Dagens Bibelord - Apg 3:1-10.

Apg 3:1-10:
Petrus och Johannes var på väg upp till templet vid tiden för bönen man ber vid nionde timmen. Då bar man dit en man som hade varit lam från födelsen. Varje dag satte man honom vid den tempelport som kallas Sköna porten, för att han skulle be dem som var på väg in i templet om en gåva. När han nu såg att Petrus och Johannes skulle gå in i templet, bad han om en gåva. De fäste blicken på honom, och Petrus sade: ”Se på oss!” Mannen såg uppmärksamt på dem och väntade sig att få något. Men Petrus sade: ”Silver och guld har jag inte, men vad jag har, det ger jag dig: I Jesu Kristi, nasaréns, namn: stig upp och gå!” Och han tog honom i högra handen och reste honom upp. Genast fick mannen styrka i fötter och vrister. Han hoppade upp, stod upprätt och började gå och följde med dem in i templet, han gick och hoppade och prisade Gud. Allt folket såg honom gå omkring och prisa Gud. Och de kände igen honom och såg att det var mannen som brukade sitta och tigga vid Sköna porten, och de fylldes av förskräckelse och förundran över det som hade hänt med honom.


(Bilden är hittad via Google.)

Idag valde jag att ta ett helt stycke som Dagens Bibelord just för att jag tycker att detta är så starkt och tänkte att ni skulle få läsa det i sin helhet.
     Mannen som vi kan läsa om hade säkert aldrig kunnat ens tänka sig då han vaknade den morgonen att han innan dagen var slut skulle kunna . Men Jesus gjorde det möjligt. I kraften av Hans namn sa Petrus åt honom att stiga upp och gå. Tänk på det en stund, och läs gärna texten igen om du vill. Jesus förändrar människors liv och Han vill använda oss för att göra det. Då vi tror kan vi också säga åt människor att stå upp och gå i Jesu namn eller vad det nu är som de behöver. Ingenting är omöjligt längre…

/ Erica


Hur leder man någon till frälsning?

Idag tänkte jag skriva lite om hur man leder någon annan till frälsning.
     Kan man verkligen börja prata om Jesus i alla situationer? Är det okej att fråga någon som man inte känner så bra om personen vill bli frälst? Vad är viktigt att tänka på? Vad händer sen?
     Om man inte är så van med att berätta för andra om Jesus så tror jag att det här kan vara frågor som man kan fundera på. Man kanske inte vet riktigt vad man ska göra eller säga, eller kanske känns det till och med lite pinsamt vissa gånger.

På frågan om man kan börja prata om Jesus i alla situationer så tycker jag att det beror på situationen litegrann, men många gånger kan man faktiskt göra det om man tänker på att anpassa sig efter situationen och människan/människorna man pratar med.
     Själv började jag till exempel prata om Jesus med en kvinna som jag satt bredvid på ett tåg en gång. Det kom så naturligt liksom. Jag var på väg till en missionskonferens i Göteborg och hon frågade vad jag skulle göra där, så på det viset började missionen redan på tåget dit. Jag tror verkligen att Gud vill använda oss och att Han kan göra det på så väldigt många olika sätt. Vi behöver bara lyssna till hur Han leder oss och följa Honom. Han kan använda oss i många olika situationer, that’s for sure.

Vad som är viktigt att tänka på om man ska fråga någon om han eller hon vill bli frälst tycker jag för det första är att man faktiskt har förklarat vad det innebär. Sen om det är din bästa vän eller om det är någon som du träffade på evangelisationen nere på stan och aldrig pratat med innan spelar ingen roll. Det är som är viktigt är att du inte pressar någon och att du som sagt har förklarat vad det innebär att bli frälst. Sen är det också viktigt att du hjälper personen vidare. Ta med honom eller henne till kyrkan, tipsa om en församling och håll gärna kontakten.

Börja berätta om Jesus! Var med och töm helvetet och fyll himlen…

/ Erica


I Am Free!

I Am Free heter en låt med Jon Egan som jag tycker är riktigt grym. Den handlar om att vi är fria genom Jesus. Underbart budskap, underbar låt och en underbar video – check it out!


Jon Egan - I Am Free

/ Erica


Tips: Lämnad kvar-serien.

Den här månaden har jag börjat läsa i en bok som heter Lämnad kvar. Det är första delen i en serie av tolv som handlar om människorna som blir kvar på jorden då Jesus har hämtat hem sin församling (ett inlägg om just det kan du läsa här).
     Jag har läst alla de här böckerna en gång förut för två år sen, men eftersom de är så grymt bra så läser jag de en gång till nu. Man kan lära sig en hel del om den sista tiden av dem. Dock så får man självklart komma ihåg att det är romaner och ingenting som man ska sätta över Bibeln. Däremot så är de baserade på Bibeln och på författarnas tolkning av hur det skulle kunna se ut och bli efter uppryckandet.Så här står det på baksidan på boken:
Världen står lamslagen och utan kontroll när miljoner människor plötsligt försvinner. I det globala kaoset upptäcker flygkapten Rayford Steele att hans familj är borta. Han vet var dom är. Men kan han acceptera sanningen? Är det över huvudtaget möjligt efter det som skett? Han befarar att detta bara är början.

Vill du köpa de här böckerna så finns de bland annat på Libris. :)

/ Erica


Jag älskar att vara i kyrkan. ♥

De där söndagarna i kyrkan är riktigt underbara, om man frågar mig.
     Jag älskar att få komma till kyrkan och känna mig inspirerad, uppmuntrad och få prisa Gud i lovsången tillsammans med andra. Ofta känns det som om taket är på väg att lyfta och man nästan kan känna hur änglarna sjunger med oss inför Guds tron. Då vi döper någon som har valt att leva för Jesus och den personen får gå ner i dopgraven och begrava sitt gamla liv så är stämningen verkligen på topp. Jag jublar inombords. Jag älskar att få sitta och lyssna på predikan och lära mig. Det har till och med hänt några gånger att predikan har handlat om precis det som jag behövde få höra. Som om Gud ville säga det just till mig. Då vi ska ta nattvarden tillsammans känns det alltid så stort. Jag kan känna mig alldeles darrig. Det får mig att tänka så mycket mer på vad Jesus har gjort för mig. På att Han offrade sig själv för mig, för att jag skulle få liv genom Honom. Det finns inget större än det. Inget bättre. I slutet på mötet har vi förbön. Då kan någon be för en om man vill det. Att be tillsammans under mötet är underbart, och att sen också få någon som ber för en efter om man känner att man behöver det är minst lika underbart.
    Det är så här det är att vara i kyrkan, and that’s why I love it. Jag längtar redan till nästa gång jag ska åka dit, till nästa gång jag får vara med om allt det här underbara igen…


Det här är min församling – Korskyrkan i Gävle. ♥

Det enda negativa jag har att säga då det gäller kyrkan, för ja, det finns faktiskt en sak, är att jag av naturliga skäl nu då jag bor ute på landet för tillfället inte är där lika mycket som jag var tidigare. Det känns såklart lite tråkigt. Just därför vill jag uppmuntra er så mycket mer att gå dit. Ta vara på att ni (förhoppningsvis) inte har flera mil till kyrkan. Se på det som ett privilegium att få komma dit. Njut av det.

/ Erica


Dagens Bibelord - Ps 55:23.

Ps 55:23: Kasta din börda på HERREN, han skall uppehålla dig. Aldrig skall han låta den rättfärdige vackla.

Den här versen tycker jag är så underbar, och helt klart något som man ska läsa då man tycker att något känns jobbigt.
     Gud vill hjälpa oss för att Han älskar oss. Han menar inte bara att vi får kasta våra bördor på Honom, Han vill att vi ska göra det. Han vill uppehålla oss. Han vill se till så att vi aldrig vacklar. Gud är god. Så kom till Honom, kom och kasta din börda på Honom så kommer Han att uppehålla dig. That’s a promise.

/ Erica


Be för Karolin!

Nu har vi fått in ännu ett böneämne till bloggen. Den här gången är det från Tobias.
     Så här skriver han: Hej... Jag oroar mig väldigt mycket över en vän... Det är jätte jobbigt. För jag vet inte hur hon har det. Det är så att jag oroar mig över att någonting hemskt kommer att hända henne. Varje dag. Det är som att det kommer att hända. Men jag ber för henne... Jag vet inte vad jag ska göra. Jag skulle vilja att ni hjälpte mig att be för en tjej som heter Karolin Nordström. Jag heter Tobias.

Vi kommer att be för att ingenting hemskt ska hända med Karolin och att hon alltid ska vara under Guds beskydd, och också för att du inte ska känna oro över detta och att Gud ska fylla dig med sin frid som övergår allt förstånd (Fil 3:6-7).

Rom 8:31:
Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss?Jag vill passa på nu att påminna er än en gång om att det bara är att skicka in böneämnen, frågor och annat om ni vill det. Vi använder nu även bloggmailen, toliveforchrist@live.se, som msn.

/ Erica


Flatebo.se: Din kristna webbutik med nyheter varendaste vecka!

Idag tänkte jag tipsa om något som jag själv blev tipsad om av Jenny förut.
     På den här sidan finns det olika kristna kläder, väskor, pins och andra saker som man kan köpa. Jag har klickat runt lite där och jag lovar er att det är en sida som är värd ert besök. Vem vet, kanske ni hittar något ni gillar… :)


Klicka på bannern för att komma till sidan!

/ Erica


Not Forgotten!

Nu tycker jag att det är dags att jag tipsar om lite grym musik igen. Den här gången tipsar jag om en låt som heter Not Forgotten och är så härlig. Den är orientalisk, den får dig på bra humör och gillar du att dansa så är det bara att dra upp volymen och skaka loss. :)


Not Forgotten.

/ Erica


Gud vet namnen på alla stjärnorna.

Då jag satt och lyssnade på en lovsång i slutet på förra veckan så tänkte jag på en sak.
     Jag tänkte på hur otroligt STOR Gud verkligen är. Han har skapat varje stjärna och Han kallar de alla vid namn. Tänk då på hur många stjärnor det finns, tänk på hur väldigt stort universum verkligen är och tänk sedan på att Gud har skapat allt detta. Det är helt amazing, och jag känner att jag inte kan beskriva det med ord eftersom det är för stort för det. Men tänk på detta en stund och på att den Gud som har gjort allt detta är Han som älskar oss och alltid är med oss. That’s our God.


(Bilden är hittad via Google.)

Tänker avsluta det här inlägget med ett bibelord.
     Ps 147:4: Han bestämmer stjärnornas mängd, han nämner de alla vid namn.

/ Erica


Fjärde punkten - Jesus kommer tillbaka och Satan binds i tusen år.

Nu kommer den fjärde punkten utifrån det här inlägget.

• Jesus kommer tillbaka och Satan binds i tusen år.

Då vedermödans sju år är slut kommer Jesus att bokstavligt talat komma tillbaka till jorden. Detta kan vi läsa om i Bibeln i bland annat Matt 24:29-30: Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet.


(Bilden är hittad via Google.)

I Upp 20:1-2 kan vi läsa: Och jag såg en ängel komma ner från himlen med nyckeln till avgrunden och en stor kedja i handen. Och han grep draken, den gamle ormen, det är Djävulen och Satan, och band honom för tusen år.

Här är det alltså något nytt som tar sin början. Jesus kommer tillbaka, Satans världsrike tar slut och han binds för tusen år…

/ Erica


Jenny trodde att spriten skulle befria henne, idag är hon frälst...

Nu är det dags för ännu ett bloggtips. Den här gången tänker jag tipsa om Jennys blogg.
     Jenny är 24 år, bor i Piteå och pluggar just nu på en folkhögskola. Hon var innan hon blev frälst tjejen som drack, svor och skolkade. Hon trodde att spriten skulle befria henne, men idag vet hon bättre. Läs mer om hennes historia i den här artikeln och kika gärna in på hennes blogg.


Klicka på bilden för att besöka bloggen.

/ Erica


Rättfärdig genom tro.

Det finns två sätt för en människa att bli rättfärdig – genom lagen och genom tron.
     Genom lagen har dock ingen människa kunnat bli rättfärdig eftersom vi alla är syndare. Vi har helt enkelt inte kunnat hålla lagen utan var tidigare tvungna att offra djur som ett ställföreträdande offer för våra synder. Detta finns att läsa om i Gamla Testamentet. Då Jesus kom så förändrades dock detta i och med att Han offrade sig själv. Han tog på sig alla våra synder och all vår skam. Han spikades upp på ett kors och dog. Detta gjorde Han för att vi ska få liv genom Honom och för att vi genom tron på Honom ska bli rättfärdiga inför Gud. Inte genom våra gärningar eller genom att försöka vara duktiga – utan helt och hållet genom tron på Jesus Kristus. Precis som Paulus skriver i Rom 5:1: Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. Han skriver också i det tredje kapitlet att ingen människa förklaras rättfärdig genom laggärningar och att lagen ger insikt om synd. I vers 23-34 står det: Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem. Vi förtjänar det alltså inte och blir det enbart genom nåd.


På grund av att Jesus offrade sig själv kan vi bli rättfärdiga inför Gud och få gemenskap med Honom.

/ Erica


Bloggmailen kommer nu även att användas som msn.

Jag fick en idé förra veckan som jag pratade med Idah om och som vi ska börja med. Det är inget som kommer att synas här på bloggen eller så, men samtidigt något mer som vi kommer att börja med som ni kan ta del av om ni vill det.
     Vi har bestämt att vi ska börja använda vår bloggmail, toliveforchrist@live.se, som msn också. Vi tänkte att vi kan logga in ibland och prata med dem som vill det. Vi kan prata om Gud, Bibeln, be för er via msn och egentligen bara finnas där för att prata med er om ni vill det.Sen vill jag också påminna ännu en gång att ni gärna får maila in frågor till frågelådan eller tipsa om olika saker. Det är bara roligt att få mail från er. :)

/ Erica


Aaron Shaft - My Saviour My God.

Den här låten fastnade jag för i slutet på förra veckan. Den är så underbar. Jag vill bara lyssna om och om igen. My saviour loves, my saviour lives, my saviour’s always there for me...


Aaron Shaft – My Saviour My God.

/ Erica


Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0