Om vi tror så är i n g e n t i n g omöjligt...

Vi får inte alltid bönesvar då vi ber. Många gånger händer det att vi ber och har en undran på insidan om Gud verkligen vill ge oss det vi ber om. Vill Gud verkligen ta bort vår huvudvärk, vår cancer eller vad det nu handlar om för helande? Vill Gud att vi ska få vårt mirakel? Vill Gud att vi ska få det vi ber om så länge det inte går emot Hans vilja? Och om Han vill, varför händer det då ingenting ibland då vi ber?


Vi är Guds barn (Rom 8:16), Han älskar oss (Joh 3:16) och Han vill att allt ska samverka till det bästa för oss (Rom 8:28). Detta har vi ingen anledning att tvivla på. Det står där i Bibeln svart på vitt. Bibeln är Guds ord, och Gud är inte en människa så att Han skulle ljuga (4 Mos 23:19). Alltså vet vi att Han vill vårt bästa. Han vill ge oss allt vi behöver, allt vi ber om och så mycket mer.

     Läs också vad Jesus sa till den spetälske mannen i Matt 8:2-3: Då kom en spetälsk fram och föll ner för honom och sade: "Herre, om du vill, kan du göra mig ren." Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.


Men om Gud vill, vad är då problemet, kanske någon undrar nu...

     Problemet ligger hos oss. Vi måste tro för att korsets kraft ska förlösas över våra liv. Det är precis som Jesus säger i Matt 21:22: Allt var ni ber om i er bön skall ni få, när ni tror. Om vi bara har tro som ett senapskorn så ska vi kunna flytta berg. Det har Jesus lovat oss. Då lärjungarna vid ett tillfälle frågade Honom varför de inte hade kunnat driva ut en ond ande som plågade en liten pojke så svarade Jesus så här: Därför att ni har så lite tro. Amen säger jag er: Om ni har tro som bara ett senapskorn, skall ni säga till detta berg: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting skall vara omöjligt för er. (Matt 17:20)

     Tron är alltså nyckeln till att det ska "hända saker". Precis som att vi inte kan komma in i vår lägenhet eller hur eller hur vi nu bor om vi har tappat bort nycklarna, så kan det alltså inte heller hända saker om vi inte har nyckeln som här är vår tro. Man kan också säga att tron är den hand med vilken vi tar emot det som Gud vill ge oss. Om vi då inte sträcker fram handen för att ta emot så kommer det inte heller att hända något. Jesus har sagt det flera gånger, och vi ser det även då vi läser i Bibeln om hur det gick för lärjungarna i olika situationer då de inte trodde. Petrus började till exempel sjunka då han skulle komma till Jesus på vattnet på grund av att hans tro svek honom. Han blev rädd eftersom det blåste så kraftigt och fick be Jesus hjälpa honom (Matt 14:28-31). Jesus säger då: Så lite tro du har! Varför tvivlade du? Vi ser alltså att det handlar om vår tro och om den håller oss uppe då vi sätter ner våra fötter på vattnet och börjar gå, eller ber om helande då vi har fått den senaste förkylningen eller kanske bara behöver be för något annat i vardagen.


I Mark 9:23-24 kan vi läsa detta: Jesus sade till honom: "Om du kan, säger du. Allt förmår den som tror." Genast ropade barnets far: "Jag tror. Hjälp min otro!"

     Hjälp min otro, ropade mannen. Så kan vi också be om vi känner att vi behöver mer tro. Den här mannens inställning är ett bra exempel för oss. Vi kanske tror, men ändå kanske har en undran på insidan om den tro vi har kommer att räcka. Tror vi verkligen tillräckligt mycket, eller finns det en liten gnutta med tvivel där ändå. Istället för att då låta det där lilla tvivlet ta över och bli ännu större så kan vi komma till Gud och be att Han ska hjälpa oss med vår otro. Vi ber helt enkelt att Gud ska stärka vår tro så att vi ska kunna få vårt bönesvar, så att vi ska kunna räcka ut vår hand och ta emot från Gud. Vi bekämpar alltså otro genom att be i Jesu namn och på så sätt använda den tro som vi har.

     Om vi nu går tillbaka till den här mannen och ser vad som hände så står det i verserna 25-27 så här: Jesus såg att ännu mer folk strömmade till, och han sade strängt till den orene anden: "Du stumme och döve ande, jag befaller dig: far ut ur honom och kom aldrig mer in i honom!" Den orene anden skrek och ryckte våldsamt i honom och for ut. Pojken var som livlös, och de flesta sade att han var död. Men Jesus tog honom i handen och reste upp honom, och han steg upp. Han fick alltså sitt bönesvar och hans son blev befriad.


Så fortsätt att tro och växa i tron mer och mer för varje dag. Den kan flytta berg, och det är med den som vi besegrar världen och allt ont som finns i den...

     1 Joh 5:4: Ty allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro.

/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: Mikaela G

Ja de är så sant. Men ibland är de lättare sagt än gjort iaf i mitt fall. Om vi hade tro stort som ett sand korn skulle vi kunna flytta berg. =) Så är de, man vet själv vad som händer när ens tro är stor.... Mirakel! AMEN!Massor av kramar från mig till dig <3// Miccan

2009-07-13 @ 23:50:44
URL: http://minframtid.blogg.se/
Skrivet av: rebecca

Men.. tänk om man tappat tron för att det aldrig har hänt något?svar: Jag vet inte riktigt vad jag vill läsa :D Lite sugen på juridik nu. Annars har jag som tillflyktsort en ekonomiutbildning med inriktning marknadsföring och management :)

2009-07-14 @ 00:58:37
URL: http://beccsbox.blogg.se/
Skrivet av: JN

Ja min tro är nog klen ibland.....

Men ser man på vissa saker, så har det hänt mirakel även i mitt liv... Amen

2009-07-15 @ 00:50:21
URL: http://kristen.blogg.se/
Skrivet av: Pia ♥

Fint skriver igen! Du är så bra på att uttrycka dig.. Tro är precis vad jag behöver nu, men ja..det är ibland lättare sagt än gjort.

2009-07-15 @ 15:36:46
URL: http://piakristina.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0