SKAFFA NG ( NY GENERATION ) TILL DIN SKOLA!

På mitt gymnasium så hade vi en grupp som hette NG och detta är NG

"Ny Generation är en fristående, allkristen organisation och av Sveriges snabbast växande ungdomsorganisationer. Idag finns lokala Ny Generation-grupper på c:a var fjärde svensk övre grundskola, gymnasium och universitet, och organisationen har långt över 8000 svenska medlemmar från alla svenska kristna samfund.
Ny Generation vill uppmuntra elever och studenter att tillsammans bilda och självständigt driva skolgrupper som utifrån egna idéer och förutsättningar gör det kristna kärleksbudskapet synligt genom allt från bön och till utåtriktade initiativ och ett konkret socialt engagemang.
Mottot Min skola - Mitt ansvar sammanfattar egentligen allt som Ny Generation handlar om. Det är eleverna/studenterna själva, deras initiativ och engagemang som är motorn i hela Ny Generations arbete. För att stödja, hjälpa och inspirera dessa grupper arbetar Ny Generation med olika resurser.
På kort tid har det svenska Ny Generation även fått bli en internationell modell för kristet skolarbete, och nationella Ny Generation-arbeten har startat i ett tjugotal länder, utifrån svenska Ny Generations modell."

Vi var 5 tjejer som hade våran grupp på skolan och vid alla "högtider" så hitade vi på olika saker, vi bakade pepparkakor, satte upp allahjärtansdags kort på varje skåp och alla kort hade ett bibelcitat, vi fixade tävlingar, delade ut biblar och fanns till helt enkelt! Vilket många uppskattade på skolan :)

'Man kommer verkligen nära Gud när man har en Ny Generation-grupp!'
- Lovisa Andersson på John Bauergymnasiet

'Vi tejpade upp en kramruta i korridoren så att folk kunde ställa sig där och få en kram. Lärarna var jättepositiva och tyckte det var en bra grej och alla på skolan använde den!'
- Ny Generation-gruppen i Åre/Järpen

På vår skola satte Ny Generation-gruppen upp hjärtan på alla skåpen på Alla hjärtans dag, vilket ledde till att en tjej som tänkt ta livet av sig inte gjorde det efter att det på just hennes hjärta stått "Ditt liv har en mening"
- Ny Generation-gruppen på GUC

SKAFFA NY GENERATION PÅ DIN SKOLA =)

http://www.nygeneration.se/

// Idah


Kommentarer
Skrivet av: StenHuggarn

Hej Erika och Idah!

Ni är varmt välkommna till ringen Frälsarens Webbring! Vi bara växer och växer, när jag startade var det 0 medlemmar! Nu är vi 12 Aktiva medlemmar och ca: 3 Inaktiva medlemmar.



Jesus sade en gång, jag skall göra er till människofiskare! Det är ju praktisktaget det vi gör nu, det man inte hittar på min blogg det hittar man kanske på er, om man är ute efter något speciellt.



Så min slogan blir, tillsammans blir vi starka.



/StenHuggarn.

P.s. Ha det så bra.

2009-06-23 @ 07:18:43
URL: http://fralsaren.blogspot.com/
Skrivet av: Maria

Hej Erica och Idah, Jesus Kristus är ju underbar. Välkomna till webringen. Ni har rätt i att man borde ha en NY Generation på varje skola..Alla borde få veta vem Jesus är. Skall bli intressant att titta runt här hos er.

Kram f Maria

2009-06-23 @ 10:10:48
URL: http://www.jesuslever.eu/gospel/
Skrivet av: Craxyknas

Eller Credo-grupp funkar också.

www.credo.nu

2009-06-25 @ 00:39:32
URL: http://craxyknas.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0