde ställa sig där och få en kram. Lärarna var jättepositiva och tyckte det var en bra grej och alla på skolan använde den!'
- Ny Generation-gruppen i Åre/Järpen

På vår skola satte Ny Generation-gruppen upp hjärtan på alla skåpen på Alla hjärtans dag, vilket ledde till att en tjej som tänkt ta livet av sig inte gjorde det efter att det på just hennes hjärta stått "Ditt liv har en mening"
- Ny Generation-gruppen på GUC

SKAFFA NY GENERATION PÅ DIN SKOLA =)

http://www.nygeneration.se/

// Idah


At the cross I bow my knee...

Tänkte att jag skulle dela med mig av ännu en inspirerande och underbar lovsång från Hillsong idag. At The Cross heter den.
     Det bara skriker Jesus och seger om den här låten. Det är helt underbart, och videon till låten med liveuppträdandet är också helt underbar. Det här måste ni se. Man blir så berörd. ♥

At the cross I bow my knee
Where Your blood was shed for me
There's no greater love than this
You have overcome the grave
Your glory fills the highest place
What can separate me nowHillsong - At The Cross

Erica berättar om Indien 2006 - del två.

Idag tänkte jag berätta om resten av resan. Teamet hade nu blivit uppdelat och jag och fem till skulle åka till Dehradun och vara där i en vecka. Tidigare under resan hade jag mest känt av kulturkrocken och mått dåligt av det, men det var först nu som jag också mådde dåligt fysiskt. Magen vände sig ut och in, precis lagom till den långa bussresan till Dehradun på en skumpig väg...

Då vi satt på bussen fick jag medicin och sen försökte jag vila och lyssna på lovsång. Lyckades sova en hel del också, missade till och med sista toapausen och rusade praktiskt taget till toaletten då bussen var framme i Dehradun tidigt nästa morgon, haha.


Så här kunde en toalett se ut...

En dag besökte vi ett daghem för barn där vi umgicks med barnen och avslutade med en liten kristen teater om det förlorade fåret. Alla höll med om att Andreas spelade ett mycket bra får, haha.

En kväll var vi på en cellgrupp som jag tror hörde till församlingen. Där vittnade Andreas och vi bad för alla kvinnor som hade samlats där den kvällen. Gud rörde vid de. Då cellgruppen var slut stannade vi kvar  hemma hos Esther ett tag och välsignade hennes hem. Vi tog olja och gick ute och strök det på husväggarna och bad om beskydd från onda andemakter. Det kändes otroligt starkt att göra det. Gud är mäktig!!


Lovsång och bön på basen i Dehradun där vi bodde...

En dag åkte vi på en liten resa över natten till Rishikesh. Teamet plus Esther. Det regnade lite då vi stod och väntade på bussen. Ingen verkade vara helt säker på när den skulle komma. Då vi hade stått och väntat ett tag stannade en auto en bit från oss, en man och ett djur som liknade en get steg ur. Geten hade ett rep runt halsen, typ som ett koppel och den bräkte förtvivlat. Det såg hysteriskt roligt ut, hehe. Tyvärr hann jag inte få med det på kort, men bilden av den bräkande geten finns för alltid på min näthinna. :)
     ... På andra sidan floden fanns ett stort hindutempel som vi gick in i. Esther berättade lite om de olika gudarna och det var intressant. Jag fick först känslan av att vara på ett museum. De flesta så kallade gudarna var bakom galler och det var ganska folktomt för tillfället. Vi gick så långt upp i templet som man kunde komma och där stannade vi och bad ett tag. På väg ut såg vi en liten pojke och hans pappa tillbe en av gudarna. Det var första gången jag faktiskt såg någon göra det, knäböja inför en avgud gjord av människor. Det fanns ett sånt andligt mörker över de, det var en ganska obehaglig känsla och jag mådde nästan illa. Det kändes som om jag inte kunde komma därifrån fort nog. Jag bad en kort bön för de och fortsatte sedan ut. Utanför bestämde vi oss för att dela upp oss i två delar och gå på bönevandring i staden.


Hindutemplet i Rishikesh...

...jag inte trivdes så bra i Dehradun i början. Det förändrades mer och mer ju längre vi var där. Tillslut kände jag mig som hemma där. Jag stormtrivdes. Kommer ihåg speciellt en kväll då strömmen hade gått då jag skulle duscha. Fick ha ett litet stearinljus inne i badrummet och medan jag duschade hade några lovsång inne i vardagsrummet. Det var så mysigt.


Så här bodde jag i Dehradun...

På väg tillbaka till Delhi med nattåg: Jag lyckades sova några timmar och på morgonen vaknade jag av några indier som gick omkring i tåget oavbrutet i ungefär en halvtimme och sa typ "Shai! Coffe! Paper!"... Det var extremt irriterande, gaah!!! Jag fick lust att kasta något på de tillslut, men gjorde det såklart inte. Tillslut orkade jag släpa mig upp ur sängen, klockan var ungefär sju och vi skulle snart vara framme i Delhi...

Sista dagen i Indien då jag var sjuk, knappt åt något och sen spydde på flygplatsen var inte helt åt skogen ändå. Det här hände i samband med packningen: Efter maten var det packning som gällde, plus fylla i utvärderingslappar och få våra fötter tvättade av ledarna. Vi gick upp en och en till taket där de satt, sen tvättade de våra fötter precis som Jesus tvättade lärjungarnas i Joh 13:1-17. :)

Den här resan betydde verkligen jättemycket för mig. Jag visste redan innan att jag ville jobba med mission, men nu hade jag också fått vara med praktiskt och testa på hur det verkligen var att missionera. Det kanske inte alltid var en dans på rosor även om det många gånger var väldigt roligt - men att leva i Guds kallellse är det absolut bästa man kan göra! Jag är jätteglad att jag åkte till Indien för tre år sen! ♥

Avslutar med en bild på mig och Esther precis innan det var dags för teamet att lämna Dehradun. I taxin på väg till tåget bad jag att jag skulle få träffa henne igen. Drygt ett år senare var hon i Sverige och då hälsade hon på mig i Gävle över dagen. Gud är god...


Erica berättar om Indien 2006 - del ett.

Idag tänkte jag att jag skulle börja berätta om min första missionsresa. Det var sommaren 2006 och jag åkte till Indien i ungefär tre veckor. Första delen kommer nu och sen tar jag den andra och sista delen imorgon, på det sättet blir det inte för mycket på en gång. Jag lägger upp bilder från resan och skriver ner utdrag från missionsdagboken och tänkte sen avsluta med att berätta lite om vad den här resan har betytt för mig...

Jag åkte med UMU och vi spenderade först tre dagar på deras bas i Restenäs för att teamet skulle lära känna varandra, lära oss lite mer om Indien och ha undervisning och lovsång tillsammans med andra team. Den 20/6 åkte vi tidigt på morgonen till Landvetter för att därifrån ta oss vidare till Indien...


På flygplatsen...

Då planet landade såg vi hur temperaturen utanför steg. Den stannade på 29°C och då var det sent på kvällen. Puh!!! Varmt!! Vi fick stå länge i passkontrollen. Det var jobbigt, svettigt och varmt. Trodde att jag skulle svimma ett tag, var himla trött också. Men det kändes bättre då vi började röra på oss igen. Då vi kom ut luktade det kryddor och var fullt av ljud överallt. Sofie väntade på oss utanför flygplatsen med några taxibilar. Vi skulle åka taxi i drygt en timme för att komma till IHOP (International House Of Prayer) där vi skulle sova. Vi slängde in bagaget och åkte iväg... :)
     HJÄLP!!! Man kan lugnt säga att det här inte var som att åka bil i Sverige!! Jag var livrädd i början. Det fanns inga bilbälten och vägfiler, folk tutade hela tiden och det gick fort. Scary.


Jag och tre andra tjejer i teamet vid IHOP i våra nya indiska kläder...

På bussen från Delhi till Dharamshala: Vi stannade vid en restaurang och åt och gick på toa. På tal om att gå på toa i Indien, toaletterna där är oftast ett hål i marken som man sitter på huk över. Att kunna tvätta händerna med tvål är en lyx, precis som toapapper. Vi hade dock ofta med oss toapapper och använde ofta alkogel. Problem solved! :)
     Mitt i natten stannade några "poliser" bussen och påstod att vi smugglade droger. Egentligen ville de bara sno all vår packning. Busschauffören lyckades dock övertyga de om att det var en turistbuss och de så kallade poliserna försvann efter några minuter. Jag var ganska nyvaken och förstod inte riktigt vad som hade hänt förrän efteråt, och tur var väl det annars hade jag antagligen fått panik.


På stan...

Under vår tid i Dharamshala var vi mycket på stan och pratade med olika människor. ... Vi hann prata med ganska många människor. Indier är glada och öppna människor som det är lätt att prata med. Så det var inte alls svårt att börja prata om Jesus. :)

Vi gick även på en del bönevandringar i staden.
     Jag kommer speciellt ihåg då vi gick och bad runt ett buddisttempel medan Dalai Lama predikade inuti. Det kändes otroligt starkt att gå där och be. Det kändes att det hände saker i andevärlden.

På midsommarafton åkte halva teamet till ett flyktingläger för tibetaner på kvällen. Där lekte vi med barnen, åt mat, bad och helt enkelt umgicks med människorna där. De bodde i tält och var inte omtyckta av samhället. Men vi visade de vår kärlek, och störst av allt, Guds kärlek. Innan vi åkte tillbaka till hotellet dansade vi några midsommardanser, både barn och vuxna var med.

Vi hälsade även på hemma hos människor och fick vara en uppmuntran för de.


Ett hus på landet...

En söndag hälsade vi på i en av församlingarna och predikade, delade vittnesbörd och sjöng.
     Tog en stund att komma dit dock. Monsunregnet hade satt igång och orsakat ett ras och en buss satt fast. Vi fick gå genom lera och vattenpölar för att komma fram. Men vad gör man inte för att ta sig till kyrkan, haha. Det är så underbart att få vara en välsignelse för andra. Vi besökte också en cellgrupp där vi predikade och delade vittnesbörd. Det var jag som hade hand om vittnesbördet. Jag berättade om då jag fick pengarna, det var både kul och lite nervöst. Kändes annorlunda att ha en tolk, men jag vande mig ganska snabbt.


Vi råkade ut för monsunregn ibland...

Ett extra roligt minne från Dharamshala: Vi åkte taxi från stan till hotellet då det började ösregna. Vi släpptes av ungefär 100 meter från vårt hotell och ställde oss först under tak för att vänta ut regnet. Men det dröjde inte länge förrän de flesta av oss började springa mot hotellet. Vi blev dyngsura och tyckte att det var jättekul. Några indier tittade konstigt på oss, haha.

Imorgon i del två kommer jag att fortsätta berätta om resten av resan och vad min del av teamet gjorde då vi delades upp i två delar den sista veckan...

Heart-to-heart-samtal med Jesus.

Att det är viktigt att be tror jag att många håller med mig om. Om vi ska ha en relation med Jesus så är det ju såklart viktigt att vi faktiskt tar oss tid för att prata med Honom. Jesus ska vara vår bästa vän. Honom kan vi säga allt till. Vi kan säga det där som vi skäms över, det som ingen annan i hela världen vet eller kanske det som vi tycker känns jobbigt just nu. Vi kan ha långa "heart-to-heart-samtal" med Honom.
     Det här tänkte jag speciellt på för två dagar sen då jag grubblade på lite saker. Det känns verkligen jättebra att kunna prata med Jesus om precis allt och verkligen veta att Han kommer att hjälpa mig med precis det jag behöver. Jag älskar att prata med Jesus. ♥ Jag tycker att alla borde ha minst ett heart-to-heart-samtal med Honom varje dag. Gör det till en vana, du kommer inte att ångra dig...

ANVÄND HUVUDET OCH FYLL I

Imorgon är det midsommar, vilka härliga tider! Jag personligen ska åka till dalagården som ligger i dalarna ( NÄHÄ? ) :P  är den nån mer som ska dit? =) Om du ska det och ser mig så kom fram och säg hej :D Vad ska ni andra göra på midsommar? =)

Andvänd huvudet och fyll i:
Hur mycket är man värd?
Bröderna sålde Josef som slav för 20 silversiklar. 20 siklar motsvarar ungefär 50 svenska kronor. Josef var alltså bara värd 50 kronor i sina bröders ögon!

Ett tankeexperiment:
Du är kapten.
Din båt håller på att sjunka. Den tar in vatten. Det finns ju personer ombord. För varje minut båten ligger i det iskalla vattnet minskar sannolikheten för att ni ska överleva. Det kommer en helikopter, men den kan bara frakta en person i taget in till land. Du måste bestämma i vilken ordning dina passagerare ska hämtas.

Det är:
- En mångmiljonär
- En 80 år gammal dam utan familj
- En fotomodell
- En flykting från RCA
- Ett äppelkäck tonåring
- En statsminister
- Du själv - kapten

Hur skulle du göra? Vem skulle du rädda först och vem skulle du rädda sisst ?

// Idah

Tekniken har utvecklats och det är möjligt att injicera chip i människor!

För några år sen då jag började lära mig om den sista tiden och vad det innebär så blev jag lite chockad då jag såg att tekniken för att uppfylla profetian i Upp 13:16-17 redan finns. Det fick mig att inse ännu mer att det nog inte är så långt kvar nu. Vi går mot ett kontantlöst samhälle där man förr eller senare kommer att tvingas ta emot ett märke på högra handen eller pannan för att kunna köpa och sälja. Så här säger profetian om detta: Och det tvingade alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.

Då jag skulle ta en buss hem från Stockholm tillsammans med mamma och mormor på den tiden, då jag nyligen börjat lära mig om det här, så ville de helst att man skulle köpa bussbiljetter innan för att det minskade risken för rån. Då slog det mig: det här är på väg att hända nu och Jesus kommer snart.
     Idag kan man inte längre betala kontant på bussarna i Stockholm eller Göteborg. Det blir allt vanligare att man handskas mindre med kontanter än tidigare. Återigen tänker jag: det här är på väg att hända nu och Jesus kommer snart...Detta kommer från denna sida som är VeriChip Corporations hemsida. Här kan man se hur tekniken har utvecklats så att det faktiskt har blivit möjligt att injicera chip i människor. I framtiden kommer sådan här teknik att användas för att köpa och sälja och utan den kommer man att stå utanför samhället...
     Det finns redan idag flera människor som har chip injicerade även fast det inte har blivit något som kan ses som vanligt ännu. Men det kommer att gå framåt mer och mer, och om det en dag blir aktuellt för dig så tänk på vad det innebär och vad Bibeln säger om detta. I Upp 14:9-10 framgår det väldigt tydligt att alla som tar emot detta kommer att gå evigt förlorade. Har du tagit det finns det ingen återvändo. Detta kommer att förknippas med Antikrist och jag gissar på att du inte vill ha något med honom att göra.

denna sida kan man läsa mer om detta utifrån ett kristet perspektiv där man också tar upp profetian och berättar ännu mer om detta. Det finns även i Flammor artiklar om det här, bland annat den här.

Den sista tiden är nu, och snart kommer Jesus tillbaka. Om du inte är redo för det så är det hög tid att börja tänka efter var du vill spendera evigheten någonstans - med Jesus eller utan Jesus...

TÄNK MED HJÄRTAT OCH FYLL I

VARFÖR ÄR DU KRISTEN EGENTLIGEN?

Då och då kan det vara bra att påminna sig själv om några goda skäl att tro.
Om du kallar dig kristen, vilka är de det viktigaste skälen till det?

1.
2.
3.

Om du inte gör det, vad beror det på?
1.
2.
3.

Om du tvivlar så håll dig inte borta från gruppen, församlingen eller kören. Gör som Tomas: håll kontakten med de andra lärjungarna.
Jesus kommer till dig förr än va du anar.

// Idah

Religion eller Relation?

Idag klistrar jag in en liten undervisning som jag har publicerat på min privata blogg tidigare. :)


Då jag tänker på religioner och religiositet så tänker jag på lagar, religiösa regler, plikter, olika ritualer och människors olika försök att nå fram till Gud. Det är den bild jag har av att vara religiös.
     Den bilden tycker inte jag stämmer in på mig själv överhuvudtaget, inte heller stämmer den in på de kristna jag känner.

Då man tror på Jesus och älskar Honom så har man en relation med Honom. Han är den bästa vännen, den som man alltid kan lita på och som alltid finns där och alltid hör då vi ber. Han är den som dog för oss på korset och som vi nu lever för varje dag av våra liv. Han är den vi tillber och lovsjunger. Han är Gud, och vi är Hans älskade barn.
     I Rom 8:15-16 står det: Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: "Abba! Fader!". Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn.

Många kan tycka att religion inte är någonting för de.
     Men religion och relation är inte samma sak. Man kan välja att leva i religiositet och på det sättet försöka nå fram till Gud och följa en massa regler och försöka vara rättfärdig inför Gud av sig själv. Eller så kan man  ha en relation med Jesus där man älskar Honom och där man får vara Guds barn...

Religion eller Relation? Vad tycker du låter mest lockande!?


Det är underbart att ha en relation med Jesus och känna att man kan få krypa ihop i Hans famn om man vill, precis som det här lilla lammet...
(Bilden är hittad via Google.)

GUD ÄR SVARTSJUK

Nu har jag äntligen tagit studenten så nu kan jag börja gå in för det här mer, kommer bli super roligt! =) Dock så är jag sliten än hehe.... när man tar studenten så ska det firas rejält ellerhur? Ni som väntar på att ta studenten, ni vet inte vad som väntar er! Det var så underbart roligt att jag skulle kunna gå om sista året bara för att få ta studenten igen! hehe... men nu tänker jag köra dagens ur minutbibeln :)


Gud är svartsjuk. Låt mig förklara; vi är Guds barn. Guds älskade barn. Och eftersom han älskar oss så högt, har han otroligt starka känslor för oss. När vi ger förstaplatsen i vårt liv till andra, och förlitar oss mer på andra än på honom, väcks hans svartsjuka till liv. Han hatar det. Han vill vara nummer 1. Han vill ha vår hängivenhet, vår kärlek och uppmärksamhet. Han har " älskat oss med så stor kärlek att fast vi var döda genom våra överträdelser har han gjort oss levande med Kristus" ( Efesierbrevet 2:4-5 ). Han står inte ut med att se att vi inte älskar honom tillbaka. Alla som har varit olyckligt kära vet lite grann hur det känns. Det finns få saker som gör mer ont än att den man älskar inte älskar tillbaka. Att den man allra helst vill ha en relation till själv inte vill ha någon. Gud vet vad olycklig kärlek vill säga. Han är svartsjuk. Så sätt Gud nummer 1 i ditt liv =)
PS! Om du har blivit dumpad eller avvisad kan det kännas skönt att veta att ingen förstår dig bättre än Gud!

// Idah

Jesusbussen i Gävle ikväll!

Ikväll ska jag hänga vid något som kallas för Jesusbussen och brukar finnas på torget i Gävle på lördagkvällar mellan 22:00 och 00:30. Det är ett ställe där man kan få en gratis macka med kaffe, te eller varm choklad till. Man kan få komma in i bussen och sätta sig ett tag och bara hänga eller kanske prata med någon om Jesus eller något helt annat. Det är upp till en själv. Vill man att någon ska be för en så kan man säga till om det. :)
     Jag har varit med där några gånger då jag bodde i Gävle och även sen jag flyttade, och ikväll är det dags igen. Det känns riktigt kul.

Detta påminner litegrann om Pannkakskyrkan som Idah berättade om förut. Det finns lite olika varianter av detta i olika städer skulle man kunna säga. Men kort sagt så är det ett litet återkommande event vissa kvällar på helgerna. Det är helt klart något som jag tipsar om, oavsett om man är kristen eller inte.

Hoppas att vi ses ikväll! :)

Johan frågar om äktenskap mellan kristna och ickekristna...

Vi har nu fått in ännu en fråga till vår frågelåda via bloggmailen. Den här gången är det Johan som undrar detta:Vi har samma åsikter om detta som Gud har. I 2 Kor 6:14 står det: Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?
     Då man tar emot Jesus i sitt liv och börjar leva helt för Honom så börjar man sakta men säkert att förändras. Man är inte längre samma person som man var innan. Det brukar också märkas i relationerna som man har till andra. Där det märks som mest är nog också just då det gäller den man eventuellt är tillsammans med. Som kristen lever man inte längre som tidigare. Att följa Jesus fullt ut innebär att man inte har sex förrän man är gift, man är inte sambo och självfallet vill man helst dela sin tro med den man älskar och be tillsammans och leva ett liv för Gud tillsammans. Även om den ena skulle acceptera att inte ha sex eller bo ihop förrän man gift sig så blir det alltså ändå inte helt som Gud har tänkt att det ska vara. Jesus ska vara det viktigaste i en människas liv och om man inte delar det så delar man inte det viktigaste tillsammans.

Sen så finns det ju dock par där den ena har valt att bli frälst efter att man har gift sig och den andra inte blir det. Då är det ju inte meningen att man ska fixa skilsmässopapper så fort man kan.
     Så här står det i Bibeln (1 Kor 7:12-16) om denna situation: Till de andra säger jag, inte Herren: om en broder har en hustru som inte är troende och hon är villig att leva med honom, får han inte överge henne. Och om en hustru har en man som inte är troende och han är villig att leva med henne, får hon inte överge honom. Ty mannen som inte tror är helgad genom sin hustru, och hustrun som inte tror är helgad genom sin troende man. Annars vore era barn orena, men nu är de heliga. Men om den otroende vill skiljas, så låt honom göra det. I sådana fall är brodern eller systern inte bunden som en slav. Gud har kallat er att leva fredligt tillsammans. Vet du då, hustru, om du kommer att frälsa din man, och vet du, man, om du kommer att frälsa din hustru?
     Äktenskapet är heligt i Guds ögon, och därför ska man alltid försöka få det att fungera. Även om situationen här där bara en är frälst inte är ideal. Men just denna situation är en av de två där det faktiskt är okej med skilsmässa, vilket ändå säger en del om hur viktigt det faktiskt är att leva med någon som också vill följa Jesus...

Sverige behöver JESUS!!!

I inlägget innan det här kunde ni läsa ett av mina starkaste vittnesbörd om då Gud helade mig då jag var deprimerad och mådde så pass dåligt så hade jag kände en längtan efter att få . Jag var en vanlig svensk tjej som hade en så jobbig uppväxt så att jag kunde ligga på golvet ute i hallen och gråta för att smärtan på insidan var så stor. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag orkade inte mer, men trots det så var det som det var, tills Jesus räddade mig. Den biten har ni hört nu. Så nu tänkte jag gå in på något annat, något som jag har tänkt på en del. Något som slog mig då jag satt och läste mitt eget vittnesbörd och tänkte: Hände det där verkligen mig!? ...

Jag sitter och gråter nu och tänker: Sverige behöver JESUS!!!
     Jag var den där vanliga tjejen. Jag bodde i en ganska fin lägenhet och hade folk som brydde sig. Jag kunde ha varit din granne eller din klasskompis. Jag kunde ha varit den där tjejen som du såg på stan en dag. En vanlig svensk tjej. Utan Jesus vet jag inte vad som hade hänt med mig, jag vill knappt tänka tanken eftersom jag är rädd att det jag kommer fram till är för hemskt. Det är så många människor i Sverige som också mår så dåligt som jag gjorde utan att ha Jesus i sina liv. Det sägs att vi lever i världens mest sekulariserade land. Vi vänder Gud ryggen. Kristendomen är för många bara ett vackert ideal och många kyrkor sover. Det är inte den sanna tron som ger liv genom Jesus Kristus som det borde vara. För Sverige behöver JESUS!!! Vi måste be för Sverige. Vi måste stå upp för vår tro och berätta om den för våra grannar, för våra klasskompisar och för människor som vi kommer i kontakt med. För Sverige behöver Jesus...

♥ Simon Ådahl - Jag tänker be för Sverige ♥


Gud helade mig...

Idag klistrar jag in ett vittnesbörd från min privata blogg som jag skrev i oktober förra året.Jag var 16 år, deprimerad och hade precis hoppat av gymnasiet. Platsen var Sundsvall och jag var där tillsammans med min vän Diana i samband med en julkonsert med Carola det året som för övrigt var 2004...

För att berätta lite kort om min bakgrund så kan jag säga att jag har haft en jobbig uppväxt med psykisk misshandel hemma och periodvis mobbing i skolan. Då jag kom upp i tonåren blev jag inte mobbad längre, och mannen som biologiskt sett är min pappa flyttade. Allt var över, skulle man kunna tro. Men så var det inte. Mamma, som nu var särbo med mannen som jag då inte längre orkade träffa, var nästan aldrig hemma och jag kunde spendera en hel dag framför teven med en banan eller choklad som "middag". Mamma sov borta mycket och jag som hatade att vara ensam kunde ibland ligga på golvet ute i hallen och gråta i timmar efter att hon hade gått. Gråta över min situation, min ensamhet och alla jobbiga minnen som vägrade försvinna. Jag mådde mer och mer dåligt ju mer tid som gick och fick ingen hjälp på något sätt eftersom jag var den enda som visste om allt det här, och senare även Diana då vi blev riktigt bra kompisar. Många gånger tänkte jag på hur det skulle vara att dö, att slippa leva och att bara försvinna från den här planeten med all skit. Skolan orkade jag inte med och efter att ha skolkat mer än jag varit där hoppade jag av mitt första år på gymnasiet.


Den där dagen i december 2004 befann jag mig alltså i Sundsvall och det var dagen efter en helt underbar julkonsert.

     Kvällen innan hade varit ganska dålig för mig trots lyckan jag känt på konserten. Jag hade brutit ihop på kvällen och dragit mig tillbaka till hotellet innan Diana som stannade på signeringen. Jag klarade inte av att träffa Carola eller någon annan, jag såg mig själv som värdelös och som om jag inte dög till nånting. Jag tyckte inte om mig själv. Jag var frälst och visste att Jesus älskade mig sen ungefär ett år tillbaka, men jag kunde inte älska mig själv, det gick bara inte. På hotellet satt jag och bara mådde dåligt. Under natten sov jag sen några timmar innan vi vaknade. Det blev frukost och sen åkte vi in till stan innan vi skulle med tåget tillbaka hem. Kvällen innan och under morgonen hade några annorlunda saker hänt, men det var inget vi tänkte mer på sen, t ex så ringde Dianas väckarklocka en halvtimme tidigare utan att hon ställt den på den tiden och sen så hade vi frågat efter Dianas kompis i receptionen och kvinnan där sa att hon inte bodde på det hotellet och inte heller hade gjort det trots att hon och Diana gått tillbaka tillsammans kvällen innan. På grund av alla de här små sakerna kom vi iväg tidigare till stan. Jag bröt ihop igen, jag mådde så sjukt dåligt. Vi var på en liten gata vid Carolas hotell och jag satt själv vid en ingång till nåt hus medan Diana bl a hade träffat på andra fans som skulle från hotellet och till tåget. Jag orkade inte vara social. Jag orkade inte prata med nån. Jag hade velat träffa Carola som några andra pratat med inne på hotellet, men jag pallade inte. Jag ville bara vara ifred. Efter ett tag såg jag att Diana kom och gick med någon åt mitt håll och stannade till en stund, jag tänkte att jag med hela mitt hjärta hoppades att de inte var på väg mot mig som verkligen inte var på humör. Strax därefter hörde jag Carolas röst, jag tittade upp och hon satt där på huk framför mig. Vi pratade några minuter och det krävdes väl inte direkt ett geni för att se att jag var ett nervvrak som verkligen inte mådde bra, så Carola frågade om vi skulle be. Då kom också Diana och en tjej som var med Carola och vi ställde oss i en ring och höll om varandra där på trottoaren. Det regnade lite och ingen annan var där. Medan vi bad kände jag hur någon var närvarande där mitt ibland oss, jag kände Guds närvaro så starkt. Det var som om det blev lite ljusare, trots att jag blundade. Sen kände jag hur något bokstavligt talat förändrades på insidan. Jag kände hur Jesus Kristus, Guds son, lyfte av mig en stor börda och jag kände en otrolig frid på insidan och en enorm glädje. Då bönen var slut och jag öppnade ögonen så kände jag mig helt annorlunda. Vi sa hejdå till Carola och den andra tjejen och började gå mot tåget. Vi sa knappt nånting på hela vägen eller under tiden som vi satt och väntade på att det skulle gå. Några korta meningar bara. Det här kändes så stort för mig. Jag kunde knappt förstå vad som faktiskt hade hänt. Jag hade blivit helad...


Dagarna efter fick jag höra av Diana, som var den enda som egentligen vetat exakt hur dåligt jag hade mått, att jag var annorlunda. Hon tyckte inte att hon behövde trösta mig hela tiden längre eftersom jag var gladare. Jag var inte ledsen hela tiden och jag pratade mig inte längre varm om hur värdelös jag var och hur hemskt allt var.

     Med tiden sa också mamma att hon tyckte att jag var annorlunda. Jag verkade gladare och pratade mer.


Allt det här var snart fyra år sen nu. Tiden har gått.

     Jag tänker inte påstå att allt har varit en dans på rosor sen dess, men det som förändrades inom mig den där dagen var något bestående. Gud utförde ett mirakel i mig och helade mig från depressionen och även från att ha haft så dålig självkänsla...


Dagens Bibelord - Ords 4:20-22.

Ords 4:20-22: Min son, tag vara på mitt tal, vänd ditt öra till mina ord. Låt dem inte vika från dina ögon, bevara dem i ditt hjärtas djup. Ty de är liv för var och en som finner dem och läkedom för hela hans kropp.

Att ta vara på Guds ord och verkligen ta det till sig är något av det viktigaste som en människa kan göra. Det ger liv och läkedom. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag har fått liv genom Guds ord, liv och frälsning. Jag har också känt läkedom genom att läsa just de här verserna. Det är kraft i Hans ord. Det är mäktigt och underbart... ♥


(Bilden är härifrån.)

Hur blir man missionär?

Idag tänkte jag skriva lite om hur man gör för att bli missionär. Det är för många inte en lika självklar väg som då det gäller mer "vanliga" yrken som till exempel psykolog, lärare eller tandläkare. Det är ingen speciell utbildning som man måste gå och hur man försörjer sig brukar också kunna variera litegrann. Många missionärer har exempelvis inte en fast anställning.

Om man vill jobba som missionär så kan ett första steg vara att man tänker efter hur man vill jobba. Om man exempelvis vill åka ut genom Mission SOS, UMU, EFK eller någon annan organisation så brukar det vara enklast om man har gått bibelskola hos de först. EFK kräver också att man har gått missionsskolan i Örebro. För att läsa mer om någon organisation klickar du på namnet så kommer du dit.
     Dessa organisationer kan erbjuda en plats där man får jobba men försörjningen får man klara av själv. Det kan man göra på flera sätt. Man kan spara ihop pengar själv, få ekonomisk hjälp av olika personer som vill stödja mission, få pengar av församlingar och även jobba själv på plats. Paulus var till exempel tältmakare och sydde tält (Apg 18:3). Då det gäller just EFK så vet jag att de inte skickar ut missionärer utan anställning (vilket innebär att du på ett eller annat sätt måste ha en viss summa från exempelvis församlingar som ska försörja dig under ett år). Du kan också bli anställd av en enskild församling om de har råd med det. Det bästa är såklart om man får en anställning förr eller senare, men det betyder inte att man inte kan missionera järnet innan det också... :)

Så om du vill bli missionär: Känn hur Gud kallar dig till att vara en del i att göra alla folk till lärjungar (Matt 28:18-20), tänk efter på hur just du ska gå till väga och sen kör du hårt. Gud är med hela vägen.


SET ME FREE DRAMA

Ni får ursäkta mig lite, jag känner mig så kort och att jag inte förmedlar nått alls i den här bloggen men jag måste erkänna att jag har fullt upp! Tar ju studenten på onsdag och det är så mycket som händer just nu! Har vart det i 2 veckor nu och det slutar inte förns nästa vecka, jag har alltid nått som är pågång eller måste göras! Men man tar ju bara studenten 1 gång, därför jag gör allt ;) Saker som ska fixas hit och dit, saker som görs med polare  och soo ooon! Så ursäkta men när allt ha lugnat ner sig så ska jag ta tag i det här! =)

Det betyder att jag inte förmereder det så bra eller skriver långt, för jag har varken tid eller ork just nu! Därför blir det ett drama här som jag tänkte visa! Det är min kompis Emma som visade detta för mig! Jag tycker att det säger så mycket och den berör mig! Om jag ska vara helt ärligt så känns det som att jag är tjejen i filmen! Jag för exat 2 år sedan!
Vi tänker göra det här dramat när vi är ute med pannkakskyrkan =)
Visst är den bra?

// Idah

Grundläggande undervisning om den sista tiden.

Idag klistrar jag in en undervisning som jag skrev förra sommaren om den sista tiden.Den sista tiden är ett väldigt stort begrepp inom kristendomen. Här tänker jag först och främst gå igenom vad som kommer att hända på ett ganska kortfattat sätt. Det blir alltså lite grundläggande undervisning för de som inte har så stor koll på detta.

Jesus sa till lärjungarna i Joh 13:33 att Han skulle vara hos de ännu en kort tid. Han skulle gå till en plats dit de inte kunde komma. Just då förstod inte lärjungarna exakt vad Jesus menade med det, men nu i efterhand vet vi att Han menade att Han skulle dö på korset och sedan uppstå och efter 40 dagar tas upp till himlen till sin Fader. I Joh 14:1-3 säger Jesus: Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.  Jesus säger här att Han ska komma tillbaka för att hämta oss till Honom.


Vid ett annat tillfälle frågar lärjungarna Jesus vad tecknet på Hans återkomst och den här tidsålderns slut är (Matt 24:3). Då får vi bl a veta att: Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. Men allt detta är bara början på födslovåndorna. (Matt 24:6-8)

     Här får vi veta att detta är något som bara är början på vad Jesus kallar för födslovåndorna. Då en kvinna ska föda börjar värkarna lite i taget och blir sen fler och fler och kommer tätare och mer intensivt, Jesus beskriver alltså den sista tiden som också är vår befrielse, som födslovåndor. Då kan man också anta att dessa tecken ska komma närmare varandra och intensifieras, vilket vi kan se att de också har gjort. Några verser längre fram kan vi läsa att många falska profeter ska träda fram, alltså människor som predikar ett annat budskap än vad vi kan hitta i Bibeln, det står också att vi ska bli förföljda och hatade för Jesu namn och att många ska komma på fall. Jesus säger också i vers 14 att evangeliet ska predikas i hela världen för alla folk innan slutet kommer.

     Israel är ett av de största tidstecknen. 1948 bildades staten Israel efter en lång tid av att inte ha existerat. Vi har även kunnat se hur judarna har börjat ta sig tillbaka till Israel, till sitt utlovade land. (5 Mos 30:1-4, Jes 27:13, Matt 24:31) I Matt 24:34 säger Jesus: Amen säger jag er: Detta släkte skall inte dö, förrän allt detta händer. Kanske kan man av det anta att Jesus menar att den generation som fick se Israel återfödas 1948 inte ska dö innan slutet kommer. Vi kan även se hur världen vänder sig alltmer från Gud och hur vi mycket väl kan närma oss det antikristliga samhället (som jag ska gå in på mer längre fram i undervisningen) mycket snart. Märket som mänskligheten ska tvingas ha på högra handen eller i pannan i framtiden är antagligen det som har blivit uppfunnet i USA med RFID-teknik. (Upp 13:16-17)

     Vi kan se hur vi går in mer och mer i den sista tiden och att det kanske inte är så långt kvar nu. Tänk på liknelsen som Jesus gav oss i Matt 24:32-33: Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren. Vi kan inte veta exakt när Jesus kommer tillbaka, men enligt Jesus själv kan vi se på de tecken vi har fått när det närmar sig.


Jesu återkomst är indelad i två faser skulle man kunna säga. En fas där Han kommer för att hämta de som tillhör Honom (de kristna) till sig för att de inte ska behöva genomlida vedermödan som är de slutliga sju åren innan Jesu fysiska återkomst.

     I Matt 24:37-41 kan vi läsa Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara. Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ene skall tas med, den andra lämnas kvar. Här kan vi se att människor tas med. Det är som Jesus sa i Joh 14:3; Han ska ta oss till sig. Han hämtar oss. I Rom 5:9 står det När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. Därför hämtar Han oss; för att vi ska slippa leva på jorden under den tiden. Det blir de värsta sju åren i mänsklighetens historia. Denna uppryckelse som man kallar det kommer att ske plötsligt och utan någon egentlig förvarning, precis som det var då Noa levde och floden kom.

     Den slutliga återkomsten efter dessa sju år är slutet på den här tidsåldern. Då är det skrivet att Jesus ska komma på samma sätt som Han togs upp till himlen - på himlens moln. Han ska också komma till samma plats som Han togs upp ifrån - Oljeberget. I Sak 14:4 står det På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. ... Apg 1:9-10: Då han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: "Ni män från Galiléen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni såg honom fara upp till himlen." Här är det alltså inte vi som ska tas till Honom, här kommer Han tillbaka till jorden.


Vad innebär då de här sju åren som jag har skrivit om?

     De sju åren börjar med Antikrists avtal med Israel. Det kommer att vara en tid då Antikrist regerar på jorden i ett världsligt samhälle. Vi kommer att ha ett världsrike med Antikrist som överhuvud. I början kommer han att predika ett fredens budskap men med tiden kommer världen att få se honom för den som han verkligen är. Han kommer att upphöja sig själv till en gud och kräva att man tillber honom som en sådan. För att försäkra sig om människors förtroende kommer det att krävas att man tar emot ett märke på högra handen eller i pannan. De som gör detta kommer att gå evigt förlorade eftersom de har tagit Satans märke, väljer man däremot att inte ta det kommer man att bokstavligt talat få huvudet avhugget. (Upp 20:4)

     Under denna tidsperiod kommer även domar från Gud att komma över världen. De är beskrivna i Uppenbarelseboken som de sju sigillen, de sju basunerna och de sju skålarna.


Efter dessa sju år kommer, som jag tidigare skrivit, Jesus tillbaka. Då inleds det som i Bibeln kallas för tusenårsriket.

     I Upp 20:2-3 står det: Och han grep draken, den gamle ormen, det är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år. Sedan kastade ängeln honom i avgrunden, stängde till den och förseglade den över honom, för att han inte skulle bedra folken, förrän de tusen åren har nått sitt slut. Därefter skall han släppas lös för en kort tid. Denna tid blir alltså en tid utan Satan, en tid av fred. Det blir Kristi tusenårsrike av fred på jorden där vi som tillhör Honom får regera med Honom i tusen år. Det är den första uppståndelsen, de som inte tillhör Jesus Kristus kommer inte att leva på jorden under dessa tusen år.


Då de tusen åren är slut släpps Satan lös för en kort tid och besegras en gång för alla. Nu kommer den slutliga domen där alla får stå inför Guds tron och få sin dom. De som inte har sina namn skrivna i livets bok kastas i eldsjön (helvetet) som är den andra döden. (Upp 20:15)

     Efter detta börjar evigheten, en evighet med Jesus för de som har valt Honom som Herre i sina liv. Beskrivandet av detta finns i Upp 21-22 med bl a min favoritvers Upp 21:4: Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta.


Människor klädda i vitt står inför korset och en evighet med Jesus.
(Bilden är hittad via Google.)


JAG ÄLSKAR PANNKAKSKYRKAN!

Har ni hört talas om pannkakskyrkan?!? Jag är med i den och jag älskar pannkakskyrkan! Jag tänkte berätta lite vad det är!

Det är som det låter, det är en pannkakskyrka! Vi står ute och steker gratis pannkakor på stan som vi sedan ger till ungdomar som gamlingar!Här kommer lite text ur pannkakskyrkans hemsida.

"Djupast sett så handlar pannkakskyrkan om att det finns en Gud som bryr sig, bryr sig på riktigt och vill ha en relation med oss! Gud sitter inte bara på ett moln och tittar ner på oss här nere utan att bry sig, utan han är högst engagerad och vill möta just oss."
Och där har vi det! Det är ett utmärkt tillfälle att möta människor och sprida budskapet!
Jag är med i pannkakskyrkan i Edsbyn/Bollnäs, vi brukar stå i parken i byn när det är skolavslutningar och persmässan ( byfest) och i bollnäs brukar vi stå utan för Tranan ( nattklubb).

När vi är ute med pannkakskyrkan så brukar vi alltid ha ett partytält, en stor soffa, två fotöljer, stora mysiga kuddar, varma filtar, en matta(ibland), ett bord, ljuslyktor, ett stort kors, en pannkaksskylt där det står " GRATIS PANNKAKA FÖR DEN SOM VILL SMAKA" och en stor grilltunna och gitarr så man kan spela och sjunga tillsammans! Det är JÄMT fullt i partytältet med ungdomar som sitter där och äter sina pannkakor och kanske tillochmed läser våra biblar som vi har lagt ut på bordet! Pannkakskyrkan är väldigt populärt och det är nästan alltid kö i pannkakskön! Vi var ute igår kväll och det var kö från när vi bröjade ( klockan 22:00) tills vi sluta (02:00 ) . Pannkakskyrkan är väldigt populärt, det är allt från ungomar till gamla människor som kommer och vill ha pannkaka, tillochmed POLISERNA kommer fram och vill ha pannkaka! Första gången dom såg oss så frågade dom om vi hade tagit med hela vardagsrumet dit haha! Jag har sett flera gånger när poliserna tar ungdomarnas alkohol och ungdomarna blir så sura på dem och svär åt dem och senare ca 30 min, en timme efter så står eller sitter dom i sofforna och käkar pannkakor och skrattar med poliserna, det är så coolt! Igår kom även en nattvakt fram till mig och sa " Om ni skulle sluta med pannkakskyrkan, så skulle vi sakna er". Jag måste berätta en sak som hände förra sommarn när vi var ute i parken, jag ska ta ett citat ur pannakakskyrkans hemsida som min vän emma har skrivit. ( som ni även kan läsa på pannkakskyrkans hemsida)

"Henke började under första kvällen prata med ett gäng killar, vad han inte visste var att en av dem var rasist, och dessutom väldigt full. Och vad gör killen som är stor som en vägg om inte laddar knytnäven för att ge honom en stor smäll i huvudet! Som tur var, eller jag ska säga med Guds beskydd, hann Henke ducka. Om inte han gjort det kan jag lova att han svimmat av. Men, det "roliga" i den här historien är att en stund senare kommer killen med svansen mellan benen och ber om ursäkt. Han ger till och med Henke en kram! Och som att det skulle vara nog. Innan kvällen är slut sitter rasistkillen i tårar medan Henke ber för hans skadade knän!"

Därför uppmanar jag er där ute, STARTA PANNKAKSKYRKAN!

http://www.pannkakskyrkan.se/

// Idah

Hillsong: ett grymt band från Australien!

Hillsong är ett band från Australien som jag gillar grymt mycket. Har lyssnat på de sen 2007 och var också på deras konsert i Västerås den hösten. Jag älskar hur deras musik ärar och upphöjer Jesus. Det är inspirerande och underbart. Det är kärlekssånger till Frälsaren. ♥


Hillsong - Salvation Is Here

Guds godhet och världens lidanden...

Idag klistrar jag in en undervisning som jag skrev på min privata blogg för drygt ett år sen.Många gånger undrar människor hur det kan finnas en Gud som älskar oss och bryr sig om oss då det samtidigt finns så otroligt mycket lidande i världen. Det gäller allt ifrån barn som blir slagna av sina föräldrar till människor som svälter eller dör genom dödliga sjukdomar. Jag skulle kunna sitta här och skriva om så många lidanden så att det skulle ta mig hela dagen, så illa är det på den här planeten som tekniskt sett heter Tellus (dock ofta kallad jorden)...

Är det så att Gud vill lära oss något genom alla dessa lidanden? Vill Han kanske lära ett litet barn något genom att låta hans/hennes föräldrar slå honom/henne!? Eller vill Han lära oss något genom att vissa människor inte ens har mat för dagen eller kanske då någon som vi älskar dör i cancer!?
     Så tror jag att många vill förklara bort detta. Genom att säga att "Gud vet bäst" och att Han nog vill "lära oss något" och att vi blir ledsna för att vi "inte ser helheten så som Gud gör".
     Det tycker jag låter som en väldigt störd bild av Gud. Nyligen så dog en av mina bästa kompisars pappa i cancer, om Gud försökte lära henne eller någon annan något genom det så är det inte en Gud som jag vill tillhöra på något sätt. Den förklaringen håller jag alltså absolut inte med om.

Ondskan kommer inte från Gud. Gud sitter inte uppe i Himlen och sänder ut lite svält här, och några sjukdomar där och tänker att vi ska lära oss av det. Skulle Han göra så skulle det gå emot Hans godhet.
     Världen är just nu ett slagfält och det har den varit under en lång tid. Gud kommer med frälsning och godhet, Satan kommer med motsatsen och vi människor måste välja och alltför ofta väljer vi bort Gud. Världen har vänt sig bort från Gud i ett så stort omfång så att ondskan har världen i sitt våld och det blir bara värre dag för dag. Ondskan är inte rättvis och bryr sig inte ett skit om hur vi människor har det. Den slaktar allt och alla.
     Jesus övervann världen. Om allt lidande hade varit för att lära oss något så skulle Gud ha stridit med sig själv, men det gjorde Han inte, utan han stred mot sin fiende, Satan, som också är vår fiende (eller åtminstone borde vara). I Joh 16:33 säger Jesus: Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen. Jesus har också sagt att vi ska be: Ske din vilja på jorden liksom den sker i himlen (Matt 6:10). Det här betyder alltså att Guds vilja inte sker på jorden idag. Guds vilja sker i Himlen, men inte på jorden...

Jag vill avsluta med att skriva något som kan få inge hopp, hur dyster världsbilden än kan verka idag och inom den närmaste framtiden.
     Det är redan avgjort. Jesus övervann världen. Jesus vann segern då Han dog på korset. En dag tar den här tidsåldern slut - det kan gälla så kort tid som 15-20 år enligt många kristna - och då kommer lidandet ta slut en gång för alla...


Jag tror att Jesus gråter då Han ser alla lidanden som finns i världen. Det är inte Hans vilja och Han önskar att varje människa ska komma till Honom och få frid i Honom. ♥
(Bilden är hittad via Google.)

VÄXA SOM KRISTEN

Jag kommer dra ett citat ut ur en bok som heter just Minutbibeln och jag tycker det är så bra =)

Vi måste bli som barn för att komma in i Guds rike.
Men, som alla vet; alla spädbarn växer!

Du skulle ju ha studsat till om du till exempel hade fått en baby som aldrig växte. Om du gav den mat och gjorde allt som stod i din makt och ungen bara inte blev större ändå. 52 cm lång och 3800 gram - vad du än gjorde. Jag menar, du skulle ju ha blivit lite nervös.....

Det är likadant med vårt liv i Kristus. Även om vi måste bli som barn för att komma in i Guds rike är det helt naturligt att växa som kristen. Om de finns områden i livet som du känner att du borde ta tag i, så gör det!

Dagens Bibelord - 2 Tim 1:7.

Idag har ytterligare en kategori blivit skapad här på toliveforchrist. Dagens Bibelord heter den, och här kommer vi att skriva enskilda bibelord som vi vill lyfta fram.Först ut är 2 Tim 1:7 där det står: Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.

Guds Ande verkar i oss och den gör oss allt annat än modlösa. Gud vill ge oss kraft, kärlek och självbehärskning. Han vill ge oss allt det som är gott. Så om vi någon gång känner oss modlösa och allmänt nere så kan vi alltid komma till Gud och ta emot kraft, kärlek och självbehärskning istället. För det är det som vår himmelska pappa vill välsigna oss med...

Johannes Amritzer - en modern missionär som ofta är på resande fot!

Nu tycker jag att det är dags för ett bloggtips, det var ju ett tag sen sist känns det som.
     Den här gången tänkte jag tipsa om Johannes blogg som jag har börjat läsa nu den senaste tiden. Han skriver om sitt liv som en modern missionär som ofta är på resande fot. Han är också grundaren till Mission SOS, lärare på SOS Missionsbibelskola, blivande pastor i SOS Church i Stockholms City och är gift med Maria som han också har två barn tillsammans med. Några fler intressanta fakta är att han är född i Österrike, har flyttat mycket och haft hela 21 olika adresser och har ungefär 250 resdagar per år...Så kika in på hans blogg på http://www.johannesamritzer.blogspot.com/ - den är grym! :)

Least of These. ♥

För bara en liten stund sen såg jag Idahs inlägg, och jag tänkte direkt på en låt med DecembeRadio (rockbandet som jag tipsade om för ungefär en vecka sen). Låten heter Least of These och det finns en video med den på YouTube som gör mig helt tårögd. Den får mig att tänka på alla människor som inte har det lika bra som vi har det och på vad Jesus har sagt. I Matt 25:40 säger Han: Då skall konungen svara dem: Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.

Så tänk på detta, och se videon... ♥


DecembeRadio - Least of These...

SKULDKÄNSLOR

Jag känner att jag bara är tvungen att skriva detta. Jag insett igen att jag borde vara lycklig och tacksam för mitt liv! Jag kollade på en film på youtube som berör mig så mycket.

Jag mår så fruktansvärt illa, dåligt när jag ser denna film. Här hemma sitter jag och klagar på hur trött jag är på att gå i skolan medans det finns massor av människor där ute som skulle göra vad som helst för att gå i skolan. Här sitter jag med ett glas vatten som jag kanske senare kommer töma ur för jag har inte druckit upp det, medans där ute i världen så får dom gå flera km till närmaste brunn och då kanske inte ens vattnet är RENT, dom kanske får gå flera km till en sjö för att hämta vatten som dom först badar och tvättar sig i och sedan tar vatten i en dunk för att gå hem och dricka det. Här hemma kanske jag slänger maten för att gå ut och äta med kompisar istället, medans där ute i världen så letar dom i sopor efter mat.  Här sitter jag och kan vara irreterad på min mamma eller pappa för att dom bryr sig för mycket, där ute finns det dom som är ensam och inte har någon förälder.

Jag vill göra skillnad och jag ska göra skillnad, ska du? Kolla in filmen!

// Ida

Gud ville att jag skulle åka till Indien...

Idag blir det vittnesbörd här på bloggen. Jag klistrar in något som jag skrev på min privata blogg i november. Det är en otrolig historia om hur Gud kallade mig att åka på min första missionsresa och också försörjde mig ekonomiskt. Gud är god.Jag är missionär och vill spendera resten av mitt liv med att nå ut med evangeliet om Jesus Kristus till de som ännu inte har hört det. Jag är 20 år nu och har levt med min kallelse sen jag var 17. Det var också då som något väldigt speciellt hände, bara några månader efter att jag fått missionskallelsen. Gud kallade mig till min första missionsresa. Gud ville att jag skulle åka till Indien...

Jag vaknade en tidig februari-morgon och året var 2006. Om jag får säga en morgon i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma så tror jag faktiskt att det blir den här...

     Väckarklockan ringde tidigt för att väcka mig lagom till morgonbönen som min församling på den tiden hade 06:00 på onsdagsmornar. Då jag vaknade fanns minnet av nattens dröm kvar klart och tydligt i huvudet. Jag hade drömt om mission. Jag hade i drömmen sett mig själv sitta vid mitt skrivbord och med en målmedveten blick skrivit ner en länk på en liten gul post-it lapp. Länken som jag skrev ner var http://www.missionsresor.com/. Jag hade aldrig hört eller sett den förut. I mitt nyvakna tillstånd avfärdade jag det som en dröm, och inget mer. Men ändå kunde jag inte glömma den. Jag kunde inte sluta tänka på den. I kyrkan några timmar senare testade jag länken via wap på mobilen, det fungerade inte. Sen tog det inte lång tid förrän jag frågade om jag kunde få låna en dator, vilket jag fick. "Sidan kan inte visas" stirrade tillbaka på mig från skärmen. Sidan fanns inte, tänkte jag då. Nu kunde jag kanske släppa det här och acceptera det faktum att det bara hade varit en dröm, and nothing more. Men då jag ytterligare några timmar senare hade kommit hem och satt vid datorn kände jag mig tvungen att testa länken en gång till. Nu kom jag till UMU's missionssida om missionsresor för ungdomar på somrarna...


Jag hade känt mig kallad att åka så fort jag kom in på sidan. Jag hade inte mycket pengar, jag hade aldrig hört talas om UMU förut och jag hade ingen aning om hur jag skulle gå vidare med allt det här. Mamma tyckte att jag var galen och påminde mig mer än en gång om att jag inte hade råd. Hennes förslag var att spara ett år och åka nästa sommar. Men Gud hade andra planer för mig och i kyrkan profeterade en man att Gud skulle ge mig de pengar som jag behövde. Med det löftet blev det i april dags att bestämma till vilket land jag ville åka. Jag frågade Gud och under en lektion i samhällskunskap där jag precis hade haft tankarna på det här och än en gång ställt Gud frågan "Var ska jag åka?" började läraren berätta om då han var i Indien. Det här hände vid två olika tillfällen och det blev alltså Indien som stod på min ansökan.


Inte långt därefter fick jag brev från UMU och betalade grundavgiften på resan som var på cirka 4.000 kronor. Så långt räckte pengarna. Men då en av ledarna för resan ringde en fredagseftermiddag och berättade att flyget kostade över 7.000 och att jag hade fyra dagar på mig att betala började det kännas lite nervöst. Jag hade nämligen bara 1.000 kronor kvar...

     De första dagarna litade jag nervöst på Guds löfte och förväntade mig nästan att någon total främling skulle komma fram och ge mig pengar. Det hände inte. Tillslut var det en dag kvar och jag stannade hemma från skolan och var rejält nervös och ledsen. Jag hade börjat tvivla på att det skulle komma några pengar. Då mamma kom hem från sin praktik berättade hon, som hela tiden hade trott att detta aldrig skulle bli av, att hon hade fått en känsla under dagen att jag verkligen skulle åka till Indien. Mormor ringde också senare under dagen och berättade att hon hade drömt att jag fick pengar i ett anonymt brev. Jag sa till de att jag inte hade fått några pengar och att det inte hade kommit något brev till mig under dagen. Inom mig var det ett kaos och på utsidan var det inte mycket bättre. Sen hände något som kom att förändra allt. Klockan närmade sig 22:00 och jag skulle snart lägga mig för att orka upp tidigt nästa dag och ha nationellt prov i matte. Jag var ensam i mitt rum och tårarna kom samtidigt som jag frågade Gud vad jag hade gjort för fel eftersom Han inte hade försörjt mig som Han hade lovat några månader tidigare. Då kände jag mig manad att bekräfta min tro. Jag gjorde det. Jag sa till Jesus att jag trodde på Honom och att jag älskade Honom. Då kände jag hur något stort hände i andevärlden. En sekund senare hörde jag hur något föll ner i brevinkastet. Jag visste inte vad jag skulle känna eller göra. Då kom mamma in och skulle säga hejdå eftersom hon skulle iväg, jag frågade om det låg något på dörrmattan. Hon suckade uppgivet och tyckte att det räckte nu, hon hade redan kollat där flera gånger under dagen då jag bett henne. Jag såg på henne att hon var irriterad, men trots det sa hon att hon skulle kolla en sista gång, för min skull. Strax därefter kom hon till mig med ett vitt brev i handen. Irritationen var borta och nu såg hon istället ut som om hon hade stött på ett UFO ute i hallen. Hon visste inte vad hon skulle säga eller göra. Hon bara la brevet på sängen och lämnade mig ensam. Jag stirrade på det. Det var tjockt. Det fanns ingen avsändare. Det stod bara "Till Erica". Det hade kommit nyss. Sent på kvällen då porten med all säkerhet redan var låst nere. Då jag öppnade det såg jag sedlar. Det låg 7.000 kronor i brevet. Jag räknade pengarna flera gånger och märkte att det var 500 mer än vad jag behövde. Senare kom jag på att jag inte hade köpt en tågbiljett hem och gissa vad den kostade om inte 500...


Den sommaren åkte jag till Indien på missionsresa. Det blev ett minne för livet och något som bara gjorde mig ännu mer säker på vad jag vill göra med mitt liv...

/Erica


Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0