Beroendeförhållande till Gud.

För drygt en vecka sen tänkte jag på att ha beroendeförhållande till Gud då vi ber och vad det innebär.

     Är man helt beroende av Gud och ropar ut till Honom i tro för det man ber om så som Jesus berättar om i liknelsen i Luk 11:5-13, eller tänker man att man kan "testa" att be och om det inte fungerar så har man en annan sak som man gör istället. Till exempel om man har ont i huvudet så ber man först och sen en minut senare så går man och tar en värktablett istället.

     Nu menar jag absolut inte att det i det fallet skulle vara fel att ta en värktablett. Så missförstå mig inte. Utan det jag menar är att om vi ber och sen tänker att om vi inte får bönesvar så kan vi alltid lösa problemet på ett annat sätt så ber man inte i beroendeförhållande till Gud. Vi är inte beroende av att Gud ska gripa in. Det är ungefär samma sak som att mannen i liknelsen skulle ha gått därifrån efter en liten stund och tänkt att han kunde lösa det på ett annat sätt istället. Hade han gjort det så hade han ju knappast fått det som han behövde...(Bilden är härifrån.)


Så vad vill jag då säga med detta?

     Först och främst att jag tror att det är viktigt att be i beroendeförhållande till Gud om man vill ha bönesvar. För bönesvar kräver många gånger tro, uthållighet och envishet. I Matt 7:7 står det: Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Verben bed, sök och bulta uttrycker genom sin grammatiska form något som fortgår. Vi ska alltså fortsätta med att be tills vi får och inte bara be en gång och sen sluta och hitta en annan lösning istället.


/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: ♥Jenny♥

tack! mm de e verkligen sant de där man kanske tänker precis som du srev att mana har jätte ont tänker ja ber så försvinenr de men endå så har man nån tanke om att ta den där tabletten i allfall då komemr det juh ine funka då har man juh som tvivlat på att mans ak få hjälp va..?!man ska no lite fulständing helt ge sej hän helt och hållet be om att gud ska lösa de å de sen så e man 250 på at han gör de och forsätter be och be och be no för att vi heller inte kan få allt vissa saker e juh iten rba för oss fastän vi itne vet de haha å de e kenpigt att veta!

2009-08-06 @ 14:26:48
URL: http://liktenfjaril.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0