Rättfärdig genom tro.

Det finns två sätt för en människa att bli rättfärdig – genom lagen och genom tron.
     Genom lagen har dock ingen människa kunnat bli rättfärdig eftersom vi alla är syndare. Vi har helt enkelt inte kunnat hålla lagen utan var tidigare tvungna att offra djur som ett ställföreträdande offer för våra synder. Detta finns att läsa om i Gamla Testamentet. Då Jesus kom så förändrades dock detta i och med att Han offrade sig själv. Han tog på sig alla våra synder och all vår skam. Han spikades upp på ett kors och dog. Detta gjorde Han för att vi ska få liv genom Honom och för att vi genom tron på Honom ska bli rättfärdiga inför Gud. Inte genom våra gärningar eller genom att försöka vara duktiga – utan helt och hållet genom tron på Jesus Kristus. Precis som Paulus skriver i Rom 5:1: Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. Han skriver också i det tredje kapitlet att ingen människa förklaras rättfärdig genom laggärningar och att lagen ger insikt om synd. I vers 23-34 står det: Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem. Vi förtjänar det alltså inte och blir det enbart genom nåd.


På grund av att Jesus offrade sig själv kan vi bli rättfärdiga inför Gud och få gemenskap med Honom.

/ Erica


Kommentarer
Skrivet av: Anonym

exakt jätte sköönt. NU E DE HELG!:DIdag kom en tjej till vår klass som berättade om konfirmation, ja har en tid nu funderat på att göra det, fast än vet jag inte när.

JAg ska göra det när jag känner mig redo :)

2009-09-04 @ 16:43:41
URL: http://katrinc.blogg.se/
Skrivet av: Julia

sv: Jag läser till lärare :) Gymnasielärare! :)

2009-09-04 @ 20:23:10
URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Skrivet av: Anonym

Hey föresten.. Är du svensk? Eller kommer du någon annanstans ifrån ;) nyfiken kramar

2009-09-04 @ 22:43:21
URL: http://mizzmandy.blogg.se/
Skrivet av: jenny

vänta nu vad e de jag ska gra?

2009-09-05 @ 14:12:33
URL: http://liktenfjaril.blogg.se/
Skrivet av: SimonSvensson -. ZvenZon.For.President! -. ZvenZon.blogg.se

Sv: haha ja men Erica, ibland blir det bara så att man vill byta design ofta :P

2009-09-05 @ 19:35:39
URL: http://zvenzon.blogg.se/
Skrivet av: Samuel

Jag är tacksam för denna bloggen, jag behöver verkligen detta, jag är så tacksam för den vishet ni delger genom detta. Jag går igenom en riktigt tuff period just nu, kommer ni se om ni läser mig blogg och min tro är det som får mig att klara mig, utan den så vet jag inte vad jag skulle göra. Jag vet inte vad jag ska göra, jag förtröstar på Gud och detta ordet du skrev idag, var till mig.

2009-09-06 @ 23:23:53
URL: http://www.metrobloggen.se/unstryped
Skrivet av: Färjan-Ruth

God bless you! Kram. Båtpastor, Färjan-Ruth

2009-09-07 @ 09:59:10
URL: http://boatpastor.wordpress.com
Skrivet av: Erica @ toliveforchrist

Svar till Samuel.Jag har försökt kommentera i din blogg flera gånger nu, men det verkar inte komma fram. :/ Klistrar in det jag skrev här istället och hoppas att du ser det:Kul att du gillar bloggen och att vi kan skriva saker som du känner att du behöver få läsa. <3Jag har också mått dåligt. Jag vet hur jobbigt det är, men Gud hjälpte mig (det kan du läsa om i Vittnesbörden på bloggen) och jag tror att Han kan OCH VILL hjälpa dig också. Så ge inte upp.Blessings!

2009-09-08 @ 16:36:27
URL: http://toliveforchrist.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Namn:
Ska vi komma ihåg dig?

Mail: (det är bara vi som ser den!)

Hemsida/blogg:

Kommentar:

Trackback
Follow toliveforchrist

Jesussajten.se


RSS 2.0