Johan frågar om äktenskap mellan kristna och ickekristna...

Vi har nu fått in ännu en fråga till vår frågelåda via bloggmailen. Den här gången är det Johan som undrar detta:



Vi har samma åsikter om detta som Gud har. I 2 Kor 6:14 står det: Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?
     Då man tar emot Jesus i sitt liv och börjar leva helt för Honom så börjar man sakta men säkert att förändras. Man är inte längre samma person som man var innan. Det brukar också märkas i relationerna som man har till andra. Där det märks som mest är nog också just då det gäller den man eventuellt är tillsammans med. Som kristen lever man inte längre som tidigare. Att följa Jesus fullt ut innebär att man inte har sex förrän man är gift, man är inte sambo och självfallet vill man helst dela sin tro med den man älskar och be tillsammans och leva ett liv för Gud tillsammans. Även om den ena skulle acceptera att inte ha sex eller bo ihop förrän man gift sig så blir det alltså ändå inte helt som Gud har tänkt att det ska vara. Jesus ska vara det viktigaste i en människas liv och om man inte delar det så delar man inte det viktigaste tillsammans.

Sen så finns det ju dock par där den ena har valt att bli frälst efter att man har gift sig och den andra inte blir det. Då är det ju inte meningen att man ska fixa skilsmässopapper så fort man kan.
     Så här står det i Bibeln (1 Kor 7:12-16) om denna situation: Till de andra säger jag, inte Herren: om en broder har en hustru som inte är troende och hon är villig att leva med honom, får han inte överge henne. Och om en hustru har en man som inte är troende och han är villig att leva med henne, får hon inte överge honom. Ty mannen som inte tror är helgad genom sin hustru, och hustrun som inte tror är helgad genom sin troende man. Annars vore era barn orena, men nu är de heliga. Men om den otroende vill skiljas, så låt honom göra det. I sådana fall är brodern eller systern inte bunden som en slav. Gud har kallat er att leva fredligt tillsammans. Vet du då, hustru, om du kommer att frälsa din man, och vet du, man, om du kommer att frälsa din hustru?
     Äktenskapet är heligt i Guds ögon, och därför ska man alltid försöka få det att fungera. Även om situationen här där bara en är frälst inte är ideal. Men just denna situation är en av de två där det faktiskt är okej med skilsmässa, vilket ändå säger en del om hur viktigt det faktiskt är att leva med någon som också vill följa Jesus...

Kommentarer
Skrivet av: JN

Bra skrivet!!

Har en egen erfarenhet, då min man har växt upp i en kristen (pingst) familj. Medan jag själv inte har den erfarenheten. Det har skapat många funderingar hos mig och frågeställningar. Vilket slutligen gjorde att jag tog steget att bli frälst. Men detta har inte varit rak väg, utan många kringel krångel vägar har det blivit. Även endel sidospår....då jag lämnade kyrkan och allt var det var..

2009-06-14 @ 12:12:48
URL: http://kristen.blogg.se/
Skrivet av: Johan

Tack för ditt svar, Erica.

2009-06-15 @ 21:03:41
URL: http://stjerne.blogg.se/
Skrivet av: Brim

Av egen erfarenhet kan jag säga att detta är praktiskt skitsvårt! Inte ens ett samboliv är lätt med olika religösa tycken. Nu blev jagt inte gift men det var nära. Lycka till Johan vad du nu gör =)

2009-06-17 @ 14:27:01
URL: http://blogg.aftonbladet.se/brim
Skrivet av: Mindou

en fråga från mig då (måste ju fråga...) vad anser ni om homosexualitet och om homosexuella som gifter sig?

2009-07-06 @ 16:02:19
URL: http://mirandagehlin.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0