Dagens Bibelord - Jes 40:8.

Jes 40:8: Gräs torkar bort, blomster vissnar, men vår Guds ord förblir i evighet."

Guds ord består genom allt. Det kommer aldrig att försvinna oavsett vad som händer. Det tycker jag är så underbart att veta. Det förblir i evighet. Det som Gud har sagt kommer aldrig att sluta gälla, Hans löften kommer aldrig att sluta gälla... ♥Guds ord består!

Punktlista för vad som kommer att hända i samband med den sista tiden.

Idag tänkte jag att jag skulle lägga upp en liten punktlista på vad som kommer att hända i samband med den sista tiden. Väldigt kortfattat  och enkelt från nu och ända fram till den dag då Gud ska torka alla tårar från våra ögon (Upp 21:4) och vi ska få leva tillsammans med Honom i ett paradis i evigheten.


• Den sista tiden med olika tidstecken som blir fler och intensifieras ju närmare slutet vi kommer.

• Uppryckandet.

• Vedermödan där Antikrist regerar i sju år.

• Jesus kommer tillbaka och Satan binds i tusen år.

• Tusenårsriket av fred.

• Satan besegras en gång för alla.

• Domedagen.

• En evighet med Jesus...


Gud har älskat oss sen vi låg i mammas mage. ♥

Igår fyllde jag år. Det var inte bara jag, min familj och mina vänner som gladde sig åt att jag 21 år tidigare hade blivit född utan även Gud och alla Hans änglar. Det tänkte jag på redan på morgonen då jag hade kommit upp och satt och läste lite i Bibeln. Jag tänkte på att Gud har älskat oss alla sen vi låg i mammas mage. Redan såg Han oss som sina underbara barn och tänkte på sig själv som vår Fader. Redan då vi låg där i magen och var så små så att vi knappt syntes så hade Han en plan för våra liv och en kallelse åt oss. ♥


I Ps 139:16 står det så här: Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, de var bestämda innan någon av dem hade kommit.

     Vi kan också läsa i Jer 1:5 och Gal 1:15 om hur Gud utvalde Jeremia och Paulus redan i moderlivet. På samma sätt utväljer Han oss alla redan då. Han älskar oss så ovillkorligt mycket och vill inget hellre än att vi ska välja att gå på den väg som Han har utvalt. Den där smala vägen, ni vet.


Tyvärr så finns det också de barn som inte är önskade av sina föräldrar. Som blir övergivna och lämnade ensamma. Det finns de som blir övergivna vid födseln, om de ens får möjligheten att födas. Sen finns det de som får växa upp och känna att de inte är önskade. Det här är verkligen hemska situationer.

     Men Gud har något att säga om detta i sitt ord. Så här skrev David i Ps 27:10: Om än min far och mor överger mig, tar HERREN emot mig. I Guds ögon är vi alla önskade, för Han vill ha oss och Han vill ta emot oss. Det spelar ingen roll varifrån vi kommer eller hur omständigheterna ser ut. Han älskar oss och den dag som vi föddes gladdes Gud och änglarna över oss...


(Bilden är hittad via Google.)


Dopundervisning.

Nu tänkte jag att jag skulle undervisa om dopet, något som är väldigt grundläggande men också väldigt viktigt för varje kristen.


Det dop som Bibeln undervisar om och som Jesus instiftade innebär att man efter att ha tagit ett aktivt beslut att ge sitt liv till Jesus och följa Honom också väljer att bekräfta det i dopet. Det är en bekännelse att man vill begrava sitt gamla liv och vara en ny skapelse i Jesus Kristus.

     Det är viktigt att vi inte glömmer bort detta och börjar ta dopet för något som det inte är. Det är inte menat att vara "en fin tradition" eller ett sätt som vi kan välsigna våra barn på eller kanske något helt annat. Visst ska vi välsigna barnen, men välsigna och döpa är inte samma sak. Barn är inte heller i behov av att döpas eftersom barnen redan tillhör Gud. Det är sedan då man blir stor nog att förstå och kan göra ett eget val om man vill förneka Gud eller tillhöra Honom som dopet blir aktuellt.

     Dopet är, och kommer alltid att vara, det som Bibeln lär oss att det är. Tänker gå igenom några bibelverser nu för att tydliggöra detta.

  

I Rom 6:4-6 står det: Vi är alltså genom dopet till döden begravda med honom, för att också vi skall leva det nya livet, liksom Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet. Ty är vi förenade med honom genom en död som hans, skall vi också vara förenade med honom genom en uppståndelse som hans. Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp skall berövas sin makt, så att vi inte längre är slavar under synden.

     Om vi sedan fortsätter läsa i Kol 2:11-12 så kan vi läsa detta: I honom blev också ni omskurna, inte med människohand, utan med Kristi omskärelse, då ni avkläddes er syndiga natur och begravdes med honom genom dopet. I dopet blev ni också uppväckta med honom genom tron på Guds kraft, han som har uppväckt honom från de döda.


Här ser vi klart och tydligt att vi i dopet begravs med Jesus och blir uppväckta med Honom. Det är något som vi skulle kunna säga är symboliskt för att vi lägger vårt gamla liv som vi levde innan vi blev frälsta bakom oss, vi begraver det helt och hållet för att sedan uppstå till det nya och fräscha livet som vi ska leva helt för Jesus.

     Hur dopet går till rent praktiskt är att vi blir döpta i vatten. Hela kroppen sänks ner (begravs) under vattenytan för att sedan snabbt lyftas upp (uppstå) igen. Var man blir döpt någonstans spelar egentligen inte så stor roll, men det som är vanligast är att man blir döpt i en så kallad dopgrav (som är som en liten "pool" skulle man kunna säga) i den församling som man som nyfrälst kommer till och vill vara med i. Men det går också bra att döpa sig i exempelvis havet, en sjö eller varför inte hemma i badkaret. Det som är det viktiga är att du själv väljer att du vill följa Jesus, leva för helt för Honom och bli döpt av tro och förstår vad dopet innebär. Sedan behöver du också någon som kan döpa dig i Jesu namn. Så enkelt är det.


I Mark 16:16 säger Jesus själv detta om dopet: Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd.

     Även här ser vi att dopet är en följd av att man tror. Tron ska alltid komma före dopet, och tror man inte så ska man bli fördömd och då betyder det ingenting om man ens skulle ha döpt sig. Dopet är beroende av att tron redan finns där, för om den inte finns där så har man inte heller valt att följa Jesus och begrava sitt gamla liv och uppstå med Honom. Då blir det också meningslöst att döpa sig.


Jag hoppas att jag genom detta har klargjort vad dopet innebär och varför det är viktigt. Fråga gärna om något är oklart. :)


Mandy berättar: Så blev jag frälst!

Idag blir det vittnesbörd här på bloggen. Mandy har nyligen berättat i sin blogg om hur hon blev frälst, och har sagt att jag gärna får lägga upp det här också. Det är ett starkt vittnesbörd som jag hoppas att så många som möjligt kan få läsa...Jag har länge tänkt skriva om hur jag blev frälst men har inte riktigt haft tid för så långt inlägg tidigare. Nu har jag tid och ork att skriva om det. Nu har jag all tid i världen och jag skriver med glädje!

Allting har hänt stegvis. Jag har växt upp med kristendomen ända sen jag var liten och jag har alltid trott på Gud. Jag har alltid vetat att Jesus är vägen och sanningen men jag hade inte bjudit in honom i mitt liv som min personliga frälsare. När jag var liten så gick vi alltid på söndagskolan och massa kristna läger på somrarna och det är jag så tacksam för idag. Mycket av det jag lärde mig som liten har varit ett hjälp på vägen mot Jesus. Min barnatro dog aldrig utan jag har trott och bett i hela mitt liv fast  jag tog aldrig steget jag borde ha tagit.. Jag visste hela tiden att jag skulle inte komma till himlen när jag dog om jag inte blev frälst.. Den där Gudsfruktan jag hade med mig hela min ungdomsperiod kan jag bara tacka för.

När jag var runt 14 hamnade jag i fel umgänge och började göra massa kriminella saker samt dricka. Jag visste att det var fel men ändå gjorde jag det. Dels för att man ville verka så cool, dels för att alla andra gjorde det. Jag hade alltid dåligt samvete för det jag gjort, jag mådde dåligt morgonen efter och bara kände hur världelös jag var. Jag höll på dricka tills jag var 17 år. Jag träffade min nyvarande pojkvän och jag slutade dricka. Alkohol behövdes inte mera och jag kände att jag hittat meningen med livet. Någon som älskade mig fullt ut.

Livet men min pojkvän har varit underbart men efter ungefär tre år kände jag bara en längtan efter något mera. Det var då jag hittade boxningen. Jag började boxas och kände hur allting annat bara försvann. Jag kunde glömma alla problem och bara vara en stund. Jag började träna varje dag.. Jag blev riktigt duktig och funderade på att tävla. Jag flyttades till tävlingsgruppen och det ända jag tänkte på var att boxas! Jag kände mig stark och mäktig. Det var som ett skydd mot allting i världen och jag kände att ingen kunde knäcka mig. Tills dagen jag mötte Jesus!

Jag hade boxats i ungefär ett och ett halv år när Gud började prata till mig och jag blev mer och mer intresserad av att läsa biblen. Det var kring  spökandet i min brors och hans flickväns lägenhet. Dem var rädda och hjälplösa och jag kände så starkt att jag ska berätta om Jesus för dem. Dem trodde att det fanns snälla och elaka spöken och att det var människor som inte hittat till andra sidan, Jag visste att det inte var så utan att det är onda andar allihop och började predika det jag visste för dem. Vi läste bibel och diskuterade massa om Gud. Det onda i lägenheten var så stark och jag kände att vi skulle kalla på några kristna för att be bort allting i Jesu namn.

Det gjorde vi. Jag bad min mamma och hennes vänner komma. Dem bad och bad och till slut hörde vi anden skrika och smälla i dörrar innan han stack. Hela lägenheten fylldes av den Heliga anden och vi bara grät och skrattade av kraften. Några dagar efter det åkte vi till ett möte och jag kände hur Gud kallade på mig. Jag gick fram med mina systrar och vi tog emot Jesus i våra liv. Det var dagen då mitt liv började.

Först tyckte jag inte att något speciellt hade hänt.. Men allting vände, Gud började ändra min tankesätt angånde boxning,jag kände ingen meninge med det hela och jag försökte faktiskt vända på saken på alla sätt så att jag skulle kunna fortsätta boxas.. Jag kommer ihåg hur jag tänkte om att jag kanske skulle kunna boxas för Gud och inte ha ära själv haha men det gick ju inte. Jag slutade helt.. Jag visste att jag skulle leva för Gud och inte för mig själv längre. Jag började känna mig fri från mina egna begär. Jag läste bibeln och lät Gud lära mig steg för steg.

Vi började gå på ungomdsmöte i en kyrka men jag kände inte att jag hade kommit hem. Jag försökte passa in och känna att det var Gudsvilja att jag hamnat där men Nej det var inte min plats. Jag bad Gud vägleda mig till den församlingen jag skulle vara i och det dröjde inte länge tills han gjorde det. Mamma berättade om en bibelkurs som skulle börja i Citykyrkan och vi började där. Första gången visste jag inte va jag tyckte,allting var så nytt och konstigt men andra veckan kände jag bara att jag hade kommit hem. På den kursen öpnnade Gud mina ögon och jag började förstå allt. Jag kunde knappt tro hur mycket jag ändrade bara på några veckor. Jag blev totalt förvandlat. Det var inte jag själv som blev duktig utan det var Jesus som renade mitt inre.

Jag behövde inte svära mera,,det bara försvann.. Jag började känna Gudskärlek till mig och friheten jag fick. Den friheten har inget utav sakerna jag gjort gett mig.  Mitt liv blev totalt förändrad och jag fick glädje. Jag kände att jag hade kommit hem och det dröjde inte länge tills jag , syrran och Becka döpte oss till Kristus.  Efter dopet kände jag att jag var räddad helt. Nu vet jag att jag ska till himlen och fruktan försvann. Jag tillhör Jesus nu! Och lever för honom varje dag i mitt liv.Vi blev även medlemmar i Citykyrkan och jag är så tackasam att Gud vägledde mig dit.

Nu har det gått över ett år sen jag blev frälst och allting hände i stegvis. Som ett projekt i mitt inre. Den Heliga anden är med mig varje dag och hjälper. Det är helt underbar hur älskad man kan känna sig varje dag. Jag skulle aldrig byta tillbaka till mörkret när jag har hittat Ljuset!  Den Friden Jesus ger kan inte jämföras med något annat. Han har förlåtit mina synder och strykit bort dem. Nu behöver inte jag söka mera. Jag har hittat livet!
 
Gud gör under runt omkring mig hela tiden. Tre stycken i min familj har blivit frälsta för bara några veckor sen. Mitt liv med min pojkvän blir bara lyckligare och lyckligare.  Jag tackar Herren för allting som hänt.

Det var en kort version av min frälsing. Ni kan gärna fråga va ni vill.

Jesus älskar er!

Mission i vardagen.

Det finns de som är kallade till att åka ut i världen och vara missionärer, och det finns även de som inte är det. Men oavsett vad man vill göra i livet så kan man alltid vara en missionär i vardagen.

     Det innebär att man i vardagen lever på ett sätt som ärar och upphöjer Jesus så att man genom sitt liv är ett bra exempel för andra människor. Då hör de att man är kristen och ser sedan hur det har påverkat ens liv och vilka positiva konsekvenser som det har fått. Detta kommer då inte bara att ära Gud, utan du kan faktiskt leda andra människor till Honom bara genom att följa Honom och vara ett ljus i den här världen. Ett Jesusljus.

     Att vara missionär i vardagen kan också innebära att du berättar om evangeliet och Jesus för de människor som du träffar i vardagen som är villiga att lyssna och kanske till och med är nyfikna på vad du har att säga. Det kan vara några som du är släkt med, dina vänner, folk i skolan eller på arbetsplatsen.


Jag vill uppmuntra er att vara missionärer i vardagen. Det kan vi alla vara, och det borde vi alla vara. Så se till att vara ett ljus speciellt för nästa ofrälsta person som du träffar, våga ta upp Jesus då ni pratar. Var en missionär där du är...


Din nåd är allt jag behöver. ♥

Idag lägger jag upp en lovsång som jag känner att jag vill dela mer er. Jag har haft skivan med den här låten på i flera år nu, och jag tycker att den är så otroligt BRA. Lyssna så förstår ni vad jag menar.


Din nåd är allt jag behöver. ♥
- Live från Frizon 2004.

Gud är så god, och då vi verkligen tänker efter så tror jag att vi förstår att Hans nåd faktiskt är allt som vi behöver. Om vi bara får leva i Hans nåd och tillhöra Honom och vara Hans älskade barn, Guds barn, då har vi verkligen allt som vi skulle kunna drömma och så mycket mer. Hans nåd och kärlek är så dyrbar. Så underbar. Jag vill leva för Honom, och jag skulle dö för Honom. Hans nåd är allt jag behöver. Hallelujah.

Dagens Bibelord - Ps 9:11.

Ps 9:11: De som känner ditt namn förtröstar på dig, ty du överger inte dem som söker dig, HERRE.

Vi som känner Gud vet att vi kan förtrösta på Honom i alla lägen. Vi vet att Han aldrig skulle överge någon som söker Honom. Den vetskapen är verkligen något som gör så att vi kan känna oss trygga. Vi har en underbar Gud. Det är jag så tacksam för...


I Hans famn är vi trygga. Han överger oss aldrig.
(Bilden är hittad via Google.)

Välj att vara positiv!

Den senaste tiden har jag tänkt på att jag har blivit mycket mer positiv som människa än vad jag var förut.

     Jag har insett att man faktiskt alltid kan välja att vara positiv. Många gånger så är det valet lätt eftersom omständigheterna gör så att det är lätt att vara positiv och se positivt på det som händer i livet. Om omständigheterna däremot gör så att det är lättare att vara negativ så blir valet att vara positiv svårare. Men det betyder inte att det är en omöjlighet för oss att välja att istället, trots omständigheterna, se på saker på ett positivt sätt.


Det handlar inte bara om att vi mår bäst av att vara positiva och är gladare och roligare att umgås med. Det handlar också om hur vi ser på våra problem och hur vi väljer att hantera de som kristna.

     Om det till exempel har hänt något jobbigt så kan vi välja om vi ska gräva ner oss i det och se på hela situationen på ett negativt sätt och kanske tänka: Nu är allt skit, och jag orkar inte med det här längre och tänker dra täcket över huvudet och skita i allt idag. Eller så kan vi välja att vara positiva och tro på att hur illa det än ser ut att vara så kan Gud alltid vända situationen till det bästa. Det är ju faktiskt det som Han har lovat oss att göra. I Rom 8:28 skriver Paulus detta: Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut. Då vi väljer att tro på det och leva våra liv efter det löftet så går det i princip inte att vara negativ längre. För hur ska man kunna vara det då man lever sitt liv i vetskapen om att Gud är med varje dag och att Han personligen kommer att se till så att allt samverkar till det bästa för oss?


Jag vill också påminna er om en sak som jag tog upp i min senaste bibelundervisning, om mannen som bad Jesus att hjälpa hans otro (Mark 9:23-24). Det kan man använda sig av här om man känner att man inte har tro för att Gud kommer att hålla sitt löfte. Och om man känner att det är svårt att skaka av sig det negativa så kan man även vända på själva uttrycket och be: Jag vill vara positiv, hjälp mig med det, Herre!


Så välj att vara positiv. Jag lovar att ditt liv kommer att kännas så mycket enklare och roligare att leva. Plus att du kan få ge ut så mycket mer bra saker till andra människor då du själv känner dig glad och hanterar saker på ett positivt sätt i tron på att Gud håller sitt löfte till dig...


Jesussajten.se.

Idag tänkte jag tipsa er om Jesussajten som är en sida där olika kristna bloggar och hemsidor kan registrera sig och på så vis "hitta varandra" och få fler besökare. Ett riktigt bra koncept om man frågar mig.
     Det finns en topplista som nollställs en gång varje månad så att alla ska få samma chans att komma upp i toppen, och på startsidan hamnar en länk till nya inlägg eller artiklar som de registrerade sidorna har publicerat vilket också medför till att man kan hitta nya roliga saker att läsa. :)Jesussajten.se - helt klart värt att besöka!

En dag kommer alla att bekänna att Jesus Kristus är Herre.

I dagens samhälle kan det många gånger vara tufft att vara kristen och stå upp för det. Man kan bli hånad, till och med av människor som man ser på som vänner, och det kan hända att man får ta en hel del skit vissa gånger.
     Och då kan man ändå säga att vi har det bra här i Sverige eftersom det är mycket värre i andra länder där människor till och med kan bli torterade och dödade för att de står upp för sin tro.


Så här var det för den första kristna martyren - Stefanus.
(Bilden är härifrån.)

En dag kommer dock alla människor att bekänna att Jesus är Herre. Även de som inte tror på Honom nu, de som hånar och förföljer kristna och på olika sätt ser ner på oss.
     Då tusenårsriket tar slut och vi ska gå in i evigheten kommer även de som inte trott att uppväckas (till skillnad från de som tror och uppväcks vid uppryckandet). Då kommer alltså även de att bekänna Jesus som Herre. Dock så är det försent för de då. Därför är det så mycket bättre att bekänna redan nu och leva för Honom, trots att det kan vara tufft ibland. Det gör all skillnad i världen då det är frågan om var vi ska spendera vår evighet. Det får vi komma ihåg de gånger det blir jobbigt och se Paulus ord i Fil 2:9-11 som en uppmuntran. Den dagen då alla kommer att bekänna Jesus Kristus som Herre kommer. Då skulle man kunna säga att vi får upprättelse för de gånger vi blivit hånade och en universell bekännelse kommer att höras utöver världen...

Fil 2:9-11: Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren.

Tre olika sätt att vara involverad i mission...

Mission är viktigt. Det är något som jag tror att alla kristna håller med mig om.
     Eftersom det är så viktigt så tycker jag att alla ska vara involverad i det på något sätt. Vill man inte åka ut som missionär själv så kan man vara involverad genom att stödja en missionär ekonomiskt eller regelbundet be för en missionär. Känner du ingen själv så har säkert din församling kontakt med en eller flera. Fråga de, och var med och ge till församlingens missionsarbete och be för missionärerna som ni stödjer.
     Dessa två saker är lika viktiga som att åka ut själv eftersom de som har åkt ut verkligen behöver ekonomisk hjälp för att klara sig och människor där hemma som ber för de. Så tänk på det, och är du inte redan involverad på något sätt så bli det. För det behövs verkligen. Jesus har sagt att vi ska nå ut med evangeliet till alla folk (Matt 28:18-20) och det är inget litet småjobb som det handlar om då. Det är stort, och alla behövs. Missionskallelsen gäller alla.


(Bilden är hittad via Google.)

Då Jesus ser på världen så är det med tårar. Inte bara för all ondska och allt hemskt som vi gör mot varandra, utan också för att så många inte lever för Honom och inte älskar Honom. Det finns hela folkgrupper ute i världen som inte ens har hört talas om Honom än. För de skulle Jesus lika gärna kunna vara en stad i ett annat land, eller kanske en maträtt. Vi behöver berätta för de hur det verkligen är, vem Han verkligen är...

Jag känner så starkt för detta, och jag vill inget hellre än att vara med och nå alla de människor som inte har fått höra vem Han är än. Jag hoppas att du är med mig i det här, för tillsammans är vi starka.

/ Erica

Dagens Bibelord - Rom 12:2.

Rom 12:2: Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

Många gånger så händer det att världen tycker annorlunda än vad Gud tycker. Vid sådana tillfällen ska vi inte anpassa oss efter världen, istället ska vi följa Guds vilja och göra det som är gott. Vi ska låta oss själva förvandlas genom den Helige Ande så att vi verkligen blir som nya människor som inte längre anpassar sig efter världen utan istället inte vill något mer än att följa Jesus fullt ut...


Han gav allt för oss av kärlek, nu är det vår tur att ge allt för Honom av kärlek...
(Bilden är hittad via Google.)

I See Love! ♥

Igår berättade jag om hur mycket lovsång betyder för mig, så jag tänkte att det skulle passa bra med en lovsång idag. :)

Den här hittade jag på YouTube för ungefär ett och ett halvt år sen då jag satt och klickade omkring litegrann. Jag tycker att den är underbar. Jag älskar texten, videon och budskapet.
     Människor har alltid och kommer alltid att se Jesus på väldigt olika sätt. Som en martyr, som en galning eller kanske som den där killen som fick dö för att Han hade annorlunda åsikter om saker. Men vi ser kärlek. Guds kärlek till oss genom att Han sände sin ende son för att dö för våra synder så att vi kunde få liv genom Honom...


I See Love ♥

Lovsång betyder så grymt mycket för mig!

Ända sen jag blev kristen har jag tyckt om lovsång, men det var ett tillfälle då jag var på min första missionsresa i Indien 2006 och hade det jobbigt på grund av lite olika saker som lovsång började betyda mer för mig än någonsin förr. Det blev mer än något som jag tyckte om. Jag kommer ihåg hur jag satt på en nattbuss från Delhi till Dharamshala och lyssnade på all lovsång som jag hade lagt in på min mp3-spelare innan jag åkt hemifrån ungefär en vecka tidigare. Lovsången blev som läkedom för mig då, och ända sen den kvällen så betyder lovsång mer för mig än vad jag kan beskriva med ord. Lovsång tröstar mig, uppmuntrar mig och inspirerar mig på ett sätt som väldigt få andra saker gör. Jag älskar det. Jag älskar hur lovsång ärar Jesus och hur underbart det känns att få vara en del i det…


Kanske Idag - en undervisningsbok om den sista tiden!

För er som är intresserade av den sista tiden och gärna vill lära er mer om det så tänkte jag tipsa om en jättebra undervisningsbok som även fungerar som andaktsbok för 90 dagar. Kanske Idag heter den och är skriven av Tim LaHaye och Jerry B. Jenkins som också är författare till Left Behind-serien.
     Boken är uppbyggd så att varje kapitel börjar med ett bibelcitat som på något sätt berör den sista tiden, sen är det lite undervisning utifrån bibelcitatet och avslutningsvis en kort bön som man kan be om man vill. Sen väljer man såklart själv om man vill läsa ett kapitel varje dag eller om man vill ta mer i taget eller bara läsa lite då och då. :)Så här står det på baksidan av boken:

Kanske idag är en unik undervisningsandaktsbok som ger läsaren en djupdykning i vad Bibeln säger om Jesu andra tillkommelse. Varje andakt tar upp ett bibelställe och en bön som inspirerar dig att leva med ett rätt perspektiv på evigheten. En andaktsbok för dig som är intresserad av det profetiska i Bibeln.

28 procent. Så stor del av Bibeln handlar om profetior. Men väldigt få fokuserar sina bibelstudier på profetiorna, oftast för att ämnet känns alltför förvirrande. Om det gäller dig, låt Tim LaHaye och Jerry B. Jenkins åskådliggöra principerna för Jesu återkomst - på ett lättläst sätt, som kommer att hjälpa dig att vara konsekvent i ditt andaktsliv.

De här betraktelserna kommer att:
• Ge dig en bättre förståelse för Bibelns profetior om vår framtid.
• Uppmuntra och inspirera dig till att fokusera på Kristi återkomst.
• Hjälpa dig att leva ditt liv i ljuset av Hans återkomst.


Är du intresserad av att köpa den så kan du göra det bland annat här för bara 59 kronor. Det är rea nu, so go for it. :)

Lite saker att komma ihåg på missionsfältet.

På mina två missionsresor lärde jag mig en hel del. Mycket som jag tror blir en självklarhet med tiden, men som man i början behöver få lära sig att man ska tänka på och komma ihåg.


Till exempel att man alltid ska anpassa sig efter människorna som man kommer till. Alltså inte bara att man respekterar deras kultur och sättet de kanske gör saker på som man inte är van med, utan också att man själv visar sig intresserad och försöker anpassa sig och testa nya saker. Var positiv och jämför inte deras kultur med din egen och tänk att din kultur är mycket bättre. Ta till dig det nya istället. Visa dig intresserad av att lära dig deras språk och kultur, även om det bara är en kortare resa. Man kan alltid snappa upp någonting, och det kan göra människorna där jätteglada. Det vet jag av egen erfarenhet. Så var villig att lära dig och var inte alltför rädd för att det ska bli fel i början. Visa att du är intresserad av att lära dig mer om hur de lever och hur deras kultur fungerar. Våga testa saker.

     Man ska också tänka på att man är där för att tjäna människor och älska människor. Ha ett tjänande hjärta. Det hade Jesus då Han kom som en tjänare till världen. Det ska vi också ha.

     Så här berättar Paulus i 1 Kor 9:19-22: Eftersom jag är fri och oberoende av alla, har jag gjort mig till allas tjänare för att vinna desto fler. För judarna har jag blivit som en jude för att vinna judar. För dem som står under lagen har jag, som inte själv står under lagen, blivit som den som står under lagen för att vinna dem som står under lagen. För dem som är utan lag har jag blivit som den som är utan lag, för att vinna dem som är utan lag, fast jag själv inte är utan Guds lag utan lever i Kristi lag. För de svaga har jag blivit svag för att vinna de svaga. För alla har jag blivit allt, för att jag i varje fall skall frälsa några.


Indien kan exempelvis innebära en ny och spännande kultur...
(Bilden är härifrån.)


Det är också viktigt att komma ihåg varför man missionerar. Vi ska göra det av rätt anledning.

     Det är inte meningen att vi ska missionera för att vi ska få känna att vi har gjort något bra som vi kan vara stolta över, eller för att vi vill att människorna vi åker till ska få det bättre och även bli frälsta så att de kan komma in i himlen. Vi ska missionera för att vi vill att Jesus ska bli ärad och få ännu mer lön för det som Han gjorde på korset. Varje människa som blir frälst är en till person som tar emot Jesus, lever för Honom och ärar Honom. Det är en person som Jesus älskar. Och eftersom vi älskar Jesus så vill ju vi såklart att varje person som Han älskar och har dött för ska komma till Honom och ge Honom den ära som Han förtjänar - detta ska vara den främsta anledningen till varför vi missionerar.


Så tänk på detta, och om du känner dig kallad så åk ut och nå människor med evangeliet så att Herren Jesus blir ärad...


Dagens Bibelord - Luk 8:24.

Luk 8:24: De gick fram och väckte honom och sade: "Mästare, Mästare, vi går under!" Han vaknade och talade strängt till vinden och vågorna, och de lade sig och det blev lugnt.

Jesus hade somnat i båten och lärjungarna var livrädda. De höll på att gå under. Det var en storm, vågorna var höga och vattnet strömmade in i båten och de trodde kanske till och med att de skulle . De ropade ut till Jesus och Han gjorde allt lugnt igen. Det är sån Han är. Det kan gälla en storm ute på havet, men också andra saker. Han vill och kan hjälpa oss och om vi vänder oss till Honom så kommer allt att bli lugnt igen...


(Bilden är hittad via Google.)

Om vi tror så är i n g e n t i n g omöjligt...

Vi får inte alltid bönesvar då vi ber. Många gånger händer det att vi ber och har en undran på insidan om Gud verkligen vill ge oss det vi ber om. Vill Gud verkligen ta bort vår huvudvärk, vår cancer eller vad det nu handlar om för helande? Vill Gud att vi ska få vårt mirakel? Vill Gud att vi ska få det vi ber om så länge det inte går emot Hans vilja? Och om Han vill, varför händer det då ingenting ibland då vi ber?


Vi är Guds barn (Rom 8:16), Han älskar oss (Joh 3:16) och Han vill att allt ska samverka till det bästa för oss (Rom 8:28). Detta har vi ingen anledning att tvivla på. Det står där i Bibeln svart på vitt. Bibeln är Guds ord, och Gud är inte en människa så att Han skulle ljuga (4 Mos 23:19). Alltså vet vi att Han vill vårt bästa. Han vill ge oss allt vi behöver, allt vi ber om och så mycket mer.

     Läs också vad Jesus sa till den spetälske mannen i Matt 8:2-3: Då kom en spetälsk fram och föll ner för honom och sade: "Herre, om du vill, kan du göra mig ren." Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.


Men om Gud vill, vad är då problemet, kanske någon undrar nu...

     Problemet ligger hos oss. Vi måste tro för att korsets kraft ska förlösas över våra liv. Det är precis som Jesus säger i Matt 21:22: Allt var ni ber om i er bön skall ni få, när ni tror. Om vi bara har tro som ett senapskorn så ska vi kunna flytta berg. Det har Jesus lovat oss. Då lärjungarna vid ett tillfälle frågade Honom varför de inte hade kunnat driva ut en ond ande som plågade en liten pojke så svarade Jesus så här: Därför att ni har så lite tro. Amen säger jag er: Om ni har tro som bara ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er. (Matt 17:20)

     Tron är alltså nyckeln till att det ska "hända saker". Precis som att vi inte kan komma in i vår lägenhet eller hur eller hur vi nu bor om vi har tappat bort nycklarna, så kan det alltså inte heller hända saker om vi inte har nyckeln som här är vår tro. Man kan också säga att tron är den hand med vilken vi tar emot det som Gud vill ge oss. Om vi då inte sträcker fram handen för att ta emot så kommer det inte heller att hända något. Jesus har sagt det flera gånger, och vi ser det även då vi läser i Bibeln om hur det gick för lärjungarna i olika situationer då de inte trodde. Petrus började till exempel sjunka då han skulle komma till Jesus på vattnet på grund av att hans tro svek honom. Han blev rädd eftersom det blåste så kraftigt och fick be Jesus hjälpa honom (Matt 14:28-31). Jesus säger då: Så lite tro du har! Varför tvivlade du? Vi ser alltså att det handlar om vår tro och om den håller oss uppe då vi sätter ner våra fötter på vattnet och börjar gå, eller ber om helande då vi har fått den senaste förkylningen eller kanske bara behöver be för något annat i vardagen.


I Mark 9:23-24 kan vi läsa detta: Jesus sade till honom: "Om du kan, säger du. Allt förmår den som tror." Genast ropade barnets far: "Jag tror. Hjälp min otro!"

     Hjälp min otro, ropade mannen. Så kan vi också be om vi känner att vi behöver mer tro. Den här mannens inställning är ett bra exempel för oss. Vi kanske tror, men ändå kanske har en undran på insidan om den tro vi har kommer att räcka. Tror vi verkligen tillräckligt mycket, eller finns det en liten gnutta med tvivel där ändå. Istället för att då låta det där lilla tvivlet ta över och bli ännu större så kan vi komma till Gud och be att Han ska hjälpa oss med vår otro. Vi ber helt enkelt att Gud ska stärka vår tro så att vi ska kunna få vårt bönesvar, så att vi ska kunna räcka ut vår hand och ta emot från Gud. Vi bekämpar alltså otro genom att be i Jesu namn och på så sätt använda den tro som vi har.

     Om vi nu går tillbaka till den här mannen och ser vad som hände så står det i verserna 25-27 så här: Jesus såg att ännu mer folk strömmade till, och han sade strängt till den orene anden: "Du stumme och döve ande, jag befaller dig: far ut ur honom och kom aldrig mer in i honom!" Den orene anden skrek och ryckte våldsamt i honom och for ut. Pojken var som livlös, och de flesta sade att han var död. Men Jesus tog honom i handen och reste upp honom, och han steg upp. Han fick alltså sitt bönesvar och hans son blev befriad.


Så fortsätt att tro och växa i tron mer och mer för varje dag. Den kan flytta berg, och det är med den som vi besegrar världen och allt ont som finns i den...

     1 Joh 5:4: Ty allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro.

/ Erica


Carola!

För en vecka sen tipsade jag er om Carolas julkonsert som som kommer att vara i Stockholm den 21:a december, och nu tänkte jag att jag skulle lägga upp två videon med två av hennes låtar - Åt alla och Låt mina fötter få gå. Helt klart två av mina personliga favoriter av hennes kristna låtar. ♥


Carola - Åt alla


Carola - Låt mina fötter få gå

Hemsida: www.carola.com

Tacka alltid Gud.

Jag har tänkt på hur viktigt det är att alltid tacka Gud. Oavsett hur ens liv ser ut för tillfället, hur man mår och vad man gör. Vi ska alltid prisa Honom, upphöja Honom och tacka Honom...

Ef 5:20: Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn.
1 Tess 5:18och tacka Gud under alla livets förhållanden. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus.
Kol 3:17: Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom.


Bengt Johansson - Vi vill säga tack

Jesus är en segrare!!!

Jesus segrade över synden då Han dog på korset och då Han uppstod segrade Han över döden. Det ligger i Hans personlighet att segra - Jesus är en segrare!!!
     I slutet på den här tidsåldern kommer Han att segra ännu en gång. En gång för alla. Det är bra att komma ihåg, speciellt då man kan känna sig ledsen över allt ont som finns i världen. Så vill vi ju inte ha det. Men om vi då tänker på att Jesus är en segrare och på vad som står i Upp 20:10 så känns det genast mycket bättre: Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter. Vi vet alltså precis hur det kommer att sluta. Vi vet vem som kommer att stå som segrare då det är över. Jesus är vår segrande kung. Vi står på den vinnande sidan. Hallelujah.


(Bilden är hittad via Google.)

JAG KOM IN

Ikväll fick jag reda på att jag kommer att flytta till hösten, jag har nämligen kommit in på en skola och ska läsa TV-Produktion i Falun :) Jag är super glad för det! Nu behöver jag bara ett boende, jag vill hitta en billig lägenhet så nära skolan som möjligt som ja kommer att trivas i, så det får ni gärna be för! Jag vill helst inte bo i korridor, har redan gjort det i 1 år och det var det hemskaste jag ha vart med om! Så en egen lägenhet skulle jag vilja ha, till ett bra pris =)


Har skrivit i min blogg nu hur allt gick till.... så besök gärna den :) 

http://fortsattrockaienfrivarld.blogg.se

// Idah


Video: En missionsresa till Nicaragua...

Idag tänkte jag lägga upp en video från YouTube som berättar om en missionsresa till Nicaragua med Mission SOS förra året. Människor blir frälsta och helade på en festival - helt underbart. ♥


VILL NÅGON ÅKA PÅ JR-FESTIVALEN?

Jag och Erica är sugna att åka på JesusRock-festivalen i kramfors! Jag har vart där 2 år tidigare och det år hur mysigt som helst där... älskar jr festivalen =) Så nu undrar vi om det är några fler som vill hänga på? Vi söker speciellt tjejer ( vi kan hyra stuga ihop då )..... så de skulle vara jätte roligt om några ville åka :)

16-19 juli är det! Besök deras hemsida med och kolla in banden :)

http://jesusrock.se

VILKA ÄR PÅ? =)

// Idah

Dagens Bibelord - Rom 8:28.

Rom 8:28: Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.

Du kan lita på att allt kommer att samverka till det bästa för dig om du älskar Gud. Han vet vad du behöver. Han vet vad du vill och vad du längtar efter. Han har en kallelse för just dig, och Han vet vad som är bäst för dig. Han älskar dig. Då är det inte heller så konstigt att Han vill att allt ska samverka till det bästa för dig. Så oroa dig inte. Tro istället på Bibeln som är Guds ord. Allt kommer att samverka till det bästa för dig. Gläd dig åt det. Lita på det. Tro på det...


Det är viktigt att ta en stund med Gud varje dag.

För ungefär fyra år sen började jag läsa Bibeln varje dag och verkligen tänka på att jag varje dag skulle ta en stund med Gud. En stund då det bara var jag och Gud i centrum och allt annat fick vänta.
     Att jag började med det den där gången är ingenting som jag har ångrat, utan tvärtom så tycker jag att det är viktigt att vi varje dag tar en stund med Gud och läser Bibeln och ber. Det är viktigt att vi gör det till en vana så att det inte blir något som vi tänker att vi kan göra en annan dag, då det finns mer tid. Vi behöver prioritera Jesus i våra liv. Han måste få vara den som kommer först i alla lägen...


Carolas julkonserter - imorgon är det biljettsläpp!

I inlägget innan detta berättade jag om att jag blev frälst på en av Carolas julkonserter, så vad passar bättre än att nu få tipsa er om just hennes julkonserter!?

Imorgon klockan 09:00 släpps biljetterna till hennes julkonsert på Cirkus i Stockholm den 21:a december. Det är den enda som har kommit upp hitills, men antagligen så kommer hon att komma till fler platser. Är du intresserad av att gå men inte kan komma till Stockholm så kan du hålla utkik på www.carola.com och www.ticnet.se.

Själv ska jag till Stockholm och tycker att det känns jättekul med ännu en julkonsert. Det här blir sjunde året i rad för mig och det har verkligen blivit en jultradition. Sen så kommer det ju alltid att kännas lite speciellt också med tanke på att jag blev frälst på en av konserterna 2003.

♥  ♥
(Bilden är från www.ticnet.se där man också kan boka biljetter från och med imorgon.)

Carolas julkonserter utstrålar verkligen Jesus. Han får vara i centrum då hon sjunger om Hans födelse och läser lite ur Bibeln. Det är verkligen en underbar känsla. Man känner hur stort hela julmiraklet verkligen är och jag har svårt att tänka mig att någon som är där inte blir berörd...


Berättelsen om då jag blev frälst...

Idag klistrar jag in ett vittnesbörd från min privata blogg som jag skrev i april förra året. Berättelsen om då jag blev frälst. Jag gick från att vara ateist till att bli troende på en kväll. Men jag börjar såklart med lite bakgrund...


Då jag var liten hade jag en barnatro.
     Det tror jag nog att de flesta har mer eller mindre. Man tror på tomtar och troll och lite allt möjligt. Man är otroligt öppen för att tro på saker då man är barn. Jag trodde på Gud bl a. Inte för att jag fick höra mycket om Honom eller om Jesus eller så, utan helt enkelt för att jag var ett barn som hade lätt för att tro på olika saker.
     Mormor och morfar är frälsta, men de pratade trots det inte så mycket med mig om Gud. Mamma har en gudstro men är inte frälst och jag kommer ihåg att hon bad tillsammans med mig ibland. Det kändes tryggt. Fast ärligt talat så tror jag nog att det trygga låg lite mer hos mamma än hos Gud. Det var mamma som var min trygghet då vi bad, och den platsen kunde Gud aldrig ta trots att jag trodde att Han fanns.

Åren gick och ju äldre jag blev, ju mindre trodde jag på Gud.
     Jag kommer ihåg att jag vid ett tillfälle då jag var 8-9 år frågade min pappa om det fanns en Gud. Hans svar var: Nej, då hade man ju kunnat se Honom flyga omkring däruppe bland molnen. Han är ateist och jag trodde honom då han sa så, det lät så logiskt.
     Trots hans kommentar växlade jag lite mellan att tro och att inte tro. Man kan nog säga att jag var agnostiker där ett tag. Jag hade aldrig haft en stark tro, så den lilla tro jag hade från början dog därför lätt ut tillslut. Det han sa var början på slutet för min barnatro.

I åttan konfirmerar de flesta ungdomar sig. I min klass på Stenebergsskolan var det bara några få som valde att inte göra det - jag var en av de.
     Jag tyckte helt enkelt inte att det verkade intressant och vid det laget trodde jag inte på Gud alls längre - jag hade blivit ateist. Möjligtvis så kunde det vara ett mysigt sätt att umgås lite mer med sina klasskompisar och åka på konfirmationsläger o s v, men jag hade inte direkt några kompisar i klassen. Presenter fick man ju förstås, men jag hade ingen lust att genomlida tio gudstjänster och massa träffar på veckorna för att få lite presenter.
     Det var några i klassen som försökte övertala mig några gånger. En av de gångerna kommer jag ihåg speciellt. Vi hade friluftsdag i Hemlingby och en tjej tyckte att jag också skulle konfirmera mig och kom med argumentet att man får presenter om man gör det. Jag svarade att jag inte trodde på Gud och inte ville. Sekunden efter att jag hade sagt så tänkte jag inom mig: Tänk om Han finns ändå? Det var nästan som om jag kände att Gud hade hört mig säga att jag inte trodde på Honom, som om någon lyssnade. Den tanken försvann dock lika snabbt som den kom. Men trots det kommer jag ihåg det så tydligt eftersom det var den första gången som jag öppnade mitt hjärta för möjligheten att Gud skulle finnas efter att ha blivit ateist...

Jag började må mer och mer dåligt. Det brukar ju vara vid såna tillfällen många vänder sig till Gud, men jag gjorde inte det. Trots att det mesta i livet kändes skit så tänkte jag inte ens tanken på att be.
     Däremot kunde jag sitta i nästan en timme ensam i mitt rum och fundera på vad som fanns ute i universum, vad som skulle hända om jorden sögs in i ett svart hål, vad som skulle hända med mig då jag dog och om det fanns någon mening med att jag ens existerade. Jag hade ganska många mörka och deprimerande tankar som snurrade omkring i huvudet. Jag kommer ihåg alla gånger jag satt i Barknåre i den gröna fåtöljen inne i mitt rum där och grubblade tills huvudet var alldeles tomt på tankar...
     Nu efteråt vet jag att Anette bad för mig back then. Hon såg att det lyste på mitt rum här en gång då hon och hennes man var i stugan bredvid mormor och morfars hus hos hennes föräldrar. Då tänkte hon att jag är ju hennes kusinbarn och hon kände så starkt att hon skulle be för mig. Kanske var det en av de kvällarna då jag satt och grubblade och tänkte mina mörka tankar om livet och inte ens gav en tanke åt att släppa in Gud i mitt liv.

Det gick ungefär ett år och sommaren då jag hade fyllt 15 var jag på Grönan i Stockholm tillsammans med mamma och mormor. Det var den 8:e augusti 2003.
     Vi hade tänkt åka en vecka innan egentligen, men det blev ändrade planer, det blev den 8:e augusti istället. Då vi kom dit såg mormor att Carola skulle ha en konsert där samma kväll. Vi tänkte inte så mycket mer på det utan tjoade runt bland alla karuseller och hade antagligen riktigt roligt. Ju närmare konserten det blev, ju mer kände jag hur jag drogs mot scenen av anledningar som jag inte kunde förstå då. Tillslut stod jag till allas förvåning nästan längst fram med en Carola T-shirt på mig och väntade på att det skulle börja. Mamma och mormors förvåning var total eftersom jag aldrig hade gillat Carola speciellt mycket tidigare. En halvtimme innan konserten började kom Carola ut på scenen för att testa mikrofonen, hon sa typ: Ett, två tre... eller nåt liknande. Alla jublade. Men jag bara stod där som förstenad och förstod inte riktigt vad som hände, för helt plötsligt kändes det som om Carola på något mystiskt sätt hade blivit min favorit-artist - innan hon ens hade börjat sjunga...

En vecka senare köpte jag min första skiva med henne.
     Inom några månader hade jag tre skivor och hade hört några av hennes kristna låtar. De var bara ord för mig, ord som inte betydde någonting eftersom jag inte trodde att Gud existerade. Då jag lyssnade på julskivan var det samma sak där, texterna betydde ingenting för mig.

Den 13:e december samma år, 2003, var jag på två av Carolas julkonserter i Gävle.
     På den sista av de hände det något. Då Carola läste julevangeliet så var det inte längre den där sagan som folk brukar läsa på julen, jag kom på mig själv med att tro på det hon läste, det var kraft i hennes ord. Då hon sjöng så märktes det att hon trodde på varje ord och de julsånger som tidigare bara varit ord fick en betydelse. Men det som berörde mig mest av allt var den enorma kärleken jag kände som var närvarande där mitt ibland oss - Guds kärlek. Det kändes så underbart och jag bara satt där och tog emot. Jag kunde inte förneka det jag kände, det var så klart helt plötsligt - Gud fanns och Bibeln var sann.
     Från och med den kvällen hade jag Jesus i mitt hjärta och i mitt liv. Då jag gick hem från konserten den kvällen tillsammans med mamma kändes något annorlunda på insidan.

Det här var min väg till frälsning.
     Trots att jag flera gånger förnekade Jesus så älskade Han mig. Han dog för mig medan jag fortfarande var en syndare. Eftersom Han har älskat mig först så älskar jag Honom nu.
     Rom 5:8. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare.
     1 Joh 4:19. Vi älskar därför att han först har älskat oss.

Jag kände ingen annan kristen i början, förutom mormor och morfar alltså. Och de hade ju aldrig pratat med mig om Gud så mycket innan, så det blev inte av att de sa något. Jag var inte så öppen i början heller, jag trodde men jag hade ingen församling eller nån som undervisade mig.
     Men med tiden har jag kommit närmare och närmare Gud. Jag döptes i Korskyrkan den 22:a januari 2006, drygt två år efter att jag hade blivit frälst. Det var då jag kom dit, till den församlingen, som det kändes som att jag hade hittat hem. Innan jag kom dit drev jag mest omkring och var inte hemma någonstans, men nu har jag hittat hem. :)

Min tro blir bara starkare och starkare hela tiden. Jag har fått uppleva så otroligt mycket med Gud redan, trots att jag bara har varit frälst i snart 4,5 år. Jag har fått bönesvar, blivit helad, fått mirakler o s v. Jag har lärt mig så otroligt mycket om Gud och om Bibeln. Jag får upptäcka mer och mer varje dag hur Guds Ord verkligen håller - genom allt.
     Och nu förstår jag ju förresten vad det var som hände den där dagen på Grönan. Jag förstår varför det blev ändrade planer så att vi åkte precis då Carola hade konsert där. Gud använde Carola för att nå mig. Min bön är att jag själv en dag ska få bli använd för att nå många människor. :)

/Erica

Dagens Bibelord - Matt 4:19-20.

Matt 4:19-20: Han sade till dem: "Följ mig, så skall jag göra er till människofiskare." Genast lämnade de näten och följde honom.

Jag älskar de här verserna som beskriver hur lärjungarna började följa Jesus. De lämnade sina gamla liv bakom sig och började följa Jesus och leva helt för Honom. Han kallade de och de kom. Han gjorde de till människofiskare så att de i sin tur kunde leda fler människor till Honom. Han gav fisket en helt ny innebörd så att jag kan sitta här idag och känna att människofiskare är det jag vill hålla på med för resten av mitt liv...


(Bilden är hittad via Google.)

Snart, Tystad och Skuggad ...

Det finns många bra böcker och filmer som handlar om den sista tiden. Idag tänkte jag tipsa om tre av de böckerna som tillsammans är en bokserie skriven av Jerry Jenkins - Snart, Tystad och Skuggad ...Så här står det om den första boken:

I efterdyningarna av tredje världskriget är världen mer beslutsam än någonsin att utrota krig. Kriget dödade miljoner människor och slog ut hela länder. Nu har alla nationer enats om att undanröja det allvarligaste hotet mot världsfreden. Lösningen? Förbjud religion.

INGEN RELIGION - FRED PÅ JORDEN.

Paul Stepola spelar en nyckelroll i världens aktion mot kristna "extremister". Paul älskar sitt jobb som agent för Nationella Fredsorganisationen. För Paul räcker det inte med att lagstiftningen har tvingat religionen att gå under jorden. Med obegränsade resurser är han fast besluten att avslöja kristna aktivister, söka reda på dem och förgöra dem.
     Hans uppdrag leder honom till oväntade upptäckter. Övernaturliga händelser inträffar som han inte kan förklara. Den kristna underjordiska rörelsen kallar dem för mirakler. Paul kallar dem för konspirationer. Men när en händelse inträffar som berör Paul, kan han inte längre förneka sanningen.
     När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen till dessa händelser?
     När kommer nationerna att första att de är med om en ny början ... början till slutet?Jag har läst de här böckerna förut och tycker att de är jättebra. Så bra så att jag läser om de nu. :)

Gå in här för att köpa den första boken i serien.

Redruth - ett kristet band från Australien!

Idag blir det ett musiktips här på bloggen. Jag tänkte att jag skulle tipsa om ett kristet band från Australien som jag fastnade för förut på MySpace. Redruth heter de och de gör helt grym musik. Lyssna på den här låten, Rescue, som är den första låten med de som jag fastnade för så förstår ni vad jag menar. Kika också in på deras sida på MySpace eller sök på YouTube för att lyssna på fler låtar med de.


Redruth - Rescue

Mandys vardag med Jesus!

Idag är det dags för ett bloggtips här på toliveforchrist. Det var ett tag sen nu, så det är på tiden. :)
     Det är Mandys blogg som jag tipsar om den här gången. Så här berättar hon själv om sin blogg: Min blogg handlar ju om vardagen jag går med Jesus. Jag vill att ofrälsta människor ska få läsa och lära sig om hur det är för en kristen.och jag hoppas någon hittar till Jesus genom att läsa va jag skriver.  Att dem ska först¨å att det inte är religion utan relation till Jesus. Jag vill nå hela bloggvärlden så att Jesus ska komma fram.  Folk har ju en uppfattning av att kristna är tråkiga och tvungna göra massa saker. Jag vill ändra den synen folket har  :)http://mizzmandy.blogg.se - Helt klart värd att kika in på! :)

Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0