Ska bloggen ta en längre paus!?

Den senaste tiden har jag funderat på om den här bloggen ska ta en paus eller inte, och jag har bestämt att jag ska göra det över jul och nyår åtminstone. Det är ganska mycket som händer nu runt jul, jag har min privata blogg också, Idah har inte varit aktiv här sen i somras och hela den grejen med att ni ska skicka in saker har inte blivit sådär jättepopulär

Sen har jag tänkt på att jag faktiskt har Dagens Bibelord varje dag på min privata blogg, och jag har kategorier med Mission, Undervisning från Bibeln, Den sista tiden, Vittnesbörd och Musik (där jag även lägger upp kristen musik). Visserligen uppdaterar jag inte lika mycket i de kategorierna som jag har gjort här. Men min poäng är att jag har såna kategorier och att jag skriver mycket utifrån mitt liv som kristen, och nu då det inte kommer så mycket frågor till frågelådan eller att ni skickar in så mycket och Idah inte skriver längre så antar jag att jag frågar mig själv varför jag inte bara skriver i min privata blogg och då kanske istället uppdaterar i de där kategorierna lite oftare än vad jag gör nu.
     Dock så kommer inte den här bloggen att läggas ner, utan det jag undrar är väl mer om jag ska ta en längre paus än bara till efter nyår. Eventuellt vill jag, Idah eller båda två fortsätta att skriva här längre fram. Så avsett vad jag bestämmer mig för efter julpausen så kommer bloggen antagligen att fortsätta någon gång längre fram i alla fall.

Men vad tycker ni?
Ska jag ta en längre paus än bara över jul och nyår och tänka på att uppdatera i de där kategorierna lite oftare så kan de som vill läsa där?
Skulle ni sakna den här bloggen om det blev en längre paus?
Vad skulle ni isåfall sakna mest och varför?

Kolla gärna in min privata blogg och svara på de här frågorna så att jag får veta var ni tycker, för den här bloggen finns trots allt för er skull.

God bless!
/ Erica


There's A Reason.

Idag är det dags för lite lovsång igen. För tre veckor sen fixade jag ihop en liten musikvideo till en av alla de lovsånger som jag verkligen har fastnat för genom åren och jag tänkte dela med mig av den här. Det är en riktigt grym låt, hoppas att ni också gillar den.


Mercy Me - There's A Reason

/ Erica


Profetior är exakta!

Alla bibliska profetior som har slagit in har gjort det på ett väldigt exakt sätt. Det är ingen profetia som har slagit in bara litegrann och bara nästan stämt in med vad vi kan läsa i Bibeln, utan allt har stämt in exakt.
     Ett exempel på det är profetian som står i Matt 24:1-2: När Jesus lämnade templet och var på väg ut, kom hans lärjungar fram och visade honom på tempelbyggnaderna. Men han sa till dem: ”Ni ser allt detta. Amen säger jag er: Här skall inte lämnas sten på sten. Allt skall brytas ner.” Som säkert många av er redan vet så blev Jerusalem intaget år 70 e.Kr. Då förstördes också templet. Den romerske generalen Titus arméer omringade då staden och den brann ner. Det sägs att Titus gav order om att inte förstöra templet eftersom hans tro gjorde så att han hade en respekt för religiösa byggnader. Soldaterna fick på den här tiden inte betalt i vanlig lön för sitt arbete utan plundrade istället fienden på det som var av värde. Ett av de bästa bytena var guld, och då bränderna brann ohejdat i staden steg hettan upp mot templet och guldet smälte och rann ner i sprickor i stenarna som utgjorde templet. Eftersom allt blev förstört var detta guld det enda som var av värde och för att komma åt det var soldaterna tvungna att ta isär templet sten för sten och precis som Jesus sa så bröts allt ner och man lämnade inte ens sten på sten. Om vi idag tittar på klagomuren så kan vi också se att det är väldigt stora stenblock nära grunden. Några av dem är från templet på Jesu tid och på grund av den enorma vikten har de burits sten för sten från tempelplatsen till sin nuvarande plats. Man lämnade inte sten på sten.


(Bilden är hittad via Google.)

Det jag vill säga med detta exempel är att även de profetior som inte redan har slagit in kommer att göra det, och de kommer att göra det på samma exakta sätt som de tidigare profetiorna. Det kan vi vara säkra på.

/ Erica


Trodde du kristendomen var död?

Idag tänkte jag skriva av lite information om kristendomen som står i ett litet nya testamente som jag har. Det handlar om hur kristendomen sprider sig och är riktigt uppmuntrande.Trodde du kristendomen var död?
• Varje dag får över 325 000 människor höra det kristna budskapet för första gången!
• Varje dag fattar c:a 174 000 människor beslutet att själva ta emot Jesus, och 3 500 kristna församlingar startar varje vecka, över hela världen!
• C:a 1.7 miljarder människor lyssnar regelbundet på kristen radio eller ser kristen TV regelbundet!
• Kristna tillbringar 388 000 000 000 arbetstimmar varje år med att berätta för andra om Jesus!
• I många länder, som Korea, Chile och Indonesien (det största muslimska landet i världen) har över 10 % av befolkningen vänt sig till kristendomen, bara under ett decennium.
• Efter 70 år av kommunistiskt välde har forna Sovjetunionen nu över 100 miljoner kristna – fem gånger så många som kommunistpartiet på höjden av sin popularitet!

(Källa: Global Evangelization
Movement)

/ Erica


Dagens Bibelord - Jer 17:14.

Jer 17:14: Hela mig, HERRE, så blir jag helad. Fräls mig så blir jag frälst. Ty du är min lovsång.

Den här versen älskar jag. Gud kan hela oss och frälsa oss, och allt vi behöver göra är att tro på Honom och lita på Honom. ♥

/ Erica


Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0