Fråga om varför Maria är så viktig inom katolicismen och inte i protestantismen...

Nu är det dags att svara på den första frågan som har kommit in till frågelådan. Frågan kommer från Bri....



Jag vill börja med att säga att det inte stämmer att Maria är den viktigaste personen inom katolicismen. Hon har ju en klart högre ställning där än inom protestantismen, men hon ses inte som viktigare än Jesus.
     Sen kan man ju självklart ställa sig frågan varför hon har denna högre ställning inom katolicismen, varför katoliker till och med ber till Maria med tanken att hon ska föra fram deras böner till Gud. För att ta reda på mer om detta har jag läst lite på denna sida. Där står det bland annat om Maria som medfrälsaren. Man menar alltså att Maria är Modern medan Gud är Fadern och att utan Maria hade inte Jesus fått sin kropp och att hon led med Jesus vid korset. Enligt katoliker så gav Maria oss Jesus. De ser henne som vår förespråkare och som den som ber till Jesus för oss. Man går så långt så att man säger att vi inte skulle kunna komma till Jesus utan henne.
     Varför protestanter inte ser det på samma sätt är för att vi ser Bibeln som Guds ord och det vi ska rätta oss efter. Katoliker däremot förlitar sig inte bara på Bibeln, utan också väldigt mycket på kyrkans traditioner och ofta står traditionerna i högre rang än vad Bibeln gör. Det finns till exempel ingenting i Bibeln som talar för att vi ska be till Maria eller genom Maria, utan snarare tvärtom. Mer information om detta finns på denna sida.

Kommentarer
Skrivet av: Brian

Praktiskt sätt stämmer det inte att jesus är viktigare än maria. katolismen har sitt säte i södra europa och som du vet är jag uppväxt och uppfostrad av en troende farmor. tro mig. maria är mycket viktigare, heligare, kallade vad man vill, än jesus. så går praktisan till så min fråga hehe kvarstår ju. Kramisar

2009-05-15 @ 19:33:50
URL: http://bri.bloggagratis.se

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0