Sjunde punkten - Domedagen.

Nu är det bara två punkter kvar att skriva om utifrån det här inlägget. Idag skriver jag om den sjunde och näst sista punkten.

Domedagen.

Då domedagen kommer har Satan besegrats en gång för alla och nu är det människorna som ska dömas efter hur de har levt sina liv. I Bibeln kan vi läsa om detta i Upp 20:11-15:
     Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem. Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna. Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar. Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.


(Bilden är hittad via Google.)

Här ser vi att alla döda får liv igen för att bli dömda inför Guds tron. Tidigare, vid uppryckandet, var det enbart de kristna som uppstod till liv. Men nu är det alltså även de som inte tagit emot Jesus under sina liv som blir dömda. Det är våra egna gärningar som blir vår dom; har man levt i synd och inte accepterat Jesus som sin frälsare kastas man i eldsjön och har man valt att ta del i förlåtelsen som finns tillgänglig i Kristus har man sitt namn skrivet i livets bok.
     För de otroende är detta slutet, och vad som händer med de troende efter detta kommer ni att kunna läsa om i den sista punkten som kommer att publiceras nästa vecka.

/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: ElinArmour

Nej, det är aldrig för tidigt för julmust =)

Det borde finnas året om ^^

Smaken är som baken - delad ;)

2009-10-27 @ 19:30:09
URL: http://elinarmour.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0