En dag kommer alla att bekänna att Jesus Kristus är Herre.

I dagens samhälle kan det många gånger vara tufft att vara kristen och stå upp för det. Man kan bli hånad, till och med av människor som man ser på som vänner, och det kan hända att man får ta en hel del skit vissa gånger.
     Och då kan man ändå säga att vi har det bra här i Sverige eftersom det är mycket värre i andra länder där människor till och med kan bli torterade och dödade för att de står upp för sin tro.


Så här var det för den första kristna martyren - Stefanus.
(Bilden är härifrån.)

En dag kommer dock alla människor att bekänna att Jesus är Herre. Även de som inte tror på Honom nu, de som hånar och förföljer kristna och på olika sätt ser ner på oss.
     Då tusenårsriket tar slut och vi ska gå in i evigheten kommer även de som inte trott att uppväckas (till skillnad från de som tror och uppväcks vid uppryckandet). Då kommer alltså även de att bekänna Jesus som Herre. Dock så är det försent för de då. Därför är det så mycket bättre att bekänna redan nu och leva för Honom, trots att det kan vara tufft ibland. Det gör all skillnad i världen då det är frågan om var vi ska spendera vår evighet. Det får vi komma ihåg de gånger det blir jobbigt och se Paulus ord i Fil 2:9-11 som en uppmuntran. Den dagen då alla kommer att bekänna Jesus Kristus som Herre kommer. Då skulle man kunna säga att vi får upprättelse för de gånger vi blivit hånade och en universell bekännelse kommer att höras utöver världen...

Fil 2:9-11: Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren.

Kommentarer
Skrivet av: Rebecka

bra skrivet erica :)

2009-07-21 @ 22:19:00
URL: http://letmetellyouafashionstory.blogg.se/
Skrivet av: p.

"En dag kommer dock alla människor att bekänna att Jesus är Herre." Den dag då någon kommer med några fiskar, lite bröd och vin och får det att räcka till de miljoner svältande människor som finns i världen, stoppar varje våldshandling mot en oskyldig människa eller helt enkelt säger högt - inte inuti någons huvud - så att ALLA människor på jorden hör det att han är gud och tänker rädda oss. Den dagen kommer jag tro på Gud. Tills dess är tecknen på att det finns en Gud och en Himmel alldeles för klena för att jag ska kunna vara något annat än en mycket övertygad ateist.

2009-08-03 @ 22:21:35

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0