Jag har en övertygelse som håller än idag - Gud finns!

Idag tänkte jag att jag skulle skriva av ett av vittnesbörden som står i ett litet nya testamente som jag har från Ny Generation.GUD FINNS!

Klockan är nära två på natten
och platsen är en hotelltoalett någonstans i Australien. På golvet ligger Nils Boström, en vanlig svensk kille på semester, utmattad och yr efter nästan 12 timmars intensivt illamående och kräkningar. I huvudet snurrar tankar på den Gud han så länge vägrat att tro på.

I mångas ögon var Nils som vilken annan tonåring som helst
, men hans väl dolda inre var söndertrasat på många sätt. Genom kristna kompisar på skolan hade han flera gånger fått höra att Jesus älskade honom, men malde ständigt sönder orden med diskussioner. Så hade ett kristet band fångat hans uppmärksamhet och låttexterna fick Nils att börja fundera på Gud. Under en semester i Australien satte Nils Gud på prov: om han verkligen fanns skulle Gud ge honom migrän och magsjuka. Knappt innanför dörren till hotellrummet måste han rusa till toaletten, och 12 timmar senare är vi tillbaka där vi började.

Med en stark känsla av tomhet –
i dubbel bemärkelse – förstår Nils kopplingen mellan magsjukan och det ultimatum han gett Gud tidigare under dagen. För första gången i sitt liv ber Nils en bön om förlåtelse. De tidigare så intensiva kräkningarna upphör genast och han kan äntligen lägga sig för att sova, denna natt med en övertygelse som håller än idag – Gud finns!

/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: Emma

Det är så härligt att läsa om sådant!! Gud finns och visar sig verkligen :) Kramkram

2009-10-09 @ 17:14:00
URL: http://emmaakessons.blogg.se/
Skrivet av: ElinArmour

Okej =)

Ja, det är inte lätt att välja när man har beslutsångest =)

2009-10-09 @ 18:20:10
URL: http://elinarmour.blogg.se/
Skrivet av: Maria

Vilket starkt vittnesbörd. Berättade om detta för min son ( som inte tror....ännu ) han var skeptisk till detta och skulle förstås argumentera. Innerst inne tror jag han har en längtan och han söker ju efter svaren... Jag hoppas och TROR, beder för honom att han ska öppna sitt hjärta och ta emot JESUS. Kanske är tiden inte inne ännu. Bed gärna för detta.

God bless you.

Kram Maria

2009-10-10 @ 11:38:20
URL: http://haggqvistmedq.blogg.se/
Skrivet av: Mandy

Hej jag tävlar ut en Street Bibel. Kom med och tävla du oxå syrran ;) kramar

2009-10-10 @ 14:58:39
URL: http://mizzmandy.blogg.se/
Skrivet av: Jennie

Svar:

Syftet med bloggen var/ är att jag ska vara ärlig både mot mig själv och mina läsare. Försöker lägga människofruktan bakom mig och skriva om det som berör just mig i min vardag.Sen kan det vara svårt att avgöra, vad andra tänker som läser. Där kommer du in i bilden......Ha en bra dag!

2009-10-11 @ 09:17:03
URL: http://kristen.blogg.se/
Skrivet av: Julia

vackert - gud räddar!

2009-10-12 @ 22:06:21
URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Skrivet av: rebecca

Vem vill ha migrän och kräkningar som bevis för att gud finns??? haha låter ju helt absurt :Osvar: Ja verkligen! haha jag måste hela tiden vara öppen så jag inte behöver tacka nej till jobb för jag behöver verkligen pengarna :P

2009-10-13 @ 13:32:53
URL: http://beccsbox.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0