JESUSROCK FESTIVALEN

Nu är jag hemma från en vecka i spanien och jag har haft det superbra, har inte fått igång hjärnan riktigt så därför blir det ganska enkelt idag =)

Jag vill tipsa om Jesusrock festivalen, en festival i kramfors som ligger i norrland!
Jag har vartr där några gånger och det är en sånn skön festival, den är inte speciellt stor festival utan det är runt 300 pers där, vilket gör att man lär känna ganska många =) Första gången jag var där så var jag inte kristen och jag älskade festivalen, så om du är kristen eller inte kristen så tycker jag att DU ska åka dit, det är verkligen SUPER HÄRLIGT där =)

http://jesusrock.se

Jag vill nå de onådda folken med evangeliet!

För drygt två år sen köpte min mamma en bok åt mig. Jag bestämde mig för att börja skriva missionsdagbok. Hittills har jag skrivit 170 sidor i den. Den innehåller allt ifrån den första viljan att lämna allt för Jesus och gå ut i världen till den senaste missionsresan till Thailand 2007 och de senaste tankarna.
     Jag tänkte att jag skulle börja nu med att berätta lite hur mina missionsdrömmar började och vad planerna för att ta mig dit är. Sen längre fram tänkte jag skriva ner utdrag ur boken för att ge en liten glimt av hur det kan vara på en missionsresa och vilka äventyr jag har varit med om hittills...För mig började det redan 2004/2005 då jag var 16-17 år. Om den tiden har jag i missionsdagboken skrivit detta:

Efter att ha läst om hur lärjungarna lämnade allt för att följa Jesus kände jag att jag också skulle kunna göra en sån sak. Lämna familj och vänner för att följa Jesus. Det var inte så jätteseriöst i början utan handlade om att jag skulle kunna tänka mig att lämna allt om Gud kallade mig till det.
     Tanken på det här, viljan att lämna allt och gå dit Gud kallade, blev mer och mer spännande för mig. Det skulle inte vara ett vanligt Svensson-liv, det skulle vara ett äventyrsliv med Gud.
     Tankarna på att jag skulle kunna göra som lärjungarna och lämna allt fanns där i ungefär ett år innan det blev något seriöst med de...

Beslutet om mission kom i oktober/november 2005 då jag var 17. En kväll så liksom bara visste jag att jag ville bli missionär. Det kändes helt rätt. Jag visste att det var det som Gud kallade mig till och som jag ville spendera resten av mitt liv med att göra. Jag ville nå de onådda folken med evangeliet!

För att ta mig dit, till ett liv som heltidsmissionär med inriktning mot onådda folkgrupper, tänker jag till nästa höst söka till SOS Missionsbibelskola i Stockholm och plugga där i två år. Sen är planen att försöka åka ut med Mission SOS så fort som möjligt efter skolan och jobba.
     Men mer om detta, om hur man blir missionär, tänkte jag gå in på i ett annat inlägg längre fram där jag skriver mer utförligt och ger tips och förslag på olika vägar man kan ta och vad man kan tänka på...

Flammor...

En sida som jag har följt i flera års tid nu som har intressanta och bra artiklar som berör den sista tiden är Flammor...Sidan drivs av Holger Nilsson och uppdateras oftast med två nya artiklar den 1:a och den 15:e varje månad.
     Om man är intressarad av den sista tiden och vad Bibeln säger om denna tid så är det här verkligen en jättebra sida att läsa på. Så jag tänkte att den passar perfekt att tipsa om redan nu i början på vår kategori om den sista tiden.

Då allt känns jobbigt...

Idag har jag haft en dålig dag. En kompis skulle komma hit och det blev inställt i sista minuten. Hon skulle stanna i nästan en vecka och jag hade längtat jättemycket. Vädret är kasst. Människor omkring mig har känts negativa idag och då jag var ute och gick för att försöka tänka på annat så blev jag blöt trots att jag hade ett paraply och som pricken över i fick jag ett hemskt skavsår så att foten blödde och jag haltade halva vägen hem...

Då man har såna dagar så är det så enkelt att man börjar tänka negativt och tycker synd om sig själv. Det gjorde jag en del idag, men sen började jag tänka på hur Paulus och Silas bad och lovsjöng Gud då de satt fängslade (Apg 16:25). Deras situation var så mycket värre än min situation, och de bad och lovsjöng Gud och de andra fångarna lyssnade på de. Det är ett perfekt exempel på vad man ska göra då allt känns jobbigt. Då ska man vända sig till Gud. Man ska be till Honom och man ska lovsjunga Honom. Lovsång är också något som alltid får iallafall mig att känna mig bättre till mods. Gud kan komma med sin frid och vända de mest jobbiga situationer om vi bara kommer till Honom och låter Honom göra sitt verk i oss. Om vi går tillbaka till Paulus och Silas så kan man om man fortsätter att läsa i det stycket se att Gud vände deras situation och det slutade med att fångvaktaren och hela hans familj blev frälsta. Det är inte illa det. ;)

Gud har vänt min dag nu och jag känner mig glad igen, och jag kände att det här var det perfekta att dela med er idag. Vi har alla jobbiga dagar ibland, eller jobbiga perioder i livet, och då finns det verkligen inget mer underbart än att bara få känna hur Gud omsluter oss med sin frid och ger oss ny styrka. Gud är god. Han vill ta oss i sin famn och göra allt bra igen...


(Bilden är hittad via Google.)

DecembeRadio - ett kristet rockband från USA!

DecembeRadio är ett av mina favoritband. De rockar för Jesus och gör grym musik, så jag tänkte tipsa om de nu och lägga upp en av deras låtar, Can't Hide, här på bloggen...Gå in här för att kolla på deras MySpace-sida och lyssna på fler låtar. :)

God bless! ♥

Jesus är den enda vägen!

Idag klistrar jag in en undervisning från min privata blogg som jag skrev för ungefär ett år sen.


Det finns antagligen lika många vägar för en människa att gå som det finns människor på jorden. Men det finns bara en väg som leder till Himlen och ett evigt liv tillsammans med Gud, den vägen är Jesus.

Varför är Jesus den enda vägen?
     Den frågan tror jag att ganska många kan ställa. Det finns så otroligt många vägar, varför skulle då bara en väg leda till Gud om Gud nu är en så älskande Gud som vi kristna säger att Han är?

För att svara på den frågan börjar jag från början - vid syndafallet då människan första gången vände sig bort från Gud och åt av den förbjudna frukten. Då kom synden in i världen tillsammans med sjukdom och lidande. Gud kan inte ha gemenskap med synd eftersom Han är helig, så konsekvensen av synden blev därför att människan blev skild från Gud och förlorade gemenskapen med Honom.
     I början var alla människor ett folk som alla talade samma språk. Några följde fortfarande Gud, medan de flesta levde ett liv utan Honom. Då de olika språken kom in i världen och mänskligheten som tidigare varit enad splittrades och spreds ut över världen kallade Gud en man, Abraham, som skulle bli stamfadern till ett folk (judarna) som sedan skulle leva nära Gud och som Messias, frälsaren som sedan skulle ge världen frälsning, skulle komma från...
     För att vi skulle få förlåtelse för våra synder en gång för alla behövdes någon som tog straffet åt oss. Någon som var utan synd själv. Ingen människa är utan synd, därför kom Jesus som den enda som hade makten att rädda oss från synden. Han gav sitt eget liv för oss. Han blev hånad, piskad, slagen, spottad på och tillslut korsfäst för vår skull, Han tog vårt straff. Han köpte oss fria och gav oss en möjlighet att få komma tillbaka till Gud, till gemenskapen med Honom. Det enda vi behöver göra är att ta emot Jesus som vår frälsare och därmed ta emot den förlåtelse som vi kan få endast genom Honom. Han är den enda vägen för att Han var den som tog vårt straff, Han och ingen annan. Utan Honom är vi förlorade.


Många tror naivt nog att alla glatt välkomnas in i Himlen då de dör. Men det är så långt ifrån verkligheten som man kan komma. Gud har gett oss en möjlighet att bli förlåtna då Han dog för oss för att ge oss liv. Dörren är öppen och bojorna har låsts upp, men vi måste själva ta av bojorna och gå ut genom dörren och leva för Honom som har befriat oss...

Joh 14:6: Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."


(Bilderna är hittade via Google.)

Följ den enda och sanna vägen som kommer att leda dig rätt - följ Jesus Kristus...


Jesus sa: Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!

Idag tänkte jag återigen presentera en ny kategori - mission.

I Matt 28:18-20 säger Jesus: Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut. I Apg 1:8 säger Han: Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.


(Bilden är hittad via Google.)

Jesus dog för hela mänskligheten för att vi ska kunna få liv i Honom. Hela mänskligheten lever dock inte för Honom och väldigt många har inte ens hört talas om Honom. Det finns flera tusen onådda folkgrupper ute i världen som vi behöver nå med evangeliet så att de kan ta ställning och säga ja eller nej till Jesus.

I den här kategorin kommer det att komma olika inlägg som berör mission. Jag (Erica) kommer att skriva lite om mina tankar om mission och berätta lite om missionsresor som jag har varit på. Kanske kan jag även skriva lite om hur man gör för att bli missionär. Det kommer även att komma tips om mission och saker som är bra att tänka på, undervisning och självklart så får ni skicka in saker till vår bloggmail om ni vill.

På Hans befallning ska vi nå de onådda och föra människor in i Jesu öppna famn...

Den sista tiden!

Nu kommer det ännu en kategori här på toliveforchrist - Den sista tiden.
     Här kommer det kort sagt att finnas undervisning om vad den sista tiden innebär, förklaringar på uttryck som till exempel uppryckandet och vad som är skillnaden mellan uppryckandet och Jesu återkomst. Det kommer också att komma tips på böcker och filmer som handlar om den sista tiden.
     Det finns även i den här kategorin möjlighet att skicka in saker till oss och man skriver då som vanligt till toliveforchrist@live.se.Det här är ett ämne som får alldeles för lite plats i många kristna sammanhang idag. Ändå är det så viktigt. Det är ett av de största ämnena i Bibeln. Det är värt att lyftas fram och det är viktigt att inte glömma bort...

Be för Leona!

Vi har nu fått in vårt första böneämne till toliveforchrist. Det är från en tjej som vi kan kalla för Leona.
     Så här skriver hon: hej! jag skulle väldigt gärna vilja att ni skulle be för mej. jag känner att jag har syndat för att jag varit med så många män, och jag röker och dricker allt för ofta! jag känner ångest varje dag över detta. snälla be för mej så att jag slutar upp med dessa synder. jag behöver eran hjälp, guds hjälp och någon som tror på mej.

Vi tror på dig och kommer att be för att du ska klara av att lägga ditt gamla liv där du har varit med många män, rökt och druckit bakom dig.
     Kom också ihåg vad Paulus skriver i 2 Kor 5:17: Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit. Det står också i Bibeln att Gud ska tvätta våra blodröda synder vita som snö (Jes 1:18) och att om man är i Kristus så finns ingen fördömelse (Rom 8:1).


Förresten; Följ gärna vår blogg med bloglovin så att du inte missar något inlägg!

Tre frågor om kristendomen från Linnea.

Nu är det dags att besvara lite frågor igen. Den här gången har Linnea skickat in tre frågor till oss.Kristendomen uppkom i och med att det judiska folket hade delade meningar angående om Jesus var Messias eller inte. Man började tillslut att kalla de som följde Jesus Kristus för kristna, vilket helt enkelt innebar att man var en person som följde Kristus. I Apg 11:26 nämns det att man började kalla lärjungarna för kristna.
     Det var alltså inte alls meningen från början att det skulle bli en helt ny religion. Jesus är uppfyllelsen på profetiorna om den utlovade Messias i GT. Det var alltså inte en helt ny tro som man kom med, men eftersom det ändå blev så pass stora splittringar i kontrast mot de judar som ansåg att Jesus inte var Messias och att man skulle fortsätta vänta på honom så började man slutligen prata om två religioner istället för en. Detta skedde under det första århundradet.Det jag först och främst tänker på då jag hör den här frågan är korstågen som pågick från 1000-talet och pågick i flera århundraden. De gick till stor del ut på att man ville befria det heliga landet, Israel, från muslimernas herravälde. Det fanns även andra korståg där man gick till attack mot inte bara muslimer utan också mot andra med målet att kristna människorna i fråga.
     Detta är inte ett beteende som man kan hitta stöd för i Bibeln. Tvärtom så kan vi läsa om hur Jesus uppmanade sina lärjungar att lämna den plats där man inte ville ta emot de (Matt 10:14). Man kan ju då fråga sig varför kristendomen har haft exempelvis dessa konflikter med korstågen. Jag tror att det vid många konflikter har handlat mer om makt och att vilja styra människor än om att faktiskt av hjärtat följa Jesus, människor har alltså använt sig av kristendomen för att nå upp till andra mål.Om jag ska svara utifrån hur jag själv och andra i exempelvis min egen församling lever så skulle jag nog säga att det inte är några större skillnader mellan dåtid och nutid. Budskapet har inte förändrats och vi vill leva för Jesus precis som den första församlingen (som du kan läsa om i bland annat Apostlagärningarna) ville. Det står i Heb 13:8 att Jesus är densamme igår, idag och i evighet. Vi försöker alltså inte att modernisera eller förändra kristendomen.
     Däremot så finns det ju, beroende på vad du menar med dåtid, många fler inriktningar inom kristendomen idag vilket är en ganska stor skillnad. Sen finns det också vissa inriktningar och församlingar där man kan hitta ganska stora skillnader om man jämför dåtid och nutid. Som exempel har vi ju Svenska Kyrkan där man nu mer och mer är för homosexualitet, något som hade varit helt uteslutet för inte alls så längesen. Kristendomen har också hunnit sprida sig väldigt mycket om man jämför med förut.

Jesus tröstade mig...

Nu tänkte jag att jag skulle berätta om en gång då Jesus tröstade mig på ett speciellt sätt. Eftersom jag tidigare har skrivit om detta på min privata blogg så klistrar jag in det därifrån.En kväll för flera år sen var jag väldigt ledsen. Jag var det ofta back then. Det var vanligare att jag var ledsen än att jag var glad, om vi säger så. :p
     Just den här kvällen så hade jag precis gått och lagt mig. Jag låg där under täcket och tänkte på hur mycket jag önskade att jag inte skulle vakna nästa dag, att livet bara skulle vara över en gång för alla så att all smärta kunde försvinna. Jag kände ingen livslust överhuvudtaget. Efter bara ett litet tag började tårarna rinna för fullt och jag kände mig så otroligt övergiven. Det kändes som om ingen skulle kunna få det att kännas bättre igen. Jag blundade för att trots allt försöka sova samtidigt som jag började viska Jesus tyst för mig själv, om och om igen... Det kändes så tryggt och bra. Då helt plötsligt kände jag hur någon stod där i rummet bredvid min säng. Jag blundade ju, men trots det så kände jag hur det blev ljusare i rummet trots att det var mitt i natten och alla lampor var släckta. Precis i den stunden slutade jag gråta och kände mig helt plötsligt lycklig och fridfull, jag tror inte ens att det gick en sekund innan jag somnade...
     På morgonen då jag vaknade satt det fridfulla kvar och allt kändes bra.

Jag kommer aldrig att glömma den händelsen. Jesus tröstade mig fast allt kändes hopplöst. Nu vet jag mer än någonsin förr att hur ledsen jag än är och vad som än har hänt så kan Jesus alltid trösta mig. :)

/ Erica

KORSFEST/ IDAH TAR SEMESTER!

Eftersom jag ( Idah ) åker till Spanien på fredag och är borta en vecka så kommer Erica ta hand om bloggen under en vecka =) Så jag vill passa på och tipsa om bandet "Korsfest". Det är min vän Johan och hans polare som rappar! Dom kommer från norrland, så långt upp man kan komma typ! Så det är en blandning mellan rapp och norrlänska! Väldigt spännande! Jag har känt johan i ca 3 år tid och för någon månad sen fick jag höra att han kunna rappa, vilken kille! ( Jag har alltid vart imot norrland lite hehe även fast jag kommer därifrån själv )
Men kolla in deras blogg och myspace, dom gör GRYM musik =)

http://korsfest.blogg.se/
http://www.myspace.com/korsfestmusik


SKILLNADER MELLAN.......

Vad är det för skillnad mellan protestantismen, ortodoxa och katolisismen?

N
i kan läsa detta här =) http://www.fragaprasten.nu/html/samfundsskilln.htm

- Mellan Katolska och ortodoxa kyrkorna är det främst synen på påvens roll som skiljer. De ortodoxa vill inte se honom som en ledare för alla kristna. Katolikerna ser honom som Apostels Petrus efterträdare

- Den ortodoxa mässan är längre än den katolska och man använder inte orgel, utan bara sång. Man har bröd gjort på jäst. I katolska kyrkan är brödet osyrat. Om man jämför den katolska mässan med den ortodoxa så är en skillnad att man i den ortodoxa inte använde musikinstrument utan lägger mer tonvikt vid körsång. En annan skillnad är att den ortodoxe prästen sjunger de flesta av bönerna under mässan.
Sedan står man under större delen av en ortodox mässa, medan man under den katolska ibland sitter, ibland står och ibland knäböjer.
Den ortodoxa mässan tar ett par tre timmar medan den katolska tar en timme på söndagar.

- Sedan skiljer sig synen på vad som är rätt och fel särskilt i familje- och samlevnadsfrågor. Enligt katolsk moral väntar ,man med samlag till äktenskapet och äktenskapet är oupplösligt. En katolik kan inte gifta om sig. Man betraktar också homosexuella handlingar som emot Guds skapelseordning för människan. Han skapade dem till man och kvinna och de skulle bli ett kött och så bli lika Gud enligt 1 Moseboken.

-

Daniel lever ett spännande äventyrsliv för Jesus!

I den här kategorin tänkte jag och Idah tipsa om kristna bloggar som vi tycker är bra, och vi tar också gärna emot tips från er på vår bloggmail. Ni kan tipsa om er egen blogg eller om någon annan kristen blogg som ni tycker är värd att uppmärksammas.

Jag tänkte börja med att tipsa om en av mina favoritbloggar - http://www.godsadventurer.blogspot.com/.
     I den här bloggen skriver Daniel om sitt liv som rektor på SOS Missionsbibelskola och även lite om vad som händer i hans liv i övrigt. Han lever ett spännande äventyrsliv för Jesus där han reser ganska mycket för att predika, den senaste tiden har han varit i Schweiz, USA och Thailand. Han är också tvåbarnspappa till Novali och Denzel.Hans blogg är grym, helt klart värd ett besök!

BIBELSKOLOR

Är du sugen att plugga på en bibelskola? Kolla på den här länken isåfall så får du tips på massor av bibelskolor
http://www.bibelskola.nu

Du behöver inte vara kristen för att plugga på en bibelskola =)
Man läser och fördjupar sig i bibeln och vissa skolor har lite olika inriktningar =)


Vill du att vi ska be för dig?

Nu tänkte jag att jag skulle presentera vår kategori Förbön.
     Förbön är kort sagt då man ber för någon, och vi vill gärna be för dig. Allt du behöver göra är att skicka ett mail till toliveforchrist@live.se och berätta vad du vill att vi ska be för. Det kan vara något speciellt, eller så kanske du bara känner att du vill ha någon som ber för dig rent allmänt. Vi kommer då också att lägga upp ditt böneämne här på bloggen så att andra som vill kan vara med och be, vill du vara anonym på bloggen eller inte bli upplagd alls så är det bara att skriva det. Vi skulle också bli jätteglada om du skriver tillbaka till oss sen och berättar om du har upplevt något bönesvar från Gud. Och kom ihåg: Be, för att Gud lyssnar...


(Bilden är härifrån.)

Matt 7:7: Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er.
     I grundtexten uttrycker verben bed, sök och bulta genom sin grammatiska form något som fortgår. Detta innebär alltså att vi ska fortsätta att be. Vi ska inte sluta bara för att bönesvaret inte kommer på direkten.

Mark 11:23-24: Amen säger jag er: Om någon säger till detta berg: Lyft dig och kasta dig i havet, och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det han säger skall ske, då skall det ske. Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så skall det vara ert.
     Det är också viktigt att vi tror då vi ber. Har vi bara tro så ska vi till och med kunna flytta berg...

Blessings!

BIBELUNDERVISNING

Här kommer vi skriva lite bibelundervisning som ni kan följa =) Och jag tänker dela en sak som jag skrev till våran skola's kristangrupp, vi har ett plank på skolan där vi får sätta upp lite grejjer och då satte jag upp detta: ( ops, det är taget ur boken take off som joakim lundqvist har skrivit )


" EN VÄNS KÄRLEK BESTÅR ALLTID"
"Så står det i Ords 17:17. Du kommer under livet att möta många människor som korsar din väg, finnas där ett tag och sedan försvinner. Du kommer att möta sådana som finns i närheten av dig så länge de själva kan tjäna någoting på er relation, men är som bortblåsta då du en dag hamnar i knipa och behöver hjälp. Och så kommer det att finnas några som består, några som finns där - inte för att de är tvingade eller för att de kan utbyttja er vänskap - utan bara för att de vill finnas där, för att de är dina vänner."

Jesus är min bästa vän och han har varit det under 3 års tid. Han finns alltid där, dag som natt. Han kommer alltid bestå, alltid vilja mig det bästa och han är inte tvingad att vara min vän, han VILL vara min vän och han vill vara din vän med, mer än vad du någonsin kan ana!

// Ida


Fråga om varför Maria är så viktig inom katolicismen och inte i protestantismen...

Nu är det dags att svara på den första frågan som har kommit in till frågelådan. Frågan kommer från Bri....Jag vill börja med att säga att det inte stämmer att Maria är den viktigaste personen inom katolicismen. Hon har ju en klart högre ställning där än inom protestantismen, men hon ses inte som viktigare än Jesus.
     Sen kan man ju självklart ställa sig frågan varför hon har denna högre ställning inom katolicismen, varför katoliker till och med ber till Maria med tanken att hon ska föra fram deras böner till Gud. För att ta reda på mer om detta har jag läst lite på denna sida. Där står det bland annat om Maria som medfrälsaren. Man menar alltså att Maria är Modern medan Gud är Fadern och att utan Maria hade inte Jesus fått sin kropp och att hon led med Jesus vid korset. Enligt katoliker så gav Maria oss Jesus. De ser henne som vår förespråkare och som den som ber till Jesus för oss. Man går så långt så att man säger att vi inte skulle kunna komma till Jesus utan henne.
     Varför protestanter inte ser det på samma sätt är för att vi ser Bibeln som Guds ord och det vi ska rätta oss efter. Katoliker däremot förlitar sig inte bara på Bibeln, utan också väldigt mycket på kyrkans traditioner och ofta står traditionerna i högre rang än vad Bibeln gör. Det finns till exempel ingenting i Bibeln som talar för att vi ska be till Maria eller genom Maria, utan snarare tvärtom. Mer information om detta finns på denna sida.

Kristen musik!

Nu är det dags att presentera ännu en kategori som kommer att finnas här på bloggen - Kristen musik!
     Här kommer jag och Idah att tipsa om kristna artister som vi tycker är bra och självklart också lägga upp låtar. Vill ni tipsa om en artist eller en låt som ni vill att vi lägger upp så är det bara att maila till oss på toliveforchrist@live.se.

Det finns så grymt mycket kristen musik som jag gillar. Bland mina personliga favoriter finns bland annat Carola, Hillsong och DecembeRadio. Det finns hundratals låtar som jag skulle vilja lägga upp här redan nu. Men det blir en till att börja med, och det är en låt som jag har fastat för på Spotify. Den är så vacker och det bara utstrålar JESUS om den. It's praise to the King of kings...


Gateway Worship with Kari Jobe - Revelation Song

JAG HADE INGA ÖGONFRANSAR

Okey, nu tänkte jag inviga "Vittnesbörd". Här kommer jag och Erica skriva lite vittnesbörd men om du har något vittnesbörd så är det bara att maila oss så klickar vi in ditt vittnesbörd här! =) 
Jag tänkte börja med att berätta ett vittnesbörd.

För ca 2 år sen så hade jag panik och ångest attacker och jag var deprimerad, vilket JAG tror orsakade att jag tappade mina ögonfransar! ( om man har panik och ångest attacker kan man lätt tappa mycket hår och jag läste på internet att man kunna tappa ögonfransar) och nu menar jag inte att jag tappade lite ögonfransan, nej det var mycket jag tappade på båda ögonen! Men när jag blev fri från all panik och ångest så fortsatte jag tappa mina fransar, så jag gick till doktorn och gjorde lite tester men dom visste inte var det var för fel. så under 1 ½ år så tappade jag dem, sen växte dom tillbaka ( det tar ca 6-12 veckor för ögonfransar att växa ut ) och sen tappade jag dem igen. Jag bad och bad att mina ögonfransar skulle bli " normala" igen, men längst inne så troddee jag verkligen inte att det kunna bli bra så det var mer " Gud, fixa mina ögon fransar nu, amen...? men jag har ju bett om det här förr, och det blev ju inte bättre, varför ska han hjälpa mig nu? äääh AMEN" Klart att det inte funkar då om jag inte tror med hela mitt hjärta att det blir bra!

Sen i julas så hade vi en liten konferens här i byn och ett team från SOS Mission var här och hjälpte oss, och under ett möte kunna man få förbön så jag gick fram till en tjej som heter frida som kommer från edsbyn men gick där på SOS och jag bad henne att be för mina ögon och hon gjorde det, och då bestämde jag mig att nu ska jag bli helad och jag trodde på det fullt ut!

Sen den dagen har jag inte tappat mina ögonfransar, jag är helad =)


Mitt ena ögat när det var som värst! Ser ni att jag är utan ögonfransar på ensa sidan? Så var det på mina båda ögon men nu allt bra igen :)

Frågelådan!

Först ut av kategorierna att bli presenterade är Frågelådan.
     Meningen med den här kategorin är att ni som läsare ska kunna skicka in frågor till oss som ni vill ha besvarade. De kan handla om vad som helst från varför Jesus dog till vem det egentligen var som skrev Moseböckerna. Eller kanske undrar man vad det var som fick Paulus, som från början förföljde kristna, att förändras och själv bli en av de eller hur det kommer sig att kristna talar i tungor. Det är bara din fantasi som kan stoppa dig, frågan måste dock på något sätt beröra kristendomen.

För att skicka in en fråga till frågelådan så skriver du till: toliveforchrist@live.se.
     Då din fråga har kommit upp på bloggen får du ett mail tillbaka och kan sedan gå in här och läsa svaret. Skulle det vara en fråga som vi inte kan svara på så kommer vi såklart att ta reda på svaret.

Så nu är det bara att fråga på! :)


Erica - en presentation av en Jesusgalen missionär...

Igårkväll var det Idah som berättade lite om sig själv, och nu är det min tur.

Jag heter Erica, är 20 år och bor som inneboende i den lilla byn Barknåre i norra Uppland där jag också växte upp. Man skulle kunna säga att jag har kommit tillbaka till mina rötter igen efter att ha bott i Gävle i hela tretton år.
     Tiden i Gävle var inte den bästa och jag hade det väldigt jobbigt hemma bl a, något som ledde till att jag blev deprimerad och som 16-åring hoppade av gymnasiet då det kändes som allra värst. Jag började igen sen och gick då också om ett år för att mycket var så jobbigt. Sen efter att ha klarat fyra terminer hoppade jag av och det var då jag flyttade tillbaka hit. Jag bor nu på övervåningen i mormor och morfars villa och har min egna lägenhet här skulle man kunna säga. Det är tillfälligt så att jag ska kunna plugga till ett slutbetyg på Komvux och samtidigt kunna spara pengar. Det känns underbart att ha kommit ifrån alla jobbiga minnen och att inte längre bo med mamma. Jag älskar min mamma, och vi är jättebra vänner, men på grund av omständigheter orkade vi inte bo tillsammans längre. So here I am, in Barknåre.
     Just att jag har växt upp både på landet och i stan tror jag har medverkat till att jag känner mig hemma på båda ställena. Jag kan trivas i en liten by in the middle of nowhere, men samtidigt trivas lika bra i en stad, något som jag ser som väldigt positivt. Jag tycker också att tiden i Gävle hade sina ljusglimtar, bl a så är jag med i en underbar församling där - Korskyrkan. Det är också en av anledningarna till att jag fortfarande är i Gävle en hel del ibland. :)

Annars så kan jag berätta att jag älskar katter och har tre stycken som bor här ute på landet tillsammans med mormor och morfars djur. Jag tycker också grymt mycket om att blogga, lyssna på musik där det oftast blir mycket kristet, ta tid för Gud såklart, se filmer och fotografera. Då jag fyller år i sommar ska jag få en systemkamera, något som jag är helt galet glad över.

Nästa höst ska jag söka till SOS Missionsbibelskola i Stockholm och tänkte plugga där i två år. Sen vill jag åka ut som missionär på heltid och jobba med att nå de onådda med evangeliet. Det är det här som är min stora dröm och som jag spar pengar till nu. Jag ser fram emot ett äventyrsliv som missionär. Jag vill se människor ta emot Jesus och leva för Honom, precis som jag själv har gjort sen december 2003. Han förändrade mitt liv och det är jag evigt tacksam för...

Det var allt för mig den här gången. So take care and God bless.♥ http://faithhopelove.blogg.se ♥

IDAH - EN BLANDNING MELLAN CAROLINA GYNNING OCH JACKASS

Halloj!
Okej, jag tycker att sånt här är JÄTTE svårt, jag är sämst på att berätta vem jag är så ni får ta det som det kommer helt enkelt! =) Jag vill börja med att säga HEJ till alla nya läser som inte följer den här bloggen via min, det här ska bli jätte spännande att  lära känner er, verkligen!  Okej, nu lite om mig själv!
 Jag heter somsagt Idah, 19 år och kommer från en by som heter Edsbyn, och alla ni sportfreaks där ute vet nog vad Edsbyn är bra i ;) Jag kommer från en familj som inte är kristen men har en syster som är kristen och det är tackvare henne som jag är kristen idag så henne ska jag tacka mycket! Jag har vart kristen i 3 ½ år!  Jag går sista året på Voxnadalens gymnasium, barn och fritid med inriktning fritid, alltså, jag tar studenten om 5 veckor och det kommer bli underbart! När jag var 16 år så flyttade jag hemifrån till Sundsvall för att plugga It-Media på JohnBauer gymnasiet, gick där ett år men det var en massa saker som hände i mitt liv då ( panik och ångest attacker, en person som stog mig närmast dog medmera) och när jag skulle börja 2an så bestämde jag mig för att flytta hem till edsbyn igen för jag klarade inte av att vara själv och nu har jag vart fri från alla panik och ångest attacker i ett år =) Men jag ska berätta mer om det vid ett annat tillfälle om ni vill veta något om det =) Min största dröm är att få jobba inom TV, min dröm är att bli kameraman, kanske lite annorlunda men sånn är jag, och det kommer ni att märka med tiden haha. Jag har sökt lite skolor runt om i Sverige och hoppas att jag kommer in iaf på någon :)  På min fritid så fotar jag mycket, är i kyrkan, kollar på extremsporter, åker skidor och snowboard, reser, är med kompisar, fikar, RETAS , sover ( finns det något underbarare än att sova ?!? ), spelar msn, jobbar som badvakt , använder min mobil för mycket, utmanar mig själv, är med i pannkakskyrkan, åker på festivaler och konserter , FÖRSÖKER skejta men det går inte så bra, är i fjällen hm jaa det var nog en liten del av det jag gör =)

Jag vet inte riktigt hur mycket jag ska berätta så ni får fråga istället om ni vill veta något! Jag kommer senare berätta lite när/var/hur jag blev kristen! Men om ni undrar över något så fråga på bara =)

Mamma säger att jag är en blandning mellan Carolina Gynning och Jackass, vissa säger att jag är en duracellkanin så det är lite fart och fläng i mig allt =) 

Bless! 


http://fortsattrockaienfrivarld.blogg.se/ 


toliveforchrist - en kristen blogg med Erica och Idah...

Välkommen till toliveforchrist - en kristen blogg med Erica och Idah...
     Det här är den nya kristna bloggen som vi har gjort för att vi vill lyfta fram Jesus Kristus i bloggvärlden. Vi vill ge Honom ära och ha en blogg där kristna kan hitta intressanta saker och där de som inte har tagit emot Jesus i sina liv kan få veta lite mer och se vem Jesus egentligen är.


(Bannern är härifrån.)

Vi kommer inom den närmsta tiden att skriva lite mer om våra olika kategorier och även berätta vilka vi är. Men kort sagt så kommer det här att finnas allt från intressant bibelundervisning och coola vittnesbörd till tips om olika kristna event och bibelskolor. Vi kommer att lägga upp en del, men det är också meningen att ni som läsare ska kunna skicka in detta till oss. Det går också att skicka in frågor till vår frågelåda eller skicka in saker som ni vill att vi ska be för.
     Skriva till oss gör man på vår bloggmail: toliveforchrist@live.se.

Tack för att du kikade in här, och God bless!

Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0