Tredje punkten - vedermödan där Antikrist regerar i sju år.

Idag ska jag skriva om den tredje punkten utifrån detta inlägg.


Vedermödan där Antikrist regerar i sju år.


Den här tidsperioden börjar då Antikrist ingår ett fredsförbund med Israel vilket kommer att ske efter uppryckandet. Om vi läser i 2 Tess 2:7 så står det: Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. Med detta menas församlingen. Även om ondska uppenbarligen har funnits i världen innan uppryckandet så kan den alltså inte träda fram i full kraft så länge som vi som tillhör Guds församling finns kvar i världen. För han som är i oss, det vill säga den Helige Anden, är större än han som är i världen, det vill säga Antikrists ande. Men då vi rycks upp kommer det för en kort stund inte att finnas en enda frälst människa i hela världen där den Helige Ande kan ta sin boning och det är då som Antikrist öppet kan träda fram.

     Den man som kommer att vara Antikrist kommer inte att visa sig som en ond man alls i början, utan tvärtom så kommer han att vara en fredens man (tänk bland annat på fredsförbundet som han ska ingå med Israel) som ska komma att bli älskad av många och slutligen bli en världshärskare. Han kommer att bedra många, men fredsförbundet avslöjar honom som Antikrist eftersom vi i Bibeln kan läsa om detta. I Dan 9:27 står det: Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren. Veckan som det står om här är en så kallad årsvecka vilket innebär att det är sju år som det handlar om, och i mitten på veckan (efter 3½ år) kommer Antikrist att dö och uppstå, avskaffa offren i templet och begära att man ska tillbe honom och hans avbild samt att ta ett märke på högra handen eller i pannan (läs mer i Upp 13) och ger man inte efter för detta och istället vill följa Jesus så kan man bokstavligt talat förlora huvudet (Upp 20:4).(Bilden är härifrån.)


Under de här åren kommer Gud att sända straffdomar över den ogudaktiga världen som vi kan läsa mer om i Uppenbarelseboken. De kallas för de sju sigillen, de sju basunerna och de sju skålarna.

     Det första sigillet kan vi läsa om i Upp 6:2: Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Åt honom gavs en segerkrans, och han drog ut som en segerherre, för att segra. Här är det Antikrist det handlar om. Sen kan vi läsa att det sjätte sigillet innebär att det blir en stor jordbävning och att solen blir svart och månen blir som blod (Upp 6:12), den fjärde basunen innebär att dagen och natten förlorar en tredjedel av sitt ljus (Upp 8:12) och den andra skålen innebär att havet förvandlas till blod och allt liv i det dör (Upp 16:3). Några exempel på vad vedermödan har att bjuda på med andra ord. Utifrån detta kan vi verkligen förstå vad Jesus menade då Han i Matt 24:21 sa: Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma.


Det kommer dock att finnas några positiva saker också. Bland annat så kommer det att finnas två vittnen som ska profetera under den första halvan av vedermödan. De kan vi läsa om i Upp 11:1-14. Bland annat står det att eld kommer ut ur deras mun och förtär deras fiender, att de har makt att stänga himlen så att det inte regnar under den tid de profeterar och att de ska bli mördade av Antikrist då deras tid är slut. Sen ska deras kroppar ligga på gatan i Jerusalem i tre och en halv dag innan de uppstår och blir upptagna till himlen.


Det finns mycket att säga om den här tiden och jag hoppas att jag genom det här inlägget har kunnat förmedla till er vad det kommer att innebära, och vill ni läsa mer om detta så handlar i princip hela Uppenbarelseboken om den här tiden. Read it. :)


/ Erica


Dagens Bibelord - Matt 8:3.

Matt 8:3: Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.


Jesus ville hela den här mannen. Precis som Han vill hela oss idag och ge oss allt annat som vi behöver. Den här versen visar oss verkligen att Jesus i sin nåd vill ge oss så mycket och välsigna oss med så mycket. That's how much He loves us...


/ Erica


Gud ger oss precis det vi behöver dag för dag.

Förra veckan så tänkte jag en del på att Gud verkligen ger oss det vi behöver dag för dag. Han är alltid med oss och Han ser till så att vi har det vi behöver varje dag. Allt vi behöver göra är att lita på Honom och följa Honom, så tar Han hand om resten. :)

     Jag började plugga igen förra veckan och läser nu några kurser på Komvux. Det blev en del krångel med att kurser inte kom upp på min sida (jag har kurserna på distans) och det blev fel med kurslitteraturen. Egentligen hade jag ingenting att oroa mig för eftersom det skulle lösa sig förr eller senare, men ändå tyckte jag att hela situationen kändes jättejobbig och jag oroade mig. Det var den dagen som jag hade fått Joh 14:1 som Dagens Bibelord. Där står det: Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. Snacka om ett passande bibelord. Ibland händer det att jag tar ett bibelord på morgonen ur en skål där det ligger fullt med hopvikta lappar med bibelord på som verkligen talar rakt in i mitt liv och är precis det jag behöver få höra just den dagen. Gud ger mig det jag behöver varje dag, och jag vet att Han också vill ge dig det du behöver för varje dag. Det är sån Gud är. Om vi bara söker Hans rike först ska vi få allt det andra också (Matt 6:34). Det har Han lovat.


Han tar hand om oss varje dag. Han finns alltid där med en öppen famn...
(Bilden är hittad via Google.)


/ Erica


Vineyard Music - Yet I Will Praise You...

Idag blir det ett musiktips från Pia här på bloggen. Enjoy. :)


Vineyard Music - Yet I Will Praise You

/ Erica


Johan: Om att vara kristen ur en tonårings perspektiv...

Idag tänkte jag tipsa om en bra blogg som skrivs av Johan. Temat på hans blogg är hur det är att vara kristen ur en tonårings perspektiv.


Klicka på headern för att komma till hans blogg.


/ Erica


Dagens Bibelord - Jes 9:6.

Jes 9:6: Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.(Bilden är härifrån.)


Här profeterar Jesaja om Jesu födelse. Han profeterar om ett barn som ska födas som kommer att vara Gud, och det gör han ungefär 700 år innan det händer. Det är coolt det här med profetior, och jag tycker verkligen att den här versen är så väldigt stark. Läs den en gång till och tänk till lite på vad detta verkligen innebär...


/ Erica


Nothing Without You. ♥

Jag tycker att den här låten är så underbar. Det är verkligen en sån låt som jag kan sitta och lyssna på om och om igen. Det är en lovsång till Gud som handlar om att vi behöver Honom. Utan Honom har vi ingenting eftersom Han är allt för oss. Han betyder allt. Utan Jesus skulle vi fortfarande vara förlorade, men genom Honom kan vi istället bli räddade och få gemenskap med Gud igen. Han erbjuder oss det mest dyrbara. Det mest underbara. Jag älskar Honom.Nothing Without You. ♥

/ Erica


Varför bortförklara Guds ord?

Idag är det vanligt att många människor försöker att bortförklara Guds ord på olika sätt. Man kommer med ursäkter som till exempel att samhället har förändrats så mycket sen Bibeln skrevs och att vi därför får anpassa Bibeln efter hur det är idag, eller så säger man kanske att man inte kan tolka allt som står i Bibeln bokstavligt eller varför inte att allt inte kan vara sant eftersom Gud älskar oss så väldigt mycket...


Frågan är dock hur mycket man egentligen har tänkt till då man kommer med dessa egentligen ganska korkade argument. För ja, jag tycker verkligen att de är ganska korkade. Fortsätt läs så kommer du att förstå varför jag tycker som jag gör.


Visst förändras samhället, det är inget konstigt eftersom vi hela tiden utvecklas. Eftersom vi inte är perfekta kan vi alltid sträva efter att bli bättre.

     Gud däremot är redan perfekt och därför kan Han inte bli bättre än vad Han redan är. Han behöver inte utvecklas. Han ändrar inte åsikt eller ångrar sig. Påstår man det så menar man antingen att Gud inte är perfekt och därför behöver utvecklas som vi gör (vilket också skulle göra Honom till en lögnare med tanke på en hel massa bibelverser), eller att Han anpassar sig efter oss av någon anledning (vilket också skulle göra Honom till en lögnare med tanke på en hel massa bibelverser). Och anpassar Han sig efter människan så borde Han ju egentligen få väldiga problem eftersom vi människor har en förmåga att inte vara överens om saker. Det komiska här är då att de som menar att Han anpassar sig efter människans utveckling alltid tror att Han håller med just dem. Totalt ologiskt med andra ord.


Om vi går vidare till tolkningsfrågan så behöver man inte göra det så komplicerat, tycker jag. Är något skrivet på ett sätt i Bibeln så att man har anledning att tolka det symboliskt (som exempelvis en liknelse) så gör man ju såklart det, men är den enda anledningen för en symbolisk tolkning att man själv tycker att det låter osannolikt så blir det ju lite dumt. Ska man göra på det viset kan man ju få det till vad som helst liksom.


Bibeln är Hans ord som är nedskrivet av Hans tjänare och inspirerat av Hans Helige Ande. Det håller genom allt. Det är ord från den allsmäktige guden till oss.

     Det är inte och kommer aldrig att vara okej att ha sex innan äktenskapet, leva som homosexuell, ljuga om det inte skadar någon, bli sambo eller något annat som går emot Guds ord. Bara för att Gud älskar oss betyder inte det att Han tillåter allt eller att saker helt plötsligt blir okej bara för att vi tycker på ett visst sätt. Sen kan man såklart alltid välja att inte hålla med och inte följa Gud, men om man inbillar sig att det är okej så ljuger man bara för sig själv.


/ Erica


Andra punkten - uppryckandet.

Idag tänkte jag skriva om den andra punkten från det här inlägget.


Uppryckandet.


Uppryckandet innebär kort sagt att Jesus hämtar (rycker upp!) de som tillhör Honom till himlen så att de ska slippa genomgå det hemska som kommer att ske under vedermödan då Antikrist ska regera.

     Ungefär som då Gud räddade Noa från syndafloden genom arken, och Israel från dödandet av alla förstfödda i Egypten genom att de strök blod på dörrposterna. Idag behöver vi dock inte bygga en ark eller stryka blod på våra dörrposter för att bli räddade, utan idag heter räddningen istället Jesus. I Rom 5:9 kan vi läsa: När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. Och i Jes 26:20 står det: Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi. Vi ser alltså på flera ställen i Bibeln att det inte är meningen att vi som är Guds folk ska drabbas av vreden, vi vet också det genom hur det har varit tidigare i historien och hur Gud då har frälst sitt folk från att drabbas av Hans domar mot ogudaktigheten. På samma sätt kommer Han att göra vid uppryckandet genom att bokstavligt talat evakuera oss från jordens yta...

(Bilden är härifrån.)


Detta kommer att ske plötsligt och utan förvarning precis som i Noas dagar (Matt 24:37). Vi kan ju förstås förstå utifrån tidstecknen om vi lever nära uppryckandet eller inte, men vi kommer aldrig att kunna veta exakt när det händer.

     Noa byggde arken och han berättade för människor om vad som skulle komma, sen hände det en dag att de första regndropparna föll och det var början på syndafloden. Noa var då förberedd med arken, precis som vi idag behöver vara förberedda med Jesus. Vi behöver tillhöra Honom och leva för Honom fullt ut, för Han är vår ark. En dag händer det: Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar. (Matt 24:40-41)

     Så här beskriver Paulus detta: Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som är lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. (1 Tess 4:16-17) Detta är alltså även den tidpunkt då uppståndelsen för Guds folk sker och vi får vår uppståndelsekropp som vi ska ha i evigheten (detta kan du läsa mer om i 1 Kor 15:35-58).


Själv tycker jag att detta är väldigt intressant och spännande, och jag hoppas att jag med det här inlägget har kunnat förmedla till er vad detta innebär och varför det är viktigt. Jag tror att detta kommer att hända under vår livstid. Är du redo?


/ Erica


Är du intresserad av att åka på en missionsresa?

Då jag var 17 år åkte jag på min första missionsresa. Resan varade i tre veckor och gick till Indien. Att åka på den resan och svara på Guds kallelse till mission har varit ett av de bästa besluten jag har tagit i hela mitt liv.

     Är du intresserad av att göra ett liknande beslut eller helt enkelt ta reda på hur det verkligen är att vara ute som missionär så tänkte jag tipsa om lite olika sätt som du kan komma ut på för att få testa detta.Jag på missionsresa i Indien...


Själv åkte jag med UMU som anordnar missionsresor för ungdomar på somrarna. Det är ett jättebra sätt att få komma ut och prova på. Gå in på http://www.missionsresor.com/ för att läsa mer, och om du sedan är intresserad av att åka så kan det vara en bra idé att börja spara pengar redan nu.

     Du kan även åka med Mission SOS som teamare på en av deras många festivaler. De har varit i bland annat i Uganda, Ecuador och Bulgarien. För att ta reda på mer om detta så kan du gå in på http://www.missionsos.org/sv/festivaler/team/ och kolla vidare.

     Det kan också vara så att den församling som du är med i ordnar missionsresor ibland, det kan isåfall också vara något som du kan kolla upp. :)

Miracles of Love Festival - Thailand from Mission SOS on Vimeo.


Läs Matt 28:18-20 och Apg 1:8 och känn kallelsen och glädjen i att kunna få vara en del av arbetet att nå alla världens folk med evangeliet.


/ Erica


Bloggens framtid, plus en påminnelse.

Idag tänkte jag skriva lite om bloggens framtid.

     Som många av er kanske har märkt så har det bara varit jag (Erica) som har skrivit här på bloggen i drygt en månad nu. Idah har varit förkyld från och till och inte känt att hon har haft någon ork eller inspiration för bloggen. Jag däremot har varit hennes motsats; jag har varit frisk och inspirationen har flödat. Därför tog jag på mig ansvaret för bloggen tillsvidare. Nu börjar jag dock plugga på heltid igen om drygt en vecka så därför kommer jag eventuellt bara att skriva på "mina dagar" från och med nu.

     Jag och Idah pratade förut om att vi skulle ha tre dagar var och sen söndagen ledig. Mina dagar blev då tisdag, onsdag och fredag. Så på de dagarna kommer jag att uppdatera bloggen, och då Idah är back in business så uppdaterar hon på måndagar, torsdagar och lördagar. Sen blir det säkert några extra uppdateringar ibland med, iallafall om jag känner mig själv rätt... :)


Here we write our words to create a blog that will mean something and make the name Jesus Christ be lifted high...


Jag vill också passa på att påminna er alla om att ni kan skicka in saker till oss. Det kan vara frågor till frågelådan, ett vittnesbörd, ett tips om en bra låt som ni hittat på YouTube eller varför inte något som ni vill att vi ska be för. Vi tar emot allt som passar in under någon av våra kategorier (eller varför inte ett förslag på en ny kategori!?) och som inte på något sätt går emot Guds ord.

     Så ta tag i saken och skicka in det du vill bidra med till: toliveforchrist@live.se.


See u around!


/ Erica


Det var precis som om Gud ville säga: Jag besvarade din bön.

För snart två år sen kom en indisk kvinna, Esther, och hälsade på mig över dagen i Gävle där jag bodde då.

     Jag träffade henne på min missionsresa till Indien året innan och vi blev vänner och höll kontakten även efter att jag och mitt team åkt hem till Sverige igen. Så då jag fick veta att hon skulle till Sverige och vara hos en kompis i Uppsala ett tag så tog det inte lång tid förrän vi bestämde att hon skulle komma och hälsa på mig över dagen. Vi hade en jättebra dag tillsammans och det var så roligt att få träffa henne igen.


Jag och Esther väntar på att hennes tåg ska rulla in på perrongen.


Då jag lite sorgset hade vinkat av henne vid tåget och började gå hem dröjde det inte många minuter förrän det slog mig - det var ju precis det här som jag hade bett om den där kvällen i Dehradun då jag och teamet satt i taxin och precis skulle åka iväg till tågstationen för att sedan åka vidare till Delhi. Jag hade bett om att jag någon gång skulle få träffa Esther igen. Men sen hade jag glömt bort det; jag hade glömt bort att jag bad Gud om att få träffa henne igen. Men då jag gick från stationen och hem den där kvällen så kände jag hur den Helige Anden påminde mig om allt. Det var precis som om Gud ville säga: Jag besvarade din bön.


Jag har tänkt på det där en hel del sen dess. Det var inte mycket jag bad om den där gången egentligen, men ändå så ville Gud verkligen ge mig det jag bad om. Det är så Han är. Han älskar oss och vill ge oss allt som vi ber Honom om så länge det inte går emot Hans ord. Till och med de saker som vi själva kanske har glömt bort att vi har bett Honom om...


/ Erica


You Are God Alone.

Det här är ännu en av alla de lovsånger som jag älskar. Jag är helt fast.

     Lyssna på detta och låt dig själv förundras över Guds storhet och makt. Han är den ende guden. Den allsmäktige. Unchangeable. Unshakeable. Unstoppable. Halleluja.


You Are God Alone. ♥


/ Erica


Första punkten - tidstecken.

Sist jag skrev ett inlägg om den sista tiden tog jag med en punktlista för att väldigt kortfattat beskriva vad som händer i den sista tiden och i vilken ordning. Om du missade det så kan du läsa det här.

     En kompis som brukar läsa här på bloggen undrade då om jag inte kunde ta upp varje punkt i ett enskilt inlägg och berätta mer. Som en liten fördjupning. Jag tyckte att det lät som en bra idé, så jag börjar med det nu och tar punkt nummer ett idag.


Den sista tiden med olika tidstecken som blir fler och intensifieras ju närmare slutet vi kommer.


Den här tiden med tecknen som blir fler och intensifieras kan man även kalla för födslovåndan. Det påminner helt enkelt väldigt mycket om då en kvinna ska föda. Först börjar värkarna komma litegrann med ganska stort mellanrum, och sedan kommer de tätare och smärtan intensifieras. Det är lite samma sak med tidstecknen som man kan säga egentligen började redan på apostlarnas tid och sedan har blivit fler och intensifierats.


I Matt 24:8 säger Jesus: Men allt detta är bara början på 'födslovåndorna'. Det som är början kan vi läsa i verserna innan; många ska bli vilseledda av falska Messias-gestalter, det ska bli krig, hungersnöd och jordbävningar. Kristna ska bli förföljda och hatade. Laglösheten tilltar och kärleken svalnar hos de flesta. I 2 Tim 3:1-9 kan vi även läsa att människorna bland annat kommer att vara penningkära, gudlösa, skvalleraktiga och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Detta är säkert saker som vi alla kan känna igen och som vi kan se i vårt samhälle idag. Vi kan säkert också lägga märke till att det intensifieras.

     Om vi tar vårt eget land som exempel och går in på att människor ska ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft så kan jag ta ett konkret exempel på hur detta har intensifierats idag i och med att Svenska Kyrkan har rättfärdiggjort homosexualitet. Det var inte längesen som ett sådant beslut hade varit helt uteslutet eftersom det faktiskt innebär ett uppror mot Guds Ord. Det har inte bara blivit okej i många kyrkliga sammanhang, utan det blir till och med hyllat i form av att man går med plakat i Pride-festivalen...Bild från Pride 2008.

(Bilden är härifrån.)


Ett annat väldigt starkt tidstecken är att Israel har återuppstått som stat igen och att judarna har börjat återvända dit. Det är sagt i Bibeln på flera ställen att judarna ska bli fördrivna från sitt land om de inte lyder Guds röst och att Herren sedan ska föra de tillbaka om de så skulle vara fördrivna till himlens ände. (5 Mos 30:1-4)

     På 600-talet intog araberna Jerusalem och sen dröjde det ända till år 1948 (över 1000 år(!)) tills landet återigen blev judarnas. Det här sker i vår tid. Det är aktuellt idag, och som ett av de största tidstecknen så vittnar detta om att vi närmar oss slutet mer och mer.Jerusalem.

(Bilden är härifrån.)


Det är också saker som vi vet kommer att hända längre fram, efter uppryckandet, som vi kan se en början på nu. Ett exempel är judarnas tempel som ska bli uppbyggt och som de ska börja offra dagliga offer i igen. I Dan 11:31 står det nämligen att härar från honom [Antikrist] ska komma och att de ska orena helgedomen och avskaffa det dagliga offret. Många föremål som ska kommas att använda i det nya templet är redan färdigställda och kan ses på Tempelinstitutet i Jerusalem. Det är dock inte klart när man kommer att få möjligheten att bygga upp templet igen, men att det kommer att ske är ett bibliskt faktum.

     Märket som vi kan läsa om i Upp 13:16-17 är ett annat exempel på en sådan sak och redan nu har tekniken för vad väldigt många tror kan vara detta märke utvecklats i och med RFID-tekniken. Läs gärna mer om detta i det här inlägget.


Jag hoppas att jag genom detta inte bara har klargjort vad tidstecknen är och vad de innebär utan också fått er att se att vi verkligen lever i den sista tiden nu och att Jesus kommer snart.

     Vi kan inte säga exakt när, men genom tidstecknen kan vi se att det närmar sig. Precis som Jesus själv säger i Matt 24:32-33: Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren.


/ Erica


Beroendeförhållande till Gud.

För drygt en vecka sen tänkte jag på att ha beroendeförhållande till Gud då vi ber och vad det innebär.

     Är man helt beroende av Gud och ropar ut till Honom i tro för det man ber om så som Jesus berättar om i liknelsen i Luk 11:5-13, eller tänker man att man kan "testa" att be och om det inte fungerar så har man en annan sak som man gör istället. Till exempel om man har ont i huvudet så ber man först och sen en minut senare så går man och tar en värktablett istället.

     Nu menar jag absolut inte att det i det fallet skulle vara fel att ta en värktablett. Så missförstå mig inte. Utan det jag menar är att om vi ber och sen tänker att om vi inte får bönesvar så kan vi alltid lösa problemet på ett annat sätt så ber man inte i beroendeförhållande till Gud. Vi är inte beroende av att Gud ska gripa in. Det är ungefär samma sak som att mannen i liknelsen skulle ha gått därifrån efter en liten stund och tänkt att han kunde lösa det på ett annat sätt istället. Hade han gjort det så hade han ju knappast fått det som han behövde...(Bilden är härifrån.)


Så vad vill jag då säga med detta?

     Först och främst att jag tror att det är viktigt att be i beroendeförhållande till Gud om man vill ha bönesvar. För bönesvar kräver många gånger tro, uthållighet och envishet. I Matt 7:7 står det: Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Verben bed, sök och bulta uttrycker genom sin grammatiska form något som fortgår. Vi ska alltså fortsätta med att be tills vi får och inte bara be en gång och sen sluta och hitta en annan lösning istället.


/ Erica


Dagens Bibelord - Fil 4:13.

Fil 4:13: Allt förmår jag i honom som ger mig kraft.


Den här versen tycker jag är så underbar. Den säger så mycket. Den säger att vi förmår ALLT i Honom som ger oss kraft. Det är inte lite det. ALLT. Tänk en stund på hur stort det är, på hur mycket det är som vi förmår att göra i Honom som ger oss kraft. Gud är bäst. Så är det bara. :)


Min mormor har diabetes - be att hon blir helad!

Då jag var fyra år fick min mormor diabetes. Hon får ta flera sprutor varje dag, kolla så att blodsockret ligger på en bra nivå och alltid tänka på att hon inte får äta något som innehåller socker. Så har hon haft det i 17 år nu.
En vinterkväll i kyrkan för 3½ år sen då allt var ganska nytt för mig fortfarande så kunde man gå fram och få förbön om man var sjuk. Det var den kvällen som jag först kände att min mormor faktiskt inte behöver vara sjuk, trots att diabetes är en obotlig sjukdom. Jag förstod då att hon genom bönens kraft kunde bli helad och slippa sprutorna och leva precis som vanligt igen. Jag drog med henne fram till förbönen den där gången. Vi la händerna på henne och bad, hon blev smord med olja och fick en böneduk. Men hon blev inte helad då.

     Ända sen den kvällen har jag verkligen känt att jag vill be för henne och tänkt att hon en dag ska bli helad. En dag ska det bli bra igen. Riktigt bra.Tänkte nu att jag vill lägga upp detta som böneämne här så att fler kan be för henne. Det skulle betyda jättemycket för mig, och för henne också.

     Så be för henne. Be att Gud ska hela henne från diabetes. Be att hon själv ska känna tro då det gäller att bli helad. Be att Gud välsignar henne och att hon alltid får känna hur Hans kärlek omsluter henne på alla sidor.


/ Erica


Hur pratar man med ofrälsta om Jesus?

Vi fick en kommentar från en anonym person i samband med inlägget om mission i vardagen. Han/hon ville att vi skulle skriva om hur man pratar med ofrälsta om Jesus. Så jag tänkte att jag skulle berätta lite om det nu.


En av de viktigaste sakerna är att man tänker på att alltid visa respekt och kärlek för de man pratar med. Det hoppas jag såklart att ni redan ser på som en självklarhet.

     Man kanske inte alltid håller med varandra eller tycker lika överhuvudtaget, men försök ändå att förstå och lyssna på de du pratar med. Respektera deras åsikter och visa att du är intresserad av vad de har att säga också. Det är inte bara ett sätt att visa Guds kärlek på, utan själv tycker jag också att det är lättare att dela evangeliet med någon om du faktiskt vet vad personen tror och tänker. Är det till exempel en äldre person som har haft ett hårt liv och varit ateist i 45 år eller är det kanske en ung tjej som mår dåligt och inte riktigt vet vad hon ska tro om livet. Eller är det kanske en muslim, hindu eller någon som håller på med new age. Poängen är att om du respekterar och lyssnar på den du pratar med så kan du också utgå från den personens perspektiv i det du själv säger.


En annan sak som kan vara bra att tänka på är att det faktiskt inte behöver vara så komplicerat. Det viktigaste som du kan få fram med det du säger är själva kärnan i evangeliet - Gud skapade världen och oss människor, men vi vände oss bort från Honom och förlorade vår gemenskap med Honom. Gud kan inte ha gemenskap med synd eftersom Han är helig, så för att ge oss en väg tillbaka till Honom blev Han en människa i Jesus Kristus och offrade sig själv då Han tog straffet för våra synder. Därför kan vi nu genom Jesus komma tillbaka till gemenskapen med Gud och få förlåtelse för våra synder. Gud älskar oss och längtar efter att vi ska komma till Honom.


Du kan också berätta vad Gud har gjort i ditt liv. Berätta varför du själv blev frälst och hur det beslutet har påverkat ditt liv. Om Gud har gett dig något speciellt bönesvar eller på något sätt helat dig så kan du berätta om det också.

     Om du kanske inte har varit frälst så länge och inte vet så jättemycket om Bibeln så är det här jättebra saker att berätta. Blev du till exempel frälst för en vecka sen och inte riktigt förstår allt än men du bara vet att du älskar Jesus och du vet vad Han har gjort för dig så säg det. Tänk på kapitel 9 i Johannesevangeliet om den blinde mannen som blev botad av Jesus. Han sa: Men ett vet jag, att jag som var blind nu ser. (Vers 25) Gör som den mannen och säg det du vet.


Två andra verser som kan vara kul att tänka på är Jes 55:10-11 där det står: Liksom regnet och snön faller från himlen och inte återvänder dit, förrän det har vattnat jorden och gjort den fruktbar och ger säd att så och bröd till att äta så skall det vara med ordet som går ut från min mun. Förgäves skall det inte vända tillbaka till mig utan att ha verkat vad jag vill, och utfört det vartill jag har sänt ut det.

     Varje gång vi berättar för någon om Jesus så kan vi lita på att Guds ord inte har blivit hört förgäves. Det kommer att göra det som det ska göra, även om vi kanske inte ser resultat på en gång jämt. Det är ett löfte från Gud som vi kan tro på och be utifrån. Redan då du har berättat för någon om Jesus så kan du tacka Honom för att de ord som du har sagt utifrån Hans ord kommer att ha verkan och utföra det de ska...


Så tänk på detta, skriv upp det om du tycker att det behövs och sen går du ut i världen och är ett ljus i mörkret för de som ännu inte tror./ Erica


Friend Of God.

Tänkte dela med mig av en underbar lovsång ikväll som handlar om att vi är Guds vänner. Precis som Jesus sa i Joh 15:15. Han kallar oss för vänner. Jesus är min bästa vän. :)


Friend Of God. ♥

Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0