Världsveckan, utifrån Hosea 6.

I kommentarerna i min studiebibel står det väldigt intressanta saker till kapitel sex i Hosea. Så idag tänkte jag att jag ska skriva lite om det.
     Bland annat står det att man på Hoseas tid såg det som att det var en världsvecka som var på 7000 år och motsvarade skapelseveckan med sin sabbat. Man menade att det skulle vara 2000 år utan lagen, 2000 år under lagen, 2000 år under Messias och till sist 1000 års sabbat. Denna lära har varit rådande under den större delen av kyrkohistorien.
     Ni förstår säkert själva vad detta skulle innebära. Nu är det ungefär 2000 år sedan Jesus kom, dog och uppstod. Vi kan se på tidstecknen att vi lever i den sista tiden, och även detta är då något som talar för att det verkligen är så som den här teorin säger. Jesus kommer snart.

I Hosea 6:2 står det: Han skall om två dagar på nytt göra oss levande, ja, på tredje dagen skall han låta oss stå upp, så att vi får leva inför hans ansikte.
     Hosea profeterar här om Jesus. Utifrån bibelkommentaren tänker jag då att den här versen innebär att Jesus, från då Han kom första gången, om två dagar ska göra oss levande på nytt. Det är mellan tiden under Messias och sabbaten som de troendes uppståndelse sker, de troende som dött och de troende som fortfarande lever blir då uppryckta och får sin uppståndelsekropp (mer om den nästa vecka!). Han gör oss levande på nytt. Två dagar är 2000 år i världsveckan, vilket borde innebära att det här kommer att ske inom den närmsta framtiden. Exakt när kan vi självklart inte veta, men utifrån tidstecknen kan vi som sagt också se att vi verkligen lever i den sista tiden vilket stämmer överens med detta.
     Jag vill också passa på att påpeka att ”om två dagar” och ”på tredje dagen” är precis samma sak, så att det inte blir något missförstånd gällande det. Om vi ska tänka som man gjorde på Bibelns tid så är ”om två dagar” från idag exempelvis på fredag och även ”på tredje dagen” från idag är på fredag eftersom man då räknar idag som den första dagen, imorgon som den andra och fredag som den tredje dagen. Precis som då Jesus dog och uppstod. Han dog på en fredag och uppstod på en söndag – på den tredje dagen.

/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: Maria

Det gäller att vara vaken och hålla ögon och öron öppna.



Svar: det är ju innehavararens skyldighet att göra en tv-anmälan för att sedan få räkningen hem i brevlådan.



God bless you ! / Maria

2009-11-18 @ 22:03:00
URL: http://haggqvistmedq.blogg.se/
Skrivet av: ElinArmour

Ja, väldigt jobbigt =(

2009-11-19 @ 10:16:19
URL: http://elinarmour.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0